Federer szerint teniszben a világelsőség a végső cél, de számára nem reális

shadow

Mintha csak visszarepültünk volna egy évtizedet az időben, 2017 ismét Roger Federer és Rafa Nadal párharcáról szólt. A két teniszező rendkívül domináns volt egész évben, és végül a legnagyobb tornák többségét ők ketten nyerték meg. A világelsőség végül a spanyolé lett, de a svájcit ez egyáltalán nem zavarja. 

Nem meglepő módon, év közepén már egyértelmű volt, hogy előbb vagy utóbb közülük valaki világelső lesz. Végül a salakos szezont egy az egyben besöprő spanyol jött ki ebből győztesen, augusztusban átvette a vezetést, majd a US Openen elért győzelmével növelni is tudta előnyét. Nadal párizsi eredményével az is eldőlt, hogy biztosan ő zárja az első helyen a 2017-es évet.

Hosszabb távon azonban érdemes lehet számolgatni, amennyiben ugyanis Federer nyerné a londoni vébét, 140 pontra csökkenne kettejük között a különbség. Ez elsőre nem tűnik ledolgozhatatlannak, igaz ez már nem csak Federeren múlik, Nadaltól is gyengébb szereplés kellene ’18-ban. A svájci ugyanis a szezon első három nagy versenyét – Ausztrál Open, Indian Wells, Miami – egyaránt megnyerte, vagyis rengeteg pontot kellene megvédenie. Ezzel ő is tisztában van.

Federer lemondott a világelsőségről a US Open után | Hosszabbítás

Roger Federer egy interjúban elismerte, valóban megfordult a fejében a világelsőség gondolata, de a US Opent követően letett róla, mivel szerinte túl nagy Rafa Nadal előnye. Az idei szezonjával ettől függetlenül is elégedett. A 36 éves svájci 2012 novembere óta nem vezette a világranglistát, és sokáig úgy tűnt, erre talán már nem is lesz lehetősége karrierje során.

“A teniszben a világelsőség a végső cél. Számomra is mindig az volt. Ebben a korban azonban változnia kell ennek, mert azt gondolom, hibát követnék el azzal, ha üldözni kezdeném. Nem vagyok benne biztos, hogy a testem mennyire engedné ezt meg. Ráadásul ha elkezdenék túl sokat agyalni ezen, lehet nem játszanék azon a szinten, ahol kellene” – mondta Federer az őt faggató újságíróknak.

“2000 pontot kell megvédenem Ausztráliában, míg Nadalnak nem. Ez máris egy probléma. Tudom, hogy neki is sok pontja van Ausztráliából, de nem annyi, mint nekem. Ezért mondom mindig, hogy bizonyos szempontból ez nem reális cél. Még ezt a mostani tornát is meg kellene nyernem, hogy valóban közel kerüljek. Az év úgy zajlott le ahogyan, és Rafa bizonyult jobbnak. Megérdemli, hogy ott legyen. Örülök neki, mert számára is nehezen alakult a 2016-os szezon.”

Federer versenynaptárja alapján egyértelmű volt, hogy a svájcit nem a világelsőség, hanem a nagy versenyek, ezen belül is a Grand Slamek motiválják elsősorban. 2017-ben csak 56 meccset játszott, ezalatt 4 vereséget szenvedett. Ebből ráadásul kettőt top 100-on kívüli ellenfél ellen. Evgeny Donskoy Dubajban, Tommy Haas pedig Stuttgartban tudott nyerni ellene. Az idei teljesítményéből kiindulva, egyik teniszező sem lett volna verhetetlen, és ez akár a világelsőségébe is kerülhetett.

Fotó: Europress/AFP

Fotó: Europress/AFP

“Semmit nem bánok. Könnyen lehet, hogy a Haas és a Donskoy elleni vereség valamelyest kísértett engem. Mindkét esetben voltak meccslabdáim. Arról azonban szó sincs, hogy nem próbálkoztam. Ha ezért maradok le a világelsőségről, akkor talán nem volt elég szerencsém. Ugyanakkor nyertem meccseket Miamiban, Berdych ellen meccslabdákat hárítottam, és voltak egyéb találkozók is, ahol máshogyan is alakulhatott volna az eredmény. Ausztráliában például Nishikori ellen.”

Federer az év során 7 tornát nyert meg, ezzel összességében 95-re növelte sikereinek számát. Év elején óriási meglepetésre megnyerte az Ausztrál Opent, majd Indian Wells és Miami besöprésével megcsinálta a Sunshine Double-t. Ezt követően győzött Halléban, Wimbledonban, majd a szezon második felében Sanghajban és Bázelben. Az ATP-világbajnokságon is versenyben van még, pályafutása hetedik címét szerezhetné meg Londonban. Ezzel az eredménysorral a világelsőség nélkül is elégedett.

“Nagyon boldog vagyok, hogy ismét remek szezont futok. Különösen annak, hogy ezen a szinten tudtam játszani, és még év végén is képes vagyok erre. Nem az történt, hogy volt az elején egy kiemelkedő tornám, utána pedig semmi. Egészében nézve is kiváló évem volt. Teljes mértékben túlteljesítettem az elvárásaimat. Elégedett vagyok azzal, hogy nincsenek sérüléseim, egészséges vagyok és élvezem a játékot. Remélem, hogy Ausztráliában is egészséges leszek, és meg tudom védeni a címem. De jelenleg ez még nagyon távol van.”

via atpworldltour

Related Posts

 • Manócska

  Én annak ellenére hogy teljesen megértem, és elfogadom azt amit Federer mond, nagyon szeretném ha a végső visszavonulása előtt egyszer még elérné azt, hogy világelső legyen.

  • SnowAngel

   Ez nagyon könnyen összejöhet neki, ha az AO előtti tornák valamelyikén 140 ponttal többet szed össze, mint Nadal. Akkor 1-2 hétre megint első lehet, csak nem biztos, hogy érdemes. Bármennyire is elfogult vagyok vele, azt nehezen tudom elképzelni, hogy megvédje a címét. És van még az a verzió, ami nem csak néhány napra biztosítaná Federer világelsőségét: ha Nadal nem tud visszajönni a sérüléséből. Ez lehetséges, de szerintem egyikünk sem örülne neki, és végképp nem kívánnánk ilyent.

   • Erzsébet Süle

    Szeretném én is, ha az lenne, de iszonyú nehéz lenne neki. Rövidebb pihenője van a vb miatt, sőt januárban jön vissza az elit másik fele, ott lesz Potro, szóval , ha ismét nyerni akar Ausztráliában, fel kell kötnie a gatyát. Igaz, nem kell mindenkivel játszania a jobbak közül, mert az lehetetlen is, lehet egy jobb sorsolása is, ki is pottyanhatnak előle, de azt gondolom a mezőny jobbik fele mostanság többet pihen, mint Roger, s ez nekik előny. Nagyon szurkolok neki, de kétségeim vannak. Ne legyen igazam.
    Ha rossz ember lenne Nadal, azt írnám “csalánba nem üt a mennykő”, de Ő jó ember. Nyer még tornákat biztosan és rendbe fog jönni. Volt már a béke a segge alatt, s kimászott onnan. Most direkt jól jön neki a hosszabb szünet. Szerintem a salakos szezonban túlhajtotta magát, sok versenyen indult egész évben, kemény meccseket is játszott, biztosan a No1 re hajtott, ezért nincs most itt. Nagy árat fizetett érte, de gondolom nem bánja annyira. Rosszul osztotta be magát, tudnia kellett volna, lehet annyit nem bír a teste, hisz amúgy is sérülékeny. Azt meg képtelenség is elvárni tőle, hogy egész évben mindig toppon legyen.
    Szóval hajrá Roger, várom, hogy legyen még 1 jó éve :)

    • SnowAngel

     Túl korai még a jövő évet számolgatni, semmit nem tudunk a visszatérőkről, akik most töltik fullra az akkumulátoraikat, és sikerre éhesen jönnek vissza. Én már ezért az évért is nagyon hálás vagyok, nem hittem volna, hogy megérek ilyet. Az utóbbi pár évben beletörődtem, hogy Federer nagyszerű, de nem mindenható. Ez az év viszont visszaadott minden hitemet, és újra és újra túláradó örömökben lubickolhattunk. Jövőre Federer állandó jelenlétével is beérem, azzal, hogy mindenütt számolni kell vele, fontos tényező lesz, akkor is, ha nem nyeri rakásra a tornákat. Csak láthassam jól játszani.
     Nadal talán egyszer megtanulja, mire kell nemet mondania annak érdekében, hogy sérülésmentesen tudjon végigvinni egy szezont.

     • Nagy Mihály

      Nagyon megfontolt nyilatkozatok, szimpatikus gondolatok, amit elmondott. Én is úgy vagyok vele, hogy szívesen látnám, akár néhány hétig is Nr.1-ként, de nem minden áron. Utólag nagyon könnyű elvesztett pontokat ide-oda számolni, én is megteszem. Szerintem a világelsőség Montreálon ment el, talán túl nagy volt a hév, nem teljesen egészségesen. Minden esetre talán ez az egy volt az évben a taktikai hiba – szerintem -, Cincinnati esetén könnyen a US is meg lehetett volna. (volna)
      Jövőre és ameddig még kedve(lehetősége) van a család mellett játszani, mindig várom, hogy pályára lépjen, mert a kommentátorok is így kezdik: a háló túloldalán pedig Roger Federer játszik. És azt is tudom, hogy nem lehet már évente hét (nyolc!) tornagyőzelem.

     • Túrin

      Ha Montrealban lesérült, ez ugyanúgy Cinciben is megtörténhetett volna.

     • Nagy Mihály

      Úgy értettem, ahogy olvastam: Montreálra még nem gyógyult meg teljesen, Cincinnatiig még lett volna egy hét pihenő-gyógyulás. De a tegnapi vereség miatt már úgyis mindegy.

   • Manócska

    Persze, ez egyértelmű. Tényleg ne azon az áron legyen világelső, mert Nadal hosszabb időre lesérült/lesérül. De szerintem arra van esély, ahogy Te is írod, hogy az AO előtt megelőzze. Bár neki sincs sok megvédendő pontja, Brisbane-ben véd egy negyeddöntőt. Szóval nem csak Federeren múlik ez az egész, de az biztos hogy én drukkolok azért hogy sikerüljön neki, még akkor is ha csak egy rövid ideig is lenne csak az.

    • András Kovács

     Hacsak 1 hètre is de megèrdemelnè!Aki ìgy jàtszik 36 èvesen….!❤

     • Manócska

      Pontosan. Én is erről beszélek.

 • federerfan

  Itt fogjuk “nézni” a meccset?

  • Manócska

   Szerintem igen.

 • Aton

  még egy ilyen mákos éved nem lesz fegya.

 • Dicsértessék_A_Roger!

  Nem is kell hajszolni azt a világelsőséget. Játszon amennyit az egészsége és a család enged, könnyedén, élvezettel. Amíg ez így van, addig Mi, egyszerű földi halandók is élvezzük a varàzslatát.

 • Manócska

  Eddig csak Zverev rontotta el a győztes meccs / szurkolás statisztikámat. :) Remélem hogy ez a mai napon is így marad. Vagyis eszerint Federer és Dimitrov fog győzni. Véleményem szerint Federer könnyű, Dimitrov pedig egy nehéz meccsen fogja ezt hozni.

  • dagadtos

   Goffin látványosan sántikál

   • Manócska

    Nem vettem észre, de most direkt figyelni fogom.

    • dagadtos

     lehet ám, hogy csak a látványos fonák hibája (amivel bukta a gémét) után játszott rá, hogy őnéki fáj, azért ütötte világgá

 • Manócska

  Jót tett volna a meccsnek ha Goffin hozza az 1. adogatójátékát.

  • Bence Horváth

   Jobb így. :)

 • Bence Horváth

  Challange Master in action.

  • Manócska

   Ja, már csak 1 van neki, és hol a szett vége. :)

 • Manócska

  Federer nagyon éles. És szinte nincs olyan labda amit ne érne el. A fonák nyerőiről meg már ne is beszéljünk.

  • federerfan

   eddigi legjobb teljesítményének tűnik eddig a tornán

  • Bence Horváth

   Fonák az jó, de jócskán van azért hiba. De mára bőven elég lesz ez is.

   • Manócska

    Ha Federernél jócskán van hiba, akkor Goffin játékát hogy jellemeznéd?

    • Bence Horváth

     Fos.

     • federerfan

      és még enyhén fogalmaztál…

    • SnowAngel

     Megpróbál mindent, amire most képes, hogy szembeszálljon a Vénemberrel. Szívós, mint a teve, ha lehetősége lesz, kihasználja.

     • Manócska

      Most sikerült is neki. Megvan a brék részéről.

 • SnowAngel

  A jó öreg Federer! Azért challengekben még mindig a régi. :)

 • Manócska

  Jó lesz ha visszatérnek már jövőre a sérült játékosok, mert már ki vagyok lassan éhezve az izgalmas, adrenalin emelő meccsekre.

  • Tunder_ke

   Én élvezem Fereder szép játékát most is :)

   • Manócska

    Én is élvezem, azzal nincs baj, de az olyan meccseket szeretem, amelyeken két játékos van a pályán.

    • Tunder_ke

     A 2. szettet már nem élveztem. Nem találja a fogadójátékát.

  • federerfan

   Hát ilyen gofrik,busták meg zoknik biztosan nem lesznek többet vb résztvevők

   • Zokninak nem bánnám ha lökést adna az ami Párizs óta történt Vele

   • SnowAngel

    Közülük 1-2 biztos, hogy odaér a végső elszámoláskor, mert a folyamatosan jó szereplés, még ha nem is kiugró, de kifizetődik.

  • +1000
   Az év második fele nálam kb. egy az egyben a kukában végezte 😴😕
   De mindent elmond, hogy az UE-kel teletűzdelt Zverev vs. Fed meccset sokan top5 meccsnek éreztük…
   Semleges szurkolóként ez a meccs eddig… Jól illik az év második feléhez…

   • Fed megszánta a bobiskolo közönséget és kicsit visszább vett 😁

 • Manócska

  Mintha kezdene éledezni Goffin. Vagy csak én szeretném így látni?

 • federerfan

  EZ MEG MI?!!! Kimegyek kajálni egy jót visszajövök és 0:3 van.

  • SnowAngel

   Ne vedd le a szemed a képernyőről! A monitor előtt is lehet jót enni, tanúsíthatom.

   • Manócska

    Ezt én is tanúsíthatom. :)

  • A Mester adott 3 game előnyt csak hogy legyen valami kihívás is Neki…

  • Manócska

   Most már meccs végéig tessék benn maradni a szobában. :)

   • SnowAngel

    Én bekészítettem egy nagy adag tonhalsalátát, ez kitart akár a három szettre is.

    • Manócska

     Helyes. Így is kell csinálni. Jó étvágyat hozzá! :)

     • SnowAngel

      Kösz!

 • Bence Horváth

  Hogy tud Federer ilyen szarul játszani…

  • federerfan

   én is azt figyelem,hogy milyen egyszerű labdákat ront,ez még visszaüthet a későbbiekben.

 • Manócska

  Tetszik hogy Goffin a csúnyán elbukott 1. szett után, nem adta meg magát, hanem küzd és akar ezen a meccsen.

  • federerfan

   nekem annyira nem tetszik…

   • Manócska

    Na jó, nem minden szempontból tetszik. De azt nagyon tudom díjazni, ha egy játékos még vert helyzetben sem adja meg magát.

    • federerfan

     persze ez érthető

 • Baton

  fegyjának idén nagyon menek az ingyé tornák, ijen mákja ugysem lessz jövöre a vénembenek aztán majd jó everik jövőre az öszes

 • Baton

  hahahaha fegyja mos nagy kakiban van gofer csunyán everi

 • dagadtos

  Roger az egész tornán viszonylag következetesen szarul teniszezik, és mivel ez a kieséses szakasz, szintet lépett benne.

  • federerfan

   szerintem az első szettben kifejezetten az egyik legjobb volt a tornán

   • Manócska

    Szerintem is jó volt az 1. szettben.

  • Unortodox módon, lefelé.

  • baelidzs

   Korai még ez a pesszimizmus:)

   • dagadtos

    Ez nem pesszimizmus, leíró tényközlés volt. Nekem az egész tornán halvány

    • baelidzs

     Ah, bocs, Zé-hez akartam írni.

    • SnowAngel

     Pontosan annyit nyújtott minden meccsén, amire szükség volt.

     • baelidzs

      amúgy meg, ja. erről van szó.

     • dagadtos

      Szerintem egyszerűen nem bír rendesen felpörögni, valahogy végig ez volt az érzésem.

     • SnowAngel

      Majdnem minden meccsben volt egy-két nagyon erőteljes szakasz, amikor kellett, és szerintem ez a legnehezebb. Nem kell tövig nyomni a pedált, a döntő szettet kell megnyerni. Mi, szurkolók persze azt szeretnénk, ha makulátlan, csillogó játékot látnánk tőle, de azzal 5 perc alatt lemosná az ellenfelet, és már vége is, mehetünk aludni.

     • dagadtos

      Szerintem meg elég gyenge meccseket játszott magához képest, én annyira nem szeretem ezt a megmagyarázzuk, hogy azért játszott döntő szetteket, mert így akarta.

 • Federer lassan nem a pályát, a labdát sem találja el.

 • Én ugyan azt mondtam, Goffin lesz a sötét ló, de most eltekintenék a barátságos négylábú jelenésétől.
  Bazdmeg Roger.

  • SnowAngel

   Nyugi. Goffinnek is jár az a 15 perc hírnév, ráadásul nagyon megérdemli.

 • federerfan

  Na akkor:döntő szett:Tessék megmutatni,hogy miért is hívnak Roger Federernek!!!!

  • Manócska

   Hidd el meg fogja mutatni. Már csak a statisztikám miatt is. :)

   • federerfan

    Idén már Nadalokat meg Del Potrokat “vertünk” vesztett helyzetből.Nehogy már egy gofri fogjon ki “rajtunk”.

    • Manócska

     Nyugi. Biztos nem fog ki rajtunk.

    • SnowAngel

     Ne becsüld le Goffint, annál sokkal jobb játékos. Nagyon kitartó tud lenni, és okos megoldásai vannak. Nagyon kedvelem, ő a 2. számú teniszező számomra, de most azért nem szeretném, ha túljárna Federer eszén.

     • dagadtos

      Őszintén sajnállak érte. Ma megverheti magát Federer, ez tény.

     • SnowAngel

      Kösz! :)

     • SnowAngel

      Kicsit mellényúlt most a taktikával, nem működik ez a “melyikünk az okosabb” játék.

     • dagadtos

      Leginkább azzal nyúlt mellé, hogy 15 tenyerest szórt szét a pályán kívülre másfél szett alatt

 • Úgy tűnik Roger ütött egy nyugger szettet, most meg próbálja reanimálni magát de egyelőre nem sok sikerrel.

  • SnowAngel

   Goffin ellen nem könnyű, buldog-természet.

 • Ljubo ereiben kezd hülni a vér.

 • Goffin meg elkezdett harapni.

 • federerfan

  húha na most van baj

 • Manócska

  Jövőre kértem az izgalmakat, nem ezen a meccsen.

 • David ülve nézi a kivetítőn a visszajátszást: ezt én csináltam, Federer ellen???

 • Mi történt a simma első set után? 🤔
  Na most leülök megnézni, hogy jön vissza a mester. Végre valami izgalom.

 • federerfan

  Úgy tűnik,hogy ma fog meghalni a tenisz?

 • Bence Horváth

  Gandalf castolhatna valami rontást Goffinra.

 • Dicsértessék_A_Roger!

  Ajj Fed, Te szadista…

 • Goffin talán megoldja Rogernek.

 • dagadtos

  Mi a lófasz van ezekkel a tenyeresekkel? Biztos nincs itt valami baj?

  • federerfan

   túltolja szerintem..néha a kevesebb több,tudod

  • baelidzs

   ez valóban elég gyenge

 • SnowAngel

  Na, most már én is kezdek aggódni…

  • Manócska

   Picit aggódhatsz, de nem lesz itt semmi baj.

 • El Goffen

 • Daton

  valakit ma nagyon szarrá vernek ahogy láttom, viszlát rezsó maj jövöre ugyanigy

 • Na végre egy kontrollált labdamenet.

 • Az egész VB alatt most kezd megjelenni valami élet a belga arcán.

  • SnowAngel

   Ennek amúgy örülnék, de MIÉRT PONT MOST!!!?!

   • Manócska

    Mikor játsszon jól, ha nem egy vb elődöntőben. Büszke lehet magára. Az persze más tészta, hogy nekünk ez nem tetszik, és nem tudunk neki örülni.

    • SnowAngel

     Hasadozok.

     • Manócska

      El is hiszem. Én is szoktam.

 • dagadtos

  pólócsere

  • Szoftvercsere

 • Felrémlett bennem egy Goffin vs Sock döntő. Hol a gyógyszerem?!

  • Baton

   na mi van te randa izlet a gofri?

 • Értelmezhetetlenül szar fogadójáték.

 • Dicsértessék_A_Roger!

  Azért ez a vereség most Gofritól fájni fog egy jó ideig. Jövő évi AO-ig mindenképp.

  • SnowAngel

   Csönd legyen!

 • SnowAngel

  Maestro, a fenébe is, ideje lenne lehiggadni!

 • MókaMiki

  Csóró Fed messze van a VB győzelem mint az idei évi világelsőség :-DDDDD

 • Erzsébet Süle

  Roger minden meccsén nehézkes volt. Most sem küzd igazából. Minden meccsen túl sokat morgott, dumált magában. Ezt a Goffint meg eddig szarrá verték és most bejut a döntőbe? Ez gáz.

 • Aszongya a hispán kommentátor: para Goffen. Reméljük.

 • federerfan

  de most mit kéne fednek fogadóként?de most komolyan?nem jövök rá.

  • baelidzs

   biztosabb alapvonaljáték, az kéne.

 • Garrett

  Emberek! Mi történik? :O Goffin mindjárt leveri a mestert… A mankós Nadal ellen meg alig bírt győzni.

 • Nem tetszik Federer testbeszéde.

  • Tunder_ke

   Nekem már régóta.

  • Erzsébet Süle

   Nekem 1 meccsén sem tetszett. Most valahogy más volt, mint eddig.

 • Manócska

  Na, itt az idő a vissza brékre.

 • federerfan

  na ezek a hibák nem férnek bele

 • Basszus, már nincs sok sansz.

 • SnowAngel

  Bázelben úgy verte tönkre Goffint, hogy egy pillanatnyi levegőt nem hagyott neki, folyamatosan dominálta, a víz alatt tartotta a fejét. Most beigazolódik, ha nem ezt csinálja, Goffin azonnal visszajön, és ha már elkapta a koncot, nem engedi el.

  • Akkor a Nadal elleni meccse mi volt?

   • SnowAngel

    Goffin egy haldokló képét mutatta a torna elején. Ez a feltámadás.

 • Tunder_ke

  Ha nem látom az 1. szettet, akkor nem hiszem el, hogy most mi van :(

  • Manócska

   Nagyot fordult azóta a világ.

   • Tunder_ke

    Mi van a jóslatoddal?

 • Kíváncsi vagyok Goffin hogy oldja meg a végét. Nadal ellen nagyon nehezen tudta

 • Akkora bazi nagy outokat üt adogatásból Roger, ez erősen fókuszálatlanságra utaló jel.

 • Erzsébet Süle

  Na ebből elég is volt…… Nincs kedvem örülni látni Goffent.

 • federerfan

  még egy lehetőség van…

 • Arra azért nem fogadnék, hogy Goffin kiszerválja a meccset.

  • federerfan

   legyen úgy

 • SnowAngel

  Először látom Goffint ennyire agresszívan játszani. Sokáig kívántam, hogy csak egy kicsivel több tökösség lenne a játékában, most megkaptam, de nem vagyok igazán boldog.

  • Manócska

   Nahát hogy neked semmi sem jó. 😉 Legyen agresszív és tökös, amikor meg végre szót fogad neked, akkor az sem jó. Rajtad sem lehet kiigazodni. :)

 • Manócska

  Goffin simán elizgulhatja még a meccsért való adogatását. Nem akármiért fog szerválni.

  • Nem úgy néz ki eddig 🙄

  • Tunder_ke

   Romlott a statisztikád.

   • Manócska

    Szomorú is vagyok miatta. :(

 • Bence Kemence

  Szerintem szép teljesítmény hogy a Nadal verő Gofritól el tudott venni egy szettet a svejci fijú. 😛

 • Na ez a tenyeres már nagyon para volt!

 • Dicsértessék_A_Roger!

  Ez már most nagyon fáj. Ez nagyon ciki srácok…

 • SnowAngel

  Basszus!

 • p. p.

  Akármennyire szar volt Roger az előző meccseken, ezt nem gondoltam volna.

  • Baton

   fegyja egy luzer mennyen má nyugdijba

   • p. p.

    mijenigaztöled

 • Hát hölgyeim és nyulaim, a sötét ló elvitte.

 • Vérgoffin

 • Daton

  ennnnyi győzőttt az igasság

 • p. p.

  este Sock simán veri a bolgárt és létrejön végre az álomdöntő.

  • No, aki erről álmodott, annak az idiotizmusa lerajzolhatatlan.

 • SnowAngel

  Most örüljek, vagy sírjak? Ma még sírok egy kicsit, aztán holnap tudok örülni Gofiinnek. Remélem, a kupát is megnyeri ezek után.

 • embergyermek

  Hát a faszom ebbe a szarházi buzeráns belga köcsögbe már. Gratulálok.

  • 😀

  • federerfan

   ne aggódjunk jövőre sehol sem lesz

   • p. p.

    Federer se 😀

    • dagadtos

     nocsak, a férgek így télire is előbújnak?

     • p. p.

      hisz most láttad a meccset, és ott volt a válasz, hogy nem

     • dagadtos

      Ez biztos valami szellemes válasz volt, de az a helyzet, hogy szarházi ellendrukkerként valahogy eddig kussoltál, ildikó.

     • Baton

      mit sértegecc dagat másokat? fáj a verés vagymi?

     • Regő Feczkó

      Előbb lesz Fed újra világelső, minthogy Te ide leteszel egy építő, szellemes hozzászólást, abban egészen biztos vagyok. Mióta olvasom ezt a fórumot egyik se történt meg (2014 nyár), de Fedre még így is többet tennék, mai formája után is.

     • dagadtos

      Ezért a hozzászólásodért szerintem kapsz egy ingyen menetet a rózsaszínpárducban.

 • Tunder_ke

  Federer csoportbeli meccseit látva, most azt csodálom, hogy idáig is eljutott. Mondom ezt Federer rajongóként.

 • baelidzs

  Valami lehetett Rogerrel. Nagyon nem önmaga volt a harmadikban sem. Lehet az egész heti mérgelődésnek is köze van hozzá?
  Az a mosoly viszont Goffin felé a hálónál nem volt rossz. Pihenje ki magát rendesen januárig.:)

 • marchellow

  az lesz Szabó Gábor cikkében hogy “Senki sem verheti meg David Goffint 7-szer egymás után”

  • Nyerhet-e még világbajnokságot Roger Federer?

 • dagadtos

  Méltatlan, és őszintén mondom, szégyenteljes befejezése volt ez az évnek. Egyszerűen szégyennek érzem, hogy egy Goffintől kikapott, ha nem volt semmi baja.

  • federerfan

   Egyetértek minden szavaddal.

  • embergyermek

   nincs igazad. egyszerűen nem ment neki. simán elég, hogy fáradt és dekoncentrált volt.
   szégyenteljesnek semmiképpen nem mondanám.

   • baelidzs

    Csatlakozom. Ez csak egy meccs volt. Ettől még mindig 4-0 ban marad a világelsővel szemben és még mindig 2 GS-e és 3 ezrese marad. Kivetíteni az egész szezonra ezt meccset, csak mert ez volt az utolsó, badarság.

    • Dicsértessék_A_Roger!

     Ez a mai produkció köszönőviszonyban nem volt az idei formàjával de éppen ezért szégyenteljes és frusztráló.

   • Baton

    bezzeg rafáná mondták a fegya funok h szégyen mi? hát fegyját jobban megalázták enyi..ütöt a karma

    • Tamás Csiszár

     Nadal hanyadik VB címet szerzi ma???

 • Goffin nem hiszi el, hogy ez vele történik.

 • Baton

  hahahaha fegyja mehecc haza cürikbe, most sirhatnak a funjaid

 • Dicsértessék_A_Roger!

  Vagy valami gond van amit titkol vagy fejben ennyire tellett ma. Ez rettentő kínos évzárás.

  • Tunder_ke

   Ez nem csak ma volt így. Ha nézted a csoportbeli meccseit, ott sem volt minden rendben vele.

   • Lehet, hogy jóllakott erre az évre már?

    • Tunder_ke

     Itt más lehet a háttérben. Nem tudom, hogy mi, de fejben van valami gond vele.

     • Én is arra gondolok, a statok alapján semmiféle fizikális problémája nem lehet.

     • Tunder_ke

      Én is azt remélem, hogy ilyen baj nincs.

     • baelidzs

      Furán hangozhat, de US Open alatt is mondta, hogy nem volt eléggé motivált sem, nemcsak a háta szólt bele.

      Lehet ez a motivációhiány tudat alatt beleszólt a meccsbe.

     • Tunder_ke

      Hát akkor próbálja meg visszaszerezni.

     • dagadtos

      Én egész héten azt éreztem, hogy nem tud felpörögni, mint írtam is.

     • baelidzs

      Én inkább kifordítanám: mindig jókor tudott felpörögni és megfelelően le tudta zárni a meccset.

    • embergyermek

     én ezt halkan jegyzem csak meg, de szerintem már 2 hónapja únja és a háta közepére sem kívánja, csak úriember a végtelenségig. lépéskényszer van, neki meg már egy fél szezon is bőven elég a teniszből.

     • Ennek nagy a realitása.

     • p. p.

      “csak úriember a végtelenségig”

      aztakurvaélet :DDDDDDD szeretném én is ilyen rózsaszínben látni a világot

     • embergyermek

      hajrá’

   • Dicsértessék_A_Roger!

    Igen, egész héten csapzott volt az Öreg.

    • Tunder_ke

     Rengeteget morgott, dumált magában, ami egyáltalán nem jellemző rá.

  • megiscsak

   Valaki ma gonosz volt, ami vissza is ütött!

   • Dicsértessék_A_Roger!

    De ez így nem ér!!! 😀

 • Tunder_ke

  Este Sock-nak fogok szurkolni.

 • dagadtos

  Egy biztos, bárki nyeri a másik meccset, teli gázzal fogok drukkolni neki a döntőben. Ez a Goffin, két ajándékmeccsel, mellé 0-6, 1-6-tal ne nyerjen már vb-t. Meg amúgy is, csak szimplán ne nyerjen vb-t, sehogy.

  • Manócska

   Remélem Dimitrov jut be, neki tiszta szívvel tudnék szurkolni.

   • dagadtos

    Én is, így már én is

  • p. p.

   szarrá verte a Mestert, helló, nehogy azt hidd ez ajándék volt

   abelga adott neki egy szett előnyt

   • “Szarrá verte” te nem atonka rokona vagy?

  • Ne bántsd Goffint, nem ő, hanem Roger tette tönkre az élményünket :)

   • Tunder_ke

    Sajnos így igaz.

   • embergyermek

    jah. ez. így. történt.

   • dagadtos

    Ez tény, attól még vesszen csak holnap.

    • embergyermek

     csak magamat tudom idézni. a faszom a buzeráns belga köcsögbe. akkor is. csak azért is. :)

     • Bence Kemence

      Klasszikus csak pontosan lécci: “Hát a faszom ebbe a szarházi buzeráns belga köcsögbe már.” 😀

     • embergyermek

      én kérek elnézést. :)) jajj :)

  • Ez egy ilyen év…

  • Tunder_ke

   Ne tagadjuk, ma Goffin fantasztikusan játszott, Roger pedig mélyen a tudása alatt. David élt a lehetőséggel és döntőt játszhat.

 • Manócska

  Gyerekek én most nem is jutok szóhoz. Nem is tudok igazán mit írni. Talán csak annyit, hogy szomorú vagyok.

  • federerfan

   Mindannyian azok vagyunk elhiheted.Csak másoknál ez vegyül még a haraggal,a meglepetéssel és a hitetlenkedéssel is.

   • Manócska

    A meglepetés, és a hitetlenkedés nálam is fennáll.

  • Federer monnyonle! :)

 • Az idei világbajnok személye nagyon vissza fogja adni, hogy mi is volt ebben az évben…
  Djokovic, Murray és Vawrinka után novemberre Nadal és Fed is felvette a mikulás ruhát és ajándékot adott a nem annyira szerencsés teniszező társainak.

  Kíváncsi vagyok, hogy Goffin, Dimitrov vagy Sock fog élni vele (a belga és az amerikai kifejezetten szimpatikus nekem, de a bolgárra. sincs bajom, főleg ha beindulna végre)

  Az esti meccs tuti nézős, sztem lesz egy kis feszkó így, hogy Goffin vár a győztesre és nem csodát kell végrehajtaniuk a döntőben Fed ellen a VILÁGBAJNOKI CÍMÉRT :O

  • háromAk

   Nagyon egyetértek. Fed-et komornak, idegesnek és fásultnak láttam az egész tornán. A hallatlan játékintelligenciája és az ellenfelei összezuhanásai húzták ki a csávából. Most nem sikerült. Nem sok kellett volna hozzá, mert voltak braek labdái. Nagy kiváncsisággal nézek a jövőbe, hiszen Fed. amellett, hogy nagyon szereti, de szerintem néha unja is már a teniszt, legalábbis ezen a szinten. Eszembe jutott egy nagyon régi nyilatkozata amiben azt mondta: ” játék közben van, hogy elkalandozom és azon gondolkodom mi lesz ma az ebéd.” Itt is valami ilyen történhetett az első szett után. Kiengedett. Visszaengedte Goffint, Ő maga nem tudott feljebb kapcsolni , görcsössé vált és jöttek a hibák. (Ez többször is előfordult már nála) Az, hogy a tenyeres kereszt rendre kiszáll, jó fonákot meg alig láttunk, a fogadás zéro ezt jelzik. A végét tudjuk.

 • Bence Kemence

  Igazi fanboy temetést rendezett Möszjő Madárcsont Poirot Goffri, hazaküldte mindkét Goatot.

  • baelidzs

   😀

  • 😀

  • Viktor

   Ez olyan,mint amikor valaki egyszer elveri Federert…szerintem a közeljövőben Goffin nem tud ilyet tenni.
   Ehhez nagyon sokat tett hozzá Fed.
   Ill. inkább keveset. :)

 • Jesus fuckin’ Christ, megjárom a nagyfalut és ez fogad? Mi a szent szar történt itt? :O

 • embergyermek

  Nézzük a jó oldalát, kijár a VB cím Dimitrovnak nem? szerintem ebben az évben simán. ennek is fogok drukkolni így. Hajrá Dimi! :))))

  • federerfan

   De csak neki a három közül.Ha viszont a másik kettő közül kerül ki a végső győztes az a tenisz halála lenne.

  • Bence Kemence

   Jogos, ha már nincs Federer, jó lesz nekünk a “szegény ember Federere” is 😀

  • Abszolút nem jár ki neki, egyetlen slamet sem húzott be soha, maximum elődöntőig jutott, és viszonylag vén fejjel idén húzta be Cinciben az első ezresét. Tetszik a játéka, de eddig nem villantott még soha akkorát, hogy bármi is kijárna neki.

   Ettől függetlenül persze a maradék mezőnyben nyilván neki kellene megnyernie.

   Bold prediction: Zokni. 😀

   • embergyermek

    nem érted még a szavaimban az iróniát srác :))

    • Az más… :)

     Mentségemre legyen, a mai történet után nem vagyok igazán iróniafelfogó képességeim csúcsán. 😀

 • Ha ezek után Dinitrov nem húzza be ezt a vébét, akkor végleg beteszem az örök lúzer feliratú skatulyába.

  • De gondold csak el mekkora nyomás lesz az utolsó két meccsen így rajta (azzal, hogy Fed out és hogy Ő eddig milyen teniszt rakott le a VB-n) :O

   • p. p.

    nem fogja, Sock inasba rakja, ahogy eddig szinte mindig

    • De miért ne?
     Fed is igencsak inasba rakta ez évben Nadalt azok után, hogy évekig a “csicskája” volt.

     • Bence Kemence

      De akkor megérkezett Ljúbó: “- Figyú má Roger, húzd már meg azt a kurva fonákot, különben letol a faszba a pályáról ez a Fuentes robot ahogy 10 évig mindig.” 😀

     • SnowAngel

      Úgy emlékszem, a kva fonák meghúzását a papája szorgalmazta :)

     • Bence Kemence

      lehet, sorry nem voltam ott

     • SnowAngel

      Én se, Roger nyilatkozta.

     • Az nem fonák, hanem sunák. :)

     • SnowAngel

      Wikipédia kétértelműsítő lap? :)

     • Épp nemrég néztem régebbi meccsit, akkor is meg tudta húzni, nem is egyszer, csak valahogy nem erőltette.

     • dagadtos

      persze, kicsit túl van tolva a téma amúgy

   • dagadtos

    Ennek bőven van realitása, szerintem már most ezt mantrázza, hogy itt a nagy sansz, itt a nagy sansz

    • Nekem most vált érdekessé ez a VB, mivel eddig Fed sátagalopp győzelmét lehetett várni, így meg totál nyílttá vált a három játékos között a cím sorsa (most azt hagyjuk, hogy mi az már, hogy ki lesz a világbajnok…)

   • Abszolút nem kizárt, ráadásul idén már kapott ki Zoknitól Indian Wellsben.

 • DOROGI ATTILA

  A Topor Csabán (azt hiszem így hívják a közvetítőt) kívül érdekel bárkit is ,hogy hogy hívják ezt a tornát? félelmetes.

  • dagadtos

   én még hét elején hallgattam, akkor is ezen lamentált folyton, ezek szerint nem változott semmi

   • Tunder_ke

    Még jó, hogy hét közben nem ő közvetített.

   • DOROGI ATTILA

    2 meccset láttam/hallottam tőle mindkettőn ellőtte , szép hosszú percekig.

   • Manócska

    Tényleg nem változott semmi. De csak nála. A többi riporter nem foglalkozott vele.

 • Baton

  fegyja szarrá lett alázva, nem csodákoznék ha decemberbe bejelenti h örökre viszavonú

  • embergyermek

   :)))) írhatnál erről kicsit többet. én élvezem. :)

   • SnowAngel

    Gondolod, képes lenne ezt kerek mondatokban is kifejteni?

    • embergyermek

     én drukkolok, komolyan akkora tukkó rátóti parasztgyerek, hogy világít alatta az aszfalt, én élvezem amit csinál. :)

     • SnowAngel

      Néha én is, de ma valahogy nehezen viselem.

     • embergyermek

      ne idegeskedj, szerintem Roger is túl lesz ezen hamar, megnézi a mobilján mennyivel nőtt ma a bankszámlája aztán rendel magának egy szaftos t-bone sztéket, és iszik hozzá valami finomat. és jó lesz. :)

     • SnowAngel

      Egészen furcsán érzem magam. Először is itt ez a nagy üresség, de az az őszinte mosoly Rogertől a végén a hálónál, meg utána Goffin könnybe lábadt szemei a pályaszéli interjúnál eltérítenek az átkozódástól. Régóta szeretném, hogy egyszer végre Goffinnek is legyen egy nagyobb dobása. Nem éppen erre gondoltam, de azt hiszem, gyorsan megbékélek vele. A 2. számú favoritom legyőzte az elsőt, a mindenki fölött állót. Még egy kicsit emésztenem kell, de én is túl leszek rajta. Azért egy pohár (üveg) jó bor most segítene az emésztésben.

     • baelidzs

      Hehe, így van. Amúgy meg nem kell ezt túllihegni. Az a hálós mosoly is arról árulkodott, hogy örült, hogy vége van és volt arra is energiája, hogy őszintén gratuláljon Goffinnak. Biztos szomorú Roger is, de egyáltalán nem lehet akkora érvágás neki ez, mint néhány rajongónak…

      Lehet itt olyan dolog is a háttérben, amit sosem fogunk megtudni. Felszabadultnak tűnt inkább a hálónál, mint melységesen csalódottnak.

     • Furcsa módon az első percek ledöbbenése után én is könnyen vettem a dolgot, nem tudta elrontani a kedvemet. Pedig a mai nap amúgy is szomorú, mert eltávozott Malcom Young is. :(

     • SnowAngel

      Nem figyeltem a híreket, elég volt ezt a vereséget, avagy megfordítva: Goffin győzelmét végigasszisztálni. Sajnálom. :(

     • Manócska

      Annyira izgultál hogy mindent megettél, amit bekészítettél meccs előtt? :) Vagy inkább a meccset kell megemésztened?
      Amúgy teljesen tisztában vagyok azzal amit érzel, és együtt is érzek veled. Pl. a US-Openen lévő Federer-Del Potro meccs után nekem is az egyik szemem sírt, a másik nevetett. Vagy az AO-en a Federer-Wawrinka találkozó után is ez volt a helyzet, és még sorolhatnám tovább is.

     • SnowAngel

      A desszert megmaradt, jóllaktam a meccsel. :) Majd az esti meccsen elcsipegetem. A meccs elég nehezen emészthető, Federer nem játszott jól (és akkor most finom voltam).

     • A varjú meg vakuvillanás a feje felett. 😀

  • baelidzs

   tényleg szarrá lett alázva. Mégis ő a legnagyobb. :)

 • Az esti meccs ezek után ha lehet még sokkal feszültebb lesz. Aligha fogunk brilliáns teniszt látni.

  • embergyermek

   jah hát el is megyek szaunázni helyette :)

 • baelidzs

  Nincs más hátra, hajrá Grigoooor!!!!!! 😛
  https://media.giphy.com/media/s1ZUrkT9wdfiM/giphy.gif

 • Viktor

  Mondtam nektek ,hogy bármi közbejöhet: Federer jól elverte saját magát. Goffin semmit nem csinált ezen a meccsen jobban ,mint a többi Fed ellenin.
  Uh. beírhatjuk Fednek ezt is. :)

 • Nagy Mihály

  Federer 2017-es éve ajándék volt számomra! Még akkor is, ha a vége nem kedvem szerint történt. Egyszerűen csak az történt, hogy a zárótornát nem ő nyeri. Nem szégyenletes, de számomra is nagy szomorúságot okoz. Még egy kicsit hagyom ülepedni az eseményeket, aztán majd összerakom magamban a történéseket. Az idióta gyalázkodó, kárörvendő “vélemények” pedig nem érdekelnek.

 • 2+2 is 4 minus 1 that’s 3

  A durva az, hogy még így sem tudja megnyerni Federer a VB-t, hogy a nagyok ( Djokovic , Murray ) nincsenek… szerencséjére bemakkolt vagy három tornát év elején… most nagyon akarta ezt a VB-t mert tudja, hogy jövőre egy torna győzelme sem lesz ha visszatérnek a top játékosok… lehet túl nagy volt neki a nyomás a szép befejezés végett.

 • Tunder_ke

  Mindenki arról beszél, hogy majd 2018-ban visszajönnek a nagyok, akik most sérültek és kipihentek, motiváltak, meg éhesek a sikerre. Sokan azt gondolják, hogy majd olyanok lesznek, mint 2017-ben a visszatérő Federer meg Nadal. Meg azt is írták, hogy majd a fiatalabbak, akik most előre törtek a TOP10-be majd megtudják, hol a helyük valójában és majd a 20 között találják magukat ripsz-ropsz. De mi erre a garancia? Semmi. Miért gondolja mindenki, hogy Djokovic, Murray, vagy Wawrinka ott folytatja, ahol abba hagyta? Én azt mondom, majd meglátjuk.

  • Manócska

   Wawrinka ott fogja folytatni, mert nagyon szeretem és szurkolok neki. :)

 • SnowAngel

  Mióta felfigyeltem Goffinre és megkedveltem, sokszor eszembe jutott, mennyire emlékeztet Davigyenkóra a játéka és a fura fizimiskája. Ezt mindig próbáltam elhessegetni, mert nem voltam nagy híve, mióta 2009-ben a vb-elődöntőben megverte Federert.

 • Xilophon

  Szerintem lehet világelső 2018-ban Federer.

  Egyrészt jó formában van, és miért ne tarthatna ez ki, az ő óvatos versenynaptárával pláne.

  Aztán ott van Rafa, akivel csak néhány száz pont az eltérésük, és Rafán is ugyanúgy ott van a pontvédés kényszere, ha nem akarja elveszteni a világelsőséget. Ha rögtön januárban az AO-n egy körrel hamarabb kiesik Rafa, máris ott a kb. egyenlő állás. Rajta ráadásul jobban látszik a fáradtság.

  Aztán ott vannak a várható visszatérő top játékosok, akik előbb az egész mezőnyt kell, hogy legyőzzék, azaz visszafogják, mielőtt egyáltalán az ő szintjére elérnek. Ráadásul nem feltétlenül ugyanolyan kihívást jelent a mezőny többi része Rogerre, mint Rafára nézve. Idén ugye jóval több játékos tudta kiejteni innen-onnan Rafát, mint Rogert (ami amúgy egy általános trend is a pályafutásukat nézve). Szóval a visszatérésük növelheti Fed esélyét Rafával szemben.

  Ráadásul ezek a visszatérők nem feltétlenül azt fogják jelenteni, hogy egy csúcsformában lévő top10-et kapnak hirtelen a nyakukba január elsejével. Lehet, hogy pl. nem egy 2015-ös Djokovicot fogunk látni, aki kapásból leuralhatná az év eleji kemény pályás szezont szokása szerint. Illetve lehet, hogy majd csak hónapos eltérésekkel kezdenek visszajönni a nagy nevek.

  Fednek ezen kívül vannak tartalékai. 0 védendő pontja a salakszezonból, ami több hónapot jelent, GS-sel, Mastersekkel. Itt Rafa van teljesítménykényszerben: ha addig minden változatlan kettejük között, akkor itt ha Fed elkezd indulgatni néhány tornán, Rafa máris csak a tökéletességgel tudja megőrizni a pozícióját.

  Hogyne lehetne Federer világelső jövőre. Én Nadal-fanként persze nem drukkolok ennek, de mondjuk nálam ott van az is, hogy én kicsit leszarom, hogy ki éppen a világelső. :)