Federertől sokat, Thiemtől keveset vár a Salakblog szerkesztősége

shadow

Vasárnap délután kezdetét veszi a 2017-es ATP-világbajnokság Londonban. A szokásoknak megfelelően a világ aktuális nyolc legjobb legegészségesebb játékosa csap össze. Idén Rafa Nadal, Roger Federer, Alexander Zverev, Dominic Thiem, Marin Cilic, Grigor Dimitrov, David Goffin és Jack Sock vehetnek részt az eseményen. A Salakblog szerkesztősége pedig ezúttal is (?) kísérletet tett arra, hogy megtippelje, mi vár ránk a következő bő egy hétben. 

Ahogyan az a hasonló tematikájú cikkeknél lenni szokott, most is kérdésekre próbáltunk tömör és kevésbé tömör válaszokat adni, hogy aztán a valóságban minden a feje tetejére álljon, és még véletlenül se jöjjenek be a jóslatok. Mindenesetre a magunk részéről arra bátorítanánk titeket, hogy osszátok meg a saját tippjeiteket komment formájában. Marin Cilic és Jack Sock kedvelőit különösen, róluk ugyanis valamiért nem sok szó esett a tippek során…  

1. Ki nyeri a világbajnokságot?

Fotó: Europress/AFP

Fotó: Europress/AFP

Takács Márton: Bármennyire is örülök (nagyon), hogy van Pete Samprasről elnevezett csoport, úgy gondolom, a Boris Beckerről elnevezett négyesből kerül majd ki a végső győztes. Remélem, Federer lesz az! Őt és Zverevet tartom a legnagyobb esélyesnek. Ha Nadal bírni fogja a hetet a sérülése ellenére, akkor ő is megnyerheti.

Kálmán Laci: Minden Roger Federer mellett szól. Talán csak a sorsolás az, ami nem feltétlenül az ő szája íze szerint alakult, de úgy tűnik, jelenleg annyival a mezőny fölött van, hogy ez nem is biztos, hogy számít. A legnagyobb veszélyt valószínűleg egy bombaformában lévő DelPo jelenthette volna a számára, azzal azonban, hogy az argentin nagy menetelése idő előtt véget ért, a svájci a toronymagas favorit. Fontos bizonytalansági tényező Rafael Nadal térde, de könnyen lehet, hogy a világelsőnek makkegészségesen sem lenne esélye ez ellen a Federer ellen. Főleg fedett keménypályán.

Szántó Petra: Roger Federer. Minden mellette szól ebben az évben és az utóbbi hetekben, még a keddi glasgow-i bemutató mérkőzése is Andy Murray ellen. Ezzel az adogatással az O2-ben, ebben a formában szakmailag a legideálisabb válasz. Bár nem vagyok meggyőződve arról, hogy csoportelsőként fog továbbjutni.

Németh Dániel: Nyilván Roger Federer lenne a legkényelmesebb válasz, a svájci toronymagas esélyese a tornának. Azonban most még sem őt, hanem Grigor Dimitrovot mondanám. A bolgár a remek szezonkezdet után visszaesett, de az idény második felére újra összeszedte magát. A US Open óta Nadal (2x), Del Potro és a vb-esélyek miatt különösen motivált Isner tudta megverni. A világelső ellen nagyszerűen teniszezett, és ha Nadal nem teljesen egészséges, ez a játék a győzelemre is elég lehet. Az pedig ki tudja, mit indítana el a bolgár teniszezőben. Én úgy tippelem, adna neki annyi önbizalmat, hogy akár Federerék ellen is jó legyen.

Szabó Gábor: Zverev. 

2. Ki lesz a torna meglepetésembere?

Fotó: Europress/AFP

Fotó: Europress/AFP

TM: A fentiek fényében kellemes meglepetés lenne Nadal jó szereplése, vagyis a döntő.

KL:  Ugyan nem mutatott túl nagy formát az utóbbi időben, valamiért mégis azt érzem, Sascha nem lőtte még el az összes puskaporát az idei szezonra. Bár az erősebbnek tűnő csoportban van, szerintem továbbküzdi magát valahogy. Az elődöntőt simán behúzza, és ott lesz a fináléban. Azon persze nyilván lehet vitatkozni, hogy ez mennyire lenne meglepetés…

SZP: David Goffin.  Vár még egy Davis-kupa-döntő a belgára, azaz neki még van extra motivációja erre a szezonra, és nem akarja minden puskaporát ellőni a világbajnokság alatt, ami talán egy kicsit felszabadultabbá, görcstelenebbé teheti.

ND: Az első tippemnél nehéz nagyobb meglepetésre gondolni, de hogy ne mindenhol Dimitrov szerepeljen nálam, David Goffint írom ide. A belgáról kevés szó esik, pedig ő sincs rossz formában, talán még a továbbjutás is összejöhetne neki. Bár szerintem végül nem így lesz, mindegyik meccse nagy csatában fog eldőlni, és néhány szoros labdameneten fog múlni, hogy ő, Nadal vagy Dimitrov lép tovább.

SZG: Zverev. 

3. Ki okozza majd a legnagyobb csalódást?

Fotó: Europress/AFP

Fotó: Europress/AFP

TM: Az általam amúgy igencsak kedvelt Thiem lehet a kellemetlen meglepetés, ha pocsék őszét folytatva nem jutna tovább a csoportjából.

KL: Rafael Nadal saját magának. Azzal, hogy nem tudja olyan színvonalon végigjátszani a vb-t, ahogy egy ilyen szezon megkoronázásaként szerette volna.

SZP: Dominic Thiem. Valahogy nem érzem, hogy pont a világbajnokságra tudná újra felfújni a nyáron kipukkadt lufit. Kicsit az az érzésem, hogy ő már polcra tette ezt a szezont, és inkább a salakos tavaszt várja epekedve.

ND: A második kérdésre adott válaszomból kiderül, hogy kitől nem várok sokat ezen a versenyen. Dominic Thiem úgy tűnik, egyelőre csak salakon igazán veszélyes ellenfél, a többi borításon – finoman szólva is – sebezhető. A US Open óta kettő meccset tudott megnyerni, és azt gondolom, hogy Londontól három vereséggel fog majd búcsúzni.

SZG: Félek, Rafa nem játssza végig a tornát.

4. Melyik mérkőzést várod a legjobban?

Fotó: Europress/AFP

Fotó: Europress/AFP

TM: A Federer-Zverevet és a Nadal-Dimitrovot. Utóbbi kettő egymás elleni meccse az Ausztrál Openen volt 2017 egyik legjobb partija, kérem a következőt!

KL:  A Federer-Zverev derbit. De nem a csoportmeccset, hanem a döntőt. Szimbolikus jelentősége is lenne, ha minden idők egyik legnagyobbja a következő évtized egyik legjobbjával mérkőzne meg a fináléban.

SZP: Federer-Dimitrov, haha. Ez kérdés volt? 😉

ND: A Federer-Dimitrov döntőt. Viccet félretéve, nyilván egyelőre csak a csoportmeccsekből tudunk kiindulni, ott pedig egyértelműen a Nadal-Dimitrov és a Federer-Zverev párosítás tűnik a legizgalmasabbnak.

SZG: Federer – Zverev, de nem a csoportban, hanem a döntőben.

5. Bold prediction

via GIPHY

TM: Dimitrov jó szereplése, négy közé jutása. Pazar volt az év elején az Ausztrál Openen, kívánom neki, hogy az esztendőt is hasonlóan zárja. És akkor Petrának is jutna némi extra öröm, boldogság.

KL: Remélem, a többiek írnak majd Thiemről és Goffinről… :) Szerintem jelen helyzetben egyébként az is elég bold választás, ha azt mondjuk, hogy Nadal végigtolja a vb-t, és meg is nyeri. Aztán persze lehet, hogy tényleg. 

SZP: Döntő szett tie-breakes Nadal-Federer vb-döntő lesz. Vagy Grigor Dimitrov világbajnok lesz.

ND: Federer a döntőig vezető úton egyszer sem fogja elveszíteni az adogatását, és szettveszteség nélkül lesz finalista. Ott viszont háromszor is elveszik a szerváját, és nem lesz hetedszerre is világbajnok.

SZG: Sock esetleg…

És most akkor várjuk kommentben a ti meglátásaitokat!

Related Posts

 • noprofi

  Nadal

 • Bence Horváth

  Thiem! :)

 • Marcsi Kovácsevics

  Dimitrov a közelébe sem lesz a döntőnek véleményem szerint!

 • federerfan

  1.Ki nyer?Remélem Fed
  2.Meglepetés. Zverev(bár ez mennyire meglepi azt nem tudom)
  3.Csalódás Thiem
  4.Legjobban várt meccs: csoportban Fed vs Zverev,Fed vs Nadal meg mindig várt,ha összejön

 • Péter Zentai

  Szerintem az aktuális csoportokat figyelembe véve a Nadal-Dimitrov a legjobb párosítás. Mindig 3 szettet játszanak egymás ellen, és ha most is így történik nehéz elképzelni, hogy idei 4. meccsüket is Rafa nyerje. A matematika Dimitrov mellett szól. Rafának egyébként nem 100 %-os térddel rémálom egy ideihez hasonló Dimitrov elleni meccs. Félek, hogy egy ilyen csata után megint felkerül majd az a kötés.

  • Már előtte :)

 • 1. Ki nyeri a világbajnokságot?
  Federer
  2. Ki lesz a torna meglepetésembere?
  Cilic
  3. Ki okozza majd a legnagyobb csalódást?
  Thiem
  4. Melyik mérkőzést várod a legjobban?
  Fed-Zverev
  5. Bold prediction
  Carreno Busta meccset nyer :) míg Zverev egyet sem…

 • A nagy csalódást, félek Dimitrov fogja szolgáltatni.
  Thiem lehet, rá tudott pihenni erre az évzáróra, meglepi lehet.
  Nadal kizárt, hogy nyerjen, de ha indul, akár fél lábon is letudja a meccseit.
  Sock szerintem homokzsák lesz.
  A két nagy esélyes Federer és Zverev. Játszhatják is a döntőt, hiszen ha a robinból tovább mennek, a másik csoportból kapják a semi ellenfelet.
  Goffin sötét ló, bekavarhat bárkinek.
  Cilic nem fog nyerni meccset.
  Ne busztáskodjatok.

  • Respectvv4laci

   LOL az igazán nagyok nem ezek a mai középszerü pockok vagy Roger hanem Főni és Novak már 20évesen oktattak

   • Xilophon

    Reménykeltő Zé részéről a szokásos “Nadal kizárt, hogy nyerjen” rész. 😀

    • Respectvv4laci

     Biztato igen ez önbizalmat ad de annyira most nem érzem Főnit .Tudod h ha ugyvan általában kijelentem hogy megvan, zsebben van, kifilézi az inast ilyenek most azért szerényebbre vettem ilyen előjelek után .Persze azt kár lenne tagadni hogy nem Főni a toronymagas esélyes de most ne kiabáljuk el,

  • Baton

   megszolalt a randa bajszos izé

 • Mancika

  Egyértelmű, hogy Fed nyer.
  Meglepetés..Dimi, remelem.
  Csalódás, Zverev nem éli túl a csoportkört.
  (Persze legnagyobb reményem azért mégiscsak Rafa, bár akár játszik, akár nem, valahogy nem tudom reálisnak látni, hogy megverné Federert a címért.)

 • Respectvv4laci

  Főnee!

 • Regő Feczkó

  Győztes: Dimitrov
  Meglepetés: Federer kiesik a csoportból
  legnagyobb csalódás: Zverev nyeretlen
  Legjobban várt meccs: Sock-Federer
  Bold prediction: Nadal minden meccsén kap egy bagelt

 • András Balla

  Nadal nyeri a világbajnokságot, összejön az álomdöntő.

 • Baton

  rafa nyeri vbt
  megleptés ember: zverev lessz mikkor lealáza fegyját
  legnagyob csalodás: feyga miko elhiszi hogy győzhet
  legjoban várt mérközés: miko fegyja sirni fog mer csunyán elverik

 • Xilophon

  Itt lesz a szurkolás?

 • Manócska

  Gondolom most azért többen fognak velem szurkolni, mint a tegnapi Fed Kupa meccsen. 😉

 • dagadtos

  10 perc alatt Topor szórt két hatalmas hülyeséget: az egyikben elmagyarázta, hogy a SABR az ritörnből fonák nyesés és hálójáték (chip and charge), utána meg közölte, hogy Federer csak azért nem lett világelső, mert jobban visszaesett 16-ban, mint Nadal, és hát 16. helyről többet kellett volna visszahozni. Értjük.

  • SnowAngel

   De nem ezért szeretjük. 😛

   • Manócska

    Sokkal inkább, az “ez egy csoda” mondatáért. 😉

  • Tünde Nussbaumer

   Jó lett volna, ha van mellette egy teniszező szakértő.

  • Xilophon

   A második részén először eltűnődtem és megnéztem, hogy tavaly év végén tényleg kb. annyi volt különbség köztük, mint most, tehát lehet benne igazság. Aztán rájöttem, hogy nem relatív a pontozás, hanem abszolút (elvesznek az egy évvel ezelőtti pontok), ezért hülyeség.

 • Manócska

  Federer rendesen bekezdett. Már ott is a brék.

  • Tünde Nussbaumer

   Igen, de nekem idegesnek tűnik és nem látom, hogy megnyugodna.

   • Manócska

    Nekem annyira nem tűnik annak. Láttam már ennél sokkal feszültebbnek.

    • Tünde Nussbaumer

     Feszült. Nem látszik benne a magabiztosság. Sock is ideges, de ő mintha már nyugodna.

 • SnowAngel

  Mészárlás jön? Szegény Sock, egyben bízhat: Federer ilyenkor inkább visszafogja magát. Időnként rá is fázott.

 • Baton

  fegyja is csak ilyen kis soc ellen tud erősködni, könnyű igy győzni

  • Gerappa

   Azért a világelsőt is sikerült neki idén négyszer, vagy nem?

  • SnowAngel

   Szeretnéd megérezni egyszer a győzelem ízét, ugye? A sóvárgásod minden szavadban ott van, talán egyszer neked is összejön.

   • Baton

    majd rafa áthejezi az arcát nekie, aztán sírhatsz

    • Tünde Nussbaumer

     Primitív.

    • SnowAngel

     Zokogni fogok, ha ez bekövetkezik, de még nem készítem a zsepiket. Neked viszont nem ártana felszerelkezned, zsebkendő, pelenka, miegymás. Csak hogy felkészülj, ha sírni kell.

     • Manócska

      A síráshoz miért kell pelenka? 😉

     • SnowAngel

      A tetra pelenka a legjobb megoldás a megállíthatatlanul áradó testnedvek és -váladékok felfogására.

     • Manócska

      Értem. :)

 • Xilophon

  Zokesz nem tűnik nehéz ellenfélnek Fed ellen, de azért nem rossz meccs ez.

 • Manócska

  Ez a meccs eddig nem nagyon okozott izgalmakat.

  • Tünde Nussbaumer

   Nem igazán élvezetes. Néha van egy szép megvillanás, hol itt, hol ott, de ideges mind a két játékos.

  • Túrin

   Úgy látom, hogy Roger bizonyos labdamenetekben spórol.

   • SnowAngel

    Szerintem az első két gém után takarékra állt.

 • Xilophon

  Nadal most végül elindul?

  • Manócska

   Egyelőre sehol nem olvastam olyat hogy visszalépett volna.

   • Xilophon

    Remélem, a body is good.

    • Manócska

     Reméljük.

 • Manócska

  Sock a 2. szettben eddig nagyon simán hozza az adogatásait. Federernek azért figyelnie kell, hogy ne aludjon most be egy kicsit sem.

  • SnowAngel

   Edzésnek rövid a két szett, legalább 3 kell.

   • Xilophon

    Hát az eddigi 3 találkozásuk során Sock még nem tudott szettet nyerni ellene. :)

    • SnowAngel

     Szerintem most sem fog, de a tiebreaket is gyakorolni kell néha.

     • Xilophon

      Igen, egyszer kvalifikálta magát Fednél egy tiebreakre, ez volt a top.

   • Manócska

    Ja, persze. Ezt nem vettem számításba. :)

  • Tünde Nussbaumer

   Talán most brékel.

   • Manócska

    Nem jött össze neki.

    • Tünde Nussbaumer

     Hát nem. Nem tetszik a játéka. Ha spórol, ha nem, nem igazán tetszik. És nem tud megnyugodni. Csabika pedig hülyeségeket beszél, mint szokott.

     • Túrin

      Pedig nagyon jó a nyerő – hiba arány. Sztem a rossz kameraállás sokat kivesz a meccs dinamikájából. Meg gondolom, szokja a borítást is. Sock is szokja. 😀

     • SnowAngel

      A bréklabda-kihasználása viszont semmit nem változott. 😛

     • Tünde Nussbaumer

      Az előzőnél, az igen csúnya hiba volt. És most sem sikerült.

 • Tünde Nussbaumer

  Végre egy extra pont :)

 • Manócska

  Elég szépen hárítja a bréklabdákat Sock. Vagy inkább Federer nem használja ki.

  • SnowAngel

   Naná, azért Sock is meg akarja mutatni, mit tud. Időnként egész jól sikerül neki.

   • Manócska

    Ennek ellenére azt mondom hogy ez a meccs 2 szettben meglesz.

    • SnowAngel

     Én is azt hiszem.

  • Erzsébet Süle

   Így van. Lehet ez még sokba kerülhet Rogernek, ha nem használja ki.

   • SnowAngel

    Elég veszélyes így felhozni az ellenfelet, Federer párszor már ráfázott, de szerintem innen simán tud szintet lépni.

  • Tünde Nussbaumer

   Valami nem megy .

  • Xilophon

   Nem túl lelkes, pedig a legkeményebb gémet sikerült megnyernie végül. :)

 • Erzsébet Süle

  Na igen. Sajnos. 2 olyan labda is volt a break-hez, amit máskor ki tudott használni.. Még nem látom olyan élesnek, mint az elmúlt időszakban. Túl sokat hibázik. De, lehet csak azt szeretném, hogy minden labdáját nyerje, ami persze képtelenség.

  • SnowAngel

   Nyitómeccs, a közönség is kapjon valamit a pénzéért.

   • Manócska

    Meg ugye mi se kapjunk rögtön az első meccsén szívinfarktust. Mindenki figyel Federer. :)

    • SnowAngel

     :DD Ez a figyelmes, drága jó ember nem véletlenül nyerte meg a közönségszavazást.

     • De láttuk már hogy figyelmesség döntő szettet hoz :)

     • SnowAngel

      Federernek van egy kis pótolnivalója most, hogy kihagyta Párizst. Kell a meccsrutin.

     • Manócska

      Így igaz. Jól mondod. :)

  • Tünde Nussbaumer

   Nem mindet, csak egy kicsivel többet.

 • Na zoknimuki nem adja :)

 • Baton

  hahaha fegyja balyba van

  • Gerappa

   Balyban? :-))) Inkább a helyesírásod van inkább bajban.

 • Erzsébet Süle

  Ej, ej.
  Nem szeretnék 3 szettet. A brék kihasználása a “b(r)ék a” :) segge alatt.

 • Manócska

  Szerintem a rövidítést Federer húzza be.

  • Erzsébet Süle

   Nincs más választása. Vagy elszórakozza az egészet.

  • SnowAngel

   Szeretném, de nem biztos. Sock időnként nagyon váratlant húz.

   • Manócska

    Meg is van a mini brék. Higgyél csak nekem. :)

    • Tünde Nussbaumer

     Meg a visszabrék is.

     • Tünde Nussbaumer

      Meg egy Sock kettőshiba is összejött.

     • Manócska

      Mondtam én hogy meglesz. :)

     • Tünde Nussbaumer

      Igen :)

    • SnowAngel

     Én hiszek, csak a tiebrék mindig lutri. Nem aggódom igazán, nekem jó háromban is a győzelem (remélem, a csoportkör végén ez nem jelent hátrányt)

     • Manócska

      Itt számít a nyert és vesztett szettek száma is. Úgyhogy csak nyerje 2 szettben a meccseit.

 • Akkor le lehet zarni

  • Manócska

   Egészen mást olvastam elsőre mint amit írtál. :)

   • federerfan

    Én nem,de most ahogy visszanéztem,rájöttem,hogy mire akartál kilyukadni 😀

   • SnowAngel

    Először én is. :)

   • nem véletlen, erre a meccsre stimmt

 • Erzsébet Süle

  Na ez most Roger volt :)

 • Xilophon

  Összesen 8 millió dollárért versenyez ez a pár arc, az útiköltségét csak összepattogtatta Jack is…

 • Tünde Nussbaumer

  Ha nehezen is, de megvan a meccs :)

 • Xilophon

  Majdnem, de végül nem lett meg az eddigi legszorosabb szettje Roger ellen. :)

 • Erzsébet Süle

  Megvan. Grat! De 3:1 után nem ezt vártam. Persze most ez is elég volt, de úgy vélem kevés lesz ez a végső győzelemhez. Feljebb kell kapcsolnia. A bemelegítés megvolt. Gondolom azért iszonyú nyomás van rajta, hogy a legesélyesebbnek tartják. Hiába a sok év, Ő is emberből van.

  • Manócska

   Biztos vagyok benne hogy amikor kell, feljebb is fog kapcsolni.

   • Xilophon

    Nekem pedig sajnos nagy kétségeim vannak afelől, hogy ezt majd a Főni ellen kellene megtennie. Pesszimista szurkoló vagyok. :)

    • SnowAngel

     Ne aggódj annyira, szerintem nem kell neki a maximum fokozatra kapcsolnia, úgy is győzni fog! 😛

     • Xilophon

      Igen, épp ez az. :)

 • federerfan

  Idei 50. győzelme

  • SnowAngel

   Csak? De hát hol van ez Nadal 60+ győzelméhez? És egy ilyen nímand Sock ellen, aki még csak nem is Top10-es! 😛

   • federerfan

    Ráadásul a hopman és laver kupát nem is számoltam bele.

    • SnowAngel

     A Hopmanon Zverev elverte, azt most ne emlegesd, jó?

     • Manócska

      Akkor most revansot fog venni rajta.

     • SnowAngel

      Meg a Rogers Cupért is, remélem.

     • Manócska

      Vannak itt komoly indokok arra hogy győzzön ellene. Meg is lesz az. Figyeld csak meg. :)

     • SnowAngel

      Részemről egyetlen komoly indok van: Federer a jobb.

     • Manócska

      Ez egyértelmű.

 • Xilophon

  Szíjú et 9.

 • Xilophon

  A tévében is mutatják, hogy Rafa bejött öltönyben?

  • Manócska

   Én nem láttam, de lehet hogy pont írtam.

 • isten igazándiból mindent megmutatott ez a meccs miért akartam annyira DelPot és miért nem tudok ezzel a Sock, Goffin, Carennyo vonallal mit kezdeni…
  egyszer volt 120 felett a pulzusom mikor topor Sock kurva jó fejéről beszélt egy kettőssel bukott tie bután…

 • Manócska

  A tökéletes játék még elmaradt, de az a lényeg hogy a győzelem megvan 2 szettben. Ahogy megy előre a torna, úgy lesz egyre jobb és jobb. Én egy cseppet sem izgulok miatta.

 • Bence Horváth

  Sock hozta amit tud, ennyire képes a mezőny egyik legjobb tenyerese és legszarabb fonákja egy közepes Fed ellen.

 • SnowAngel

  Valaki mintha azt írta volna itt a fórumon, hogy ott lesz Londonban az O2 arénában. Lehetne helyszíni jelentést kérni?

  • Manócska

   Én is olvastam. Ha jól emlékszem akkor baelidzs írta, de erre azért megesküdni nem mernék.

 • SnowAngel

  Szóval tippek. Győzzön Federer, és Goffin legyen a kellemes meglepetés.