Ki állítja meg Roger Federert? – az Ausztrál Open elé

shadow

Önmagában már az is döbbenetes, hogy 2018 januárjában ezt a címet kell adni egy Grand Slam-torna beharangozójának. Pláne, ha belegondolunk, hogy hol tartottunk egy évvel ezelőtt. Akkor Federer 17. volt a világranglistán, kihagyott fél évet, talán még önmaga sem fogadott volna saját magára.

Egy évvel később tizenhétszeres helyett tizenkilencszeres Grand Slam-győztesként, világranglista-másodikként, mérhetetlen önbizalommal, és ami talán mindennél fontosabb: szinte az egyetlen épkézláb teniszezőként vág neki a tornának.

Azokról a játékosokról, akik az ő ligájában játszanak, szinte semmit nem tudunk, (leszámítva talán Murray-t, de róla éppen azt tudjuk, hogy vele egy darabig nem kell számolni) Djokovic és Wawrinka kihagyott fél évet, ketten együtt játszottak egy bemutatómeccset idén, és bár kétségtelen, Nole jól megverte Thiemet a héten, azért ebből olyan messzemenő következtetést levonni aligha lehet. Melbourne-ben három nyert szettre mennek a meccsek, néha negyven fokban, kvázi a nulláról indulva szinte lehetetlen megnyerni a tornát. Federernek is kellett azért tavaly az a pici segítség, hogy hét meccséből hatszor este játszhatott. Enélkül nem tudom, meg lehet-e csinálni egyáltalán, pláne ha figyelembe vesszük, hogy ők azért még annyit se játszottak idén, mint amennyit tavaly Roger az Ausztrál Open előtt.

Federerről tavaly legalább tudtuk, hogy egészséges, de ki meri ma ezt Djokovicról, Nadalról vagy Wawrinkáról kijelenteni?

Persze, ha eljutnak Federerig (ez elődöntőt jelent Nolénál és Stannél, döntőt Rafánál), az már jelzi, hogy olyan rossz állapotban azért nem lehetnek, Akkor pedig már a régi lemezek forognak, még ha gyaníthatóan picit más fordulatszámon is, mint korábban. De erre – mármint, hogy ők hárman eljutnak Federerig – fogadni pillanatnyilag azért elég kockázatos.

A többiek viszont – leszámítva Del Potrót talán – nem Federer ligájában játszanak, Ezen legfőképp azt értem, hogy míg Noléék képesek akkor is legyőzni Rogert, ha az jól játszik, esetenként igen jól játszik, addig a mezőny többi része esetében ez nincs így. Ők rá vannak szorulva arra, hogy Roger egy bizonyos szint alatt teniszezzen, sőt a legtöbbjüknek még ez sem elég.

Szóval, ha az Ausztál Open esélyeit latolgatjuk, akkor azt kell ideírnunk, hogy Roger Federert legfőképpen Roger Federer állíthatja meg.

Federer után talán Del Potro és Zverev jöhetnének a sorban, de itt azt hiszem mindkettőjüknél nagy kérdés, hogy eljutnak-e egyáltalán Rogerig. Delpo játszott rendesen a héten, négy meccs van a lábában, amikor elkezdődik a torna, még négyet kéne nyernie, hogy Federerrel találkozzon, ami nem tűnik lehetetlennek.
Lehetetlennek az tűnik, hogy megverje valaki a svájcit úgy, hogy két héten belül a kilencedik meccsét játssza.

Éppen ezért valószínűbbnek érzem, hogy Federer a nyolc között inkább Goffinnel találkozik majd, ami a legbalhésabb meccse lehet az egész tornán.

Zverev csak az elődöntőben jöhetne és először talán a negyeddöntőbe kéne bejutnia egy Grand Slamen, ahol még nem járt soha, utána lehetne gondolkodni arról, hogy képes-e legyőzni Federert egy elődöntőben, élete első döntőjéért. Pillanatnyilag erre – pláne ha figyelembe vesszük az utóbbi időben mutatott játékát – nem mutatkozik túl sok esély.

Ezen a ponton viszont már lapozni kell és a tábla túlsó felét böngészni. Ahol pillanatnyilag négy nevet találni, akiből ki lehet nézni egy Grand Slam-döntőt. Nadalét, Cilicét, Dimitrovét és Kyrgiosét. Tudom persze, hogy Anderson és Tsonga már játszottak ilyet, és azt is, hogy Pouille egyszer majd játszhat, de most azért ezt az ő esetükben nem érzem igazán reálisnak. Kyrgios esetében is csak azért, mert az ő esetében az a szó, hogy reális, az értelmezhetetlen.

Vele minden előfordulhat, és annak az ellenkezője is. Minden percben, minden pillanatban, minden játékban, mindig. Akár az első körben, akár a döntőben.

Persze tudom, mindannyian, akik ezeket a sorokat el tudjuk olvasni, annak örülnénk a legjobban, ha Roger Federert a negyedik körben Fucsovics Marci állítaná meg, de azt hiszem, azért látatlanban aláírnánk mindannyian azt is, hogyha ez a meccs létrejönne egyáltalán.

Leülnénk, hátradőlnénk, mosolyognánk, és hitetlenkedve csóválnánk a fejünket. Sosem gondoltuk volna, hogy velünk ilyen előfordulhat.

Related Posts

 • Előre is bocsi az offtopik hozzászólásért.
  (Tisztelt Hosszabbitás Team, ezeket megelőzendő plz fontoljátok meg ezt a kérésem: http://hosszabbitas.hu/tenisz/salakblog/a-williams-testverek-inspiraltak-bartoli-visszatereset )

  AO indulása előtti utolsó napon továbbra is egy játékra hívnám a közösséget (lentebb bemásoltam a részleteket).
  Már 17-en vagyunk, de gyertek minél többen, jó móka lesz! 😉

  És akkor itt vannak a játék részletei:
  ———————————————————-
  Egy játékra hívnám a közösséget.
  Azt hiszem SnowAngel-től olvastam valamelyik hír alatt, hogy valakit felvett a “csapatába”, innen az ötlet.

  Szal mindenki kialakíthatna magának így év elején egy hat fős csapatot a lenti szabályok alapján és év végén megnéznénk kinek mennyi pontot gyűjtött a csapata a Tour-on 😀
  Év közben meg jót (még jobban) szórakoznánk, mert itt jegyezném meg, hogy a játék fő célja a szurkolás élvezetesebbé tétele, a csapatok pontgyűjtése csak egy plusz dolog, annak akinek ez bejön (én pl. bármennyire szeretek versenyezni, kb. teljesen szimpátia és nem esélyek szerint fogom a hat fős csapatom kiválasztani!)

  Szóval akkor a szabályok:
  A csapatokba 6 ATP Tour játékost kellene választani mindenkinek (úgyis hat játékból áll egy set 😉 ), a következő kategóriákból:
  1. a Big Three (Federer, Nadal, Djokovic)
  2. az elveszett nemzedék (Big Three-n kívül a többi 25 év feletti játékos)
  3. az ifjú titánok (20-25 év közötti játékosok)
  4. az ifik (20 év alatti játékosok)
  (az 1. és 4. kategóriákból 1-1, a 2. és 3. kategóriákból 2-2 játékost kell választani, így jön ki a 6 fő)

  Itt lehet puskázni a kategóriákat illetően (lehet szűrni 25 és 20 év alattira fent a menüben):
  https://live-tennis.eu/en/atp-live-ranking

  Év közben lehetőség lenne három cserére bármikor (természetesen kategóriákon belül maradva és fontos még, hogy a választott Big Three-t nem lehet lecserélni!), ha valaki súlyosan lesérülne/felgyógyulna, vagy valami okból kikerülne a kegyeinkből.

  Az egészet én fogom vezetni ebben a google sheet-ben:
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vTpH_U6zhYIqyFOYcW2N01i6Z1toz1NX0-FF88uGS88LqGCZZS-u7yv7HqPK7I6WYeaPT6RaQUVp65y/pubhtml
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Na ki játszik? 😀
  Gyerünk, minél többen iratkozzatok fel itt, ehhez a poszthoz fűzött válasszal, és egyből már a csapatotokat is válasszátok ki (de lehetőleg legkésőbb az AO indulásáig, hétfőig. Később is lehet csatlakozni, csak akkor a csatlakozás előtti hetek pontjai kiesnek).

  Jó játékot!
  (és ne feledjétek, nem a győzelem, hanem a (még élvezetesebb) szurkolás a lényeg! 😉 )
  ———————————————————-

  Korábbi posztok a játékkal kapcsolatban:
  http://hosszabbitas.hu/tenisz/salakblog/nick-nyisd-meg-gyakrabban-azt-a-csapot
  http://hosszabbitas.hu/tenisz/salakblog/del-potro-megprobalok-nyerni-meg-egy-grand-slamet
  http://hosszabbitas.hu/tenisz/salakblog/djokovic-es-wawrinka-is-federer-agara-kerult-az-ausztral-openen

  • A pre szezont a Fegya csapat (luke19) “nyerte” (a két auszi miatt főleg), 895 ponttal, nagy gratula! 😀
   Második helyen megosztva a Röpte MGTSZ (zé) és az Éhes Oroszlánok (Mancika) végeztek 510 ponttal.
   Az egész sorrendet itt találjátok meg:
   https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vTpH_U6zhYIqyFOYcW2N01i6Z1toz1NX0-FF88uGS88LqGCZZS-u7yv7HqPK7I6WYeaPT6RaQUVp65y/pubhtml

   Nyilván ez még nem jelent semmit, illetve azt jelenti, hogy majd az év végi ATP oldali hivatalos ranglistából ennyi pontot fogok levonni a csapatoktól az eredmény hirdetés előtt :)

   Holnaptól mindenki nulla ponttal fog indulni a nagy futamban.
   Hajrá NTSZB!!!!

   • A pre idényben a legjobban futott játékosok (a kiválasztottak közül)
    255 pont – Minaur (!)
    250 pont – Kerge, Monflis
    150 pont – DelPo, Rublev
    90 pont – Dimitrov, Thiem, Cilic
    77 pont – Marci
    65 pont – Chung, Dolgopolov
    57 pont – Tsitsipas
    45 pont – Edmund
    29 pont – Ruud
    20 pont – Shapovalov
    15 pont – Zsombi
    9 pont – Félix Auger-Aliassime
    A többiek még nem szereztek pontot idén (persze legtöbben még nem is játszottak közülük a Tour-on, Ők felvezetés nélkül vágnak neki az AO-nak)

    • Respectvv4laci

     Félix nagyon nagy a Giuszti megmondta világelső lesz 😀 Zsombi oktatja az inast

   • SnowAngel

    Neveznék még egy versenyzőt a foghíjas csapatomba: Dominic Thiem, mint ifjú titán. Legyen már egy szorgalmas pontszerzőm is.

    • Xilophon

     Dolgopolovért megy a lájk!

    • No mi van, Thiem iránt kezd megnyílni szurkolói szíved?

     Vagy csak eccerűen nem teccet ott a sor végén látni a foghíjas csapatod és felvetted a leginkább SC (a Politically Correct után szabadon, SC=SnowAngel Correct 😀 ) játékost? 😛

     • SnowAngel

      Thiemet régóta figyelem, kedvelem is, csak nem annyira, hogy feltétel nélkül szurkoljak neki. Az unszolásodra átgondoltam, hogy muszáj egy szorgos pontgyűjtőt is felvenni a csapatba, aki minden tornán ott van, és elég sokáig el is jut, mert hoppon maradok. Egyébként az a SAC, amire utaltál, és nem alaptalan.

      Így viszont most megint megtaláltam a legerősebb belső ellenfelet Goffinnek, úgyhogy lassan nem is a többi csapattal, hanem a csapaton belül versenyzek.

     • Először SAC-ot akartam írni, de az SC jobban hajazott a PC-re 😀

      Ismerős a belharc érzés nekem is.
      Pl. ha Cicipassz hősiesen keresztül verekszi magát Shapon és Tsongán (…) akkor a 3. fordulóban meg kell “halnia” Kerge által (vagy ha esetleg Ő verné el Kergét, akkor viszont a tornát is meg kellene nyernie (ami még jobb lenne a csapatomnak (meg a májamnak és az arcomnak 😀 (bár már attól is hízott, hogy Köves Gábor is jósolt Tsitsipas-ra 😀 )))

  • És a szokásos statisztika: a választott játékosok gyakorisága az eddigi 17 résztvevő alapján:
   11 – Kyrgios
   10 – Shapovalov
   9 – Dimitrov
   8 – Federer, DelPo
   7 – Goffin, A.Zverev
   6 – Thiem
   5 – Djokovic
   4 – Nadal, Wawrinka
   3 – Fucsovics
   2 – Sock, Rublev, Chung, Zsombi, Félix
   1 – Raonic, Monflis, Dolgopolov, Cilic, Pouille, Edmund, Tsitsipas, Ruud, Minaur

   Kyrgiost választották a legtöbben :O Hú de nagy lesz itt a pofáraesés(ünk) 😀
   Shapo 10-es száma nem meglepő, mert Ő a papírforma az ifi kategóriában, csak még nem tudjátok, hogy 2018-ban betlizni fog 😛 (tavaly elég szépen betört, de a 18 évével nem fogja bírni kezelni a nyomást amit a média rárakott, szal így jártatok 😉 )
   Dimi, Fed és DelPo szintén nem meglepő, eléggé papírformák Ők is (eh, a sok tutista csapatvezető 😛 )
   Goffin viszont eléggé meglepő, hogy sokaknál bekerült (legalábbis ahogy begofrizták a “helyére” a fórumon sokan az utóbbi napokban…)
   Zverev és Thiem is nagyjából várható volt (bár Ők is elég tutinak néznek ki, szal ilyen szempontból végül is meglepő, hogy nem választották többen Őket)
   Meglepően kevés a Nadal vezérevezős csapat (Djokót várható volt, hogy nem sokan választják, de így is beelőzte a spanyolt)
   Wawrinkára is volt 4 bátor jelentkező (akik látatlanban megvették a svájcit :O )
   Marcit is hárman (sztem Neki csapattól függetlenül mindenki fog drukkolni itt 😀 )
   Végül van 9 egyedi választás (és 5 akit ketten), Ők azért fontosak, mert ha esetleg kiemelkedő idényt futnak, az a csapatuknak extrát fog jelenteni (mert pl. Kerge nyerése kb. minden csapatot előre fog vinni). Pl. készülhettek Cicipassz idei betörésére 😛

  • Baton

   én is jáccok ekszton cak rafa lessz és a név feggya nyugdijba meggy a vén toloszékkes enyi

  • cilike55

   Akkor én neveznék a következő csapattal: 1. Federer 2. DelPotro, Dimitrov 3. Zverev, Thiem 4.Minaur a csapat neve: Cilike Tennis Club (CTC)

   • Üdv Neked is a játékban, felvittem a csapatod.
    GL&HF!

    • cilike55

     Köszi :-)

  • Spotika

   Szia! Beszállnék…
   1. Federer
   2. Dimitrov, del Potro
   3. A. Zverev, Rublev
   4. de Minaur
   Köszi a lehetőséget! 😀

   • Üdv a játékban, felvittem a csapatod.
    GL&HF!

  • Örs Ganzler

   (Nagy nehezen) Sikerült megoldani a táblákat (a hivatalos oldalon még most sem működik a draw page).

   Az alábbi linkről le kell tölteni a táblázatot (sajnos a google táblázat nem tudja kezelni):
   https://drive.google.com/file/d/1YiSBAf2vSRr0hsBw8VuwSkhBnXdOQU7H/view?usp=sharing

   Kitöltés:
   A sárga mezőket a kiválasztott játékosnak megfelelően kitöltöd (1: az elől álló játékos, 2: a második)

   Mentés:
   Mezőbe nevet vagy nicknevet megadni és a program lementi majd ennek megfelelően egy új file-ba. (innentől kezdve ezt kellene majd mindig megnyitni)

   Eredmény:
   Valószínűleg a segédtáblát majd hasonlóan megosztom, és onnantól csak frissíteni kell majd a saját táblát, vagy elküldheted(titek) email, megosztás stb.

   Jó szórakozást, sok sikert!

   • SnowAngel

    Ez lenne az idei AO-tippjáték, mindenkinek saját használatra?

    • Örs Ganzler

     Anno úgy fejlesztettem le, hogy a régi játék típushoz is kiadja az optimális tippeket, de írtam hozzá egy “saját ” pontozást, ami figyeli az összes tippet, és azalapján ad egy eredményt.
     Az érdeklődők létszámától függ a lebonyolítás. Nekem az a legegyszerűbb ha fordulónként megosztom a “segédtáblát” (a most megosztott táblázat ebből az adatbázisból szívja le az infókat), és egy kattintással frissít mindent – bizalmi alapon működve.
     Amúgy szerintem csak végigtippelni is érdekes.

     • SnowAngel

      Elkezdtem tippelgetni (a letöltött Excelben), tényleg jó móka, viszont sok mindent nem értek. A TIPP fül letöltve nem jól működik, a ffi tippsor elcsúszik. Nem látom a kategóriánként választható neveket, hogyan választok játékost a kategóriákból? És a frissítés kérdése majd a köv körben jön.

     • Örs Ganzler

      A tipp laphoz/táblához nem szabad/kell nyúlni (ezek szerinte elfelejtettem levédeni), ha végig tippeled az egész táblát, magától kiszámolja/kidobja az adott szekció legoptimálisabb választását!

      A frissítés majd R1 után lesz érdekes – akkor majd jobban látható lesz, hogy működik a történet.

   • Ó baxus, Te még később dobtad be ezt a játékot mint én :(
    A Roland Gaross-ra (meg a többi GS-re!) mindenképpen meg kellene szervezni egy ilyet is sztem, mert érdekesnek néz ki. Csak akkor majd időben elkezdve 😛

    Nem tudom, hogy lesz időm ma (mert jó lenne idejében lefeküdni, nehogy pont holnap ébredjek később mint szoktam…), de ha valahogy kerítek, akkor kitöltöm én is mert tényleg maga a kitöltés is szórakoztató lehet.

    • Örs Ganzler

     A fiúknál a felső ágat, a lányonál az alsó ág R1-ét tippeld meg, az gyorsan meg van, és utána holnap napközben nyugodtan töltheted a többit – úgyis bizalmi alapon megy :)

     • Gyorsan? Nekem? 😀
      De megteszem amit tudok.

      És akkor majd küldjem el Neked?
      Téged ki fog validálni? 😛

     • Örs Ganzler

      Az első napon játszók közül a kiemelteket gondolom továbbviszi az ember (najó nőknél nem biztos), akkor marad 2X16 tippelni való – az nem kihívás :)

      Valszeg nem kell majd küldened, hanem én osztom majd meg a segédtáblát, ami majd elvégzi az eredményvezetését.

     • SnowAngel

      A mentéshez a makrókat engedélyezni kell (biztonsági figyelmeztetés/beállítások). Feltéve, hogy megbízol abban, hogy @orsganzler:disqus nem valami trójai falovat terjeszt (erősen ajánlom neki!).

     • Aludni kellene mert holnap így nem fogok felébredni időben a Cici vs. Shapo meccsre :O

      Na meglátom, ha zuhanyzás után nem bírok bealudni, akkor gyorsan kitöltöm. (de igazából én majd a Roland Garosson (meg a többi GS-en) szeretnék ezzel játszani, amikor majd időben meg lesz hirdetve és többen is csatlakozunk a bulihoz)

     • Örs Ganzler

      Sok kis apró spanyol harcost bújtatva, hogy kiszurkolják Nadal második AO győzelmét :).

     • SnowAngel

      Fúj, csúf gonosz konkvisztádorok!

  • kiscica123

   Sziasztok, szívesen játszanék én is!
   A csapatom:
   1. Rafa
   2. Stan, del Potro
   3. Thiem, Pouille
   4. Piros Zsombor
   A csapatnév meg legyen az, hogy Csapatnév, csal hogy fantáziadús legyek 😀

   • Üdv a játékban, felvettem a csapatod.
    GL&HF!

    (azt nézem, hogy (a nevek alapján legalábbis) meglepően sok a hölgy nemű induló :O )

    • Manócska

     Még a végén mi leszünk többségben. És persze közülünk is fog a nyertes kikerülni. :)

    • D3

     Sziasztok,
     Az alábbi csapattal neveznék:
     1. Djoko
     2. Goffin, Cilic
     3. A. Zverev, Thiem
     4. Tsitsipas (aki magyar átírással, helyesen sztem: Cicipasz)
     Név: Szlem

     Köszi, D3

     • Üdv a játékban!
      Amint lesz időm, felviszem a Te csapatodat is.

      Annyi, hogy mivel elkezdődött már az AO mikor leadtad a nevezésed, ezért szabály szerint elvileg csak AO után kezdhetné meg a csapatod a pontgyűjtést.
      De ha a többiek nem emelnek kifogást, akkor a Te és a bealidzs nevezését még elfogadom AO-san. (főleg, mert Te pl. már a kiesett Cicipasszt (nem magyar átírás miatt írom így amúgy és ezért írom passznak 😉 bocs ha gyereks/gyenge/xar poén, de már úgy a szívemhez nőt) tetted be a csapatodba.
      GL&HF

 • s as

  Gábor, sokszor megvédtelek már itt a fórumon, de ezeket az égbekiáltó közhelyeket, mint a “minden előfordulhat, és annak az ellenkezője is”, szerintem hanyagolni kéne. túl jó újságíró vagy te ahhoz, hogy ilyen súlytalan mondatokat írj le. szerintem.

  • Szerintem pedig nagyon jó kis cikket írt most a Gábor, nagyon egyben van (ment is az ajánlás).
   Az a közhely pedig totál igaz jelen esetben…

   • s as

    a másnapomnak köszönhetően totál félreértettem reggel, hogy az a mondat Kyrgiosról szólt. ezúton megkövetem Gábort, te meg nézd el nekem :)

    • Elnéztem, hogy elnézted 😉

 • Erzsébet Süle

  Fentebb már egy újabb ha……
  Persze, ha nincs más alternatíva, akkor ismét találgatni kell. Most nem jobbról, hanem balról :)
  Már alig várom, hogy elkezdődjön az AO és ne legyen szükség ilyen és hasonló cikkekre. Pedig Fed drukker vagyok, de már sokadjára olvasni, hogy ki az esélyes, ki nem, s majd mégis az győz, ki sérült, ki nem, ki indul ki nem, tippelni, tippelni…… komolyan ez már a legalja mindennek. Kb 2 hete megy ez?…..Bocs, de unalmas.

 • baelidzs

  Breaking!! (Lehet csak nekem)

  Állítólag Főni 10 év után újra
  UJJATLAN !!!!!!
  PÓLÓBAN !!!!!!
  FOGJA VERETNI!!!!!

  • SnowAngel

   A rossznyelvek szerint ideje lenyűgözni a közönséget a bicepszével. A fotójától máris lepadlóztam. :)

   https://pbs.twimg.com/media/DTe14QZWAAIgrwt.jpg

   • baelidzs

    hát igen. Szerintem egyébként is jobban passzol a személyiségéhez (nem a pályán kívülihez, hanem a pályán mutatotthoz, ugye, mert a kettő teljesen más). Másrészt az ellenfeleknek is rengeteget számít a megjelenés, nem szabad alábecsülni. Az ujjatlan póló erőt, magabiztosságot sugall minden pillanatban, bármi is legyen éppen az állás a meccsen.

    • SnowAngel

     Itt egy sokkal jobb, ami alátámasztja, amit írtál.

     https://screenshots.firefox.com/emxLeyj9TDolDzeU/ausopen.com

     • baelidzs

      Igen. Én a helyében a szabadidőmben nyilvános helyre nem biztos, hogy felvennék ilyen ujjatlan pólókat, ha nem indokolja a kényelem. Mivel egy visszafogott, szerény Rafael vagyok. Viszont a pályára meg kötelezően viselném küzdelemhez, meg a pusztításhoz.

     • Örs Ganzler

      Ha már “pusztítás”, és tényleg 20 fok lesz. majd bemondhatja: “Olyan hideg van itt, vagy csak én fázom?”

     • baelidzs

      “a spanyol gyerek nézd, hogy izmozik a télben!”

     • megiscsak

      És ezzel együtt mindjárt el is készítik az új Wilkinson penge reklámot :) :(

   • Respectvv4laci

    Ebbe fog oktatni?

    • SnowAngel

     Vagy ebben oktatják.

     • Respectvv4laci

      Láttad milyen formában van ? Évek óta nem dagadtak ugy azok az izmok. Ahelyett h leszolnád Főnit inkább legeltesd a szemed és élvezd a látványt.Nem vagyok hülye tudom h nem lehet nem gerjedni az ilyen duzzadó izmokra .

     • SnowAngel

      Elárulok neked egy titkot: nem mindenkit varázsolnak el az ilyen bicepszek.

     • Manócska

      Ezt nagyon jól mondod.

   • Első blikkre egy mexikói bányavállalat álláshirdetése ugrott be. A két pipa: fejjel és mellel is tudni kell omlasztani a fekete aranyat. :)))))))

  • Dicsértessék_A_Roger!

   Nesze, itten van neked az ujjatlan Rafító! 😀

   https://ausopen.com/articles/news/federers-familiar-territory#g=photo-39961-66536&s=slide-5

   Fed pólója amúgy óriási! 😀

  • giotti1

   Pedig már kezdett úgy kinézni, mint egy teniszező…

  • Mancika

   Ja, meg pink nadrágban..juheee:D de szerencsére ez nem marad így, kombinálja majd a rendes pólóval, ami jelen esetben teljesen visszafogott szürke-kék kombo.

 • Baton

  nem ke eszt tú agyani fegyát már az első körbe haza küdi egy topezres lúzer. most nem tud annyit csalni mint tavaj a vénember

 • Péter Zentai

  Nadalnak ha nem fáj a térde szerintem nagy esélyes lehet (kicsit talán szurkolói oldalról közelítve is). Nagyon jól üti a labdát, látok róla videókat, és Moyával éppen egy új utat kezdenek el azzal, hogy nem indult felvezető tornán amelyre saját bevallása szerint nem azért volt szükség mert sérült volt hanem azért mert nem tartott még ott a felkészülésben. Tehát feleslegesen nem indult el sehol. Korábbi években ez másképp lett volna.

  • SnowAngel

   Ez jó hír róla, hogy nem megy neki minden kihívásnak csak azért, mert ott van előtte. Végre valami racionálisabb erőbeosztás nem ártana neki. Ha ezt elérte Moya, már megérte (egyébként is sokat hozzátett a játékához szerintem).

  • Dicsértessék_A_Roger!

   Én 100%-ban biztos vagyok Nadal döntőjében, bárki jön az elődöntőben neki, addig meg rutinból megoldja.

 • Xilophon

  Ha már jövendölések: az első héten péntekig állítólag tényleg felmehet a hőmérséklet 38 fokig is az előrejelzések szerint, de onnantól alacsony huszonok lesznek, a döntők idejére pedig 19 fokos, esős időt jósolnak a jósok. Én nagyon remélem, hogy nem tolódunk ki a harmadik hétre.
  https://www.timeanddate.com/weather/australia/melbourne/ext

  • Dicsértessék_A_Roger!

   Az jó, mert akkor fedett lehet a Laver! 😛

   • Xilophon

    XD

 • Viktor

  Delponak pont a tavalyi us open előtt volt egy hasonló sorozata. Ott is nagyon sok meccset játszott ,mielőtt elverte volna Fedet.

  • s as

   kizárt, hogy 2 egymást követő GS-en is elverje az ebben a formában ütögető Federert

 • Nagy Mihály

  Ő saját maga. Ha a negyedik-ötödik fordulóban lejátssza a döntőt. Ha ezen túljut, senki. (röviden a címre válasz)

 • Vantara Béla

  de hát már játszottak