Legyen két nyert szett a GS-eken a férfiaknál is?

shadow

Billie Jean King szerint a nőkhöz hasonlóan a férfiaknak is két nyert szettre kellene vívni a Grand Slam-mérkőzéseiket, ugyanúgy, ahogy a többi meccsüket a Tour-on.

A 12-szeres major-győztes, aki egész élete során küzdött az egyenlő jogokért és pénzdíjakért, úgy véli, a férfiak GS-meccsei időnként túl hosszúra nyúlnak. Szerinte sok a három nyert játszma, elég lenne kettő, hasonlóan a többi ATP- és WTA-tornához.

“Én személy szerint úgy gondolom, hogy a férfiaknak nem kellene ötszetteseket játszaniuk. Túl sokat kivesz belőlük. Ezt láthattuk néhány éve az Ausztrál Open döntőjében is. A finálé hat óráig tartott, és a felek alig tudtak lejönni a pályáról. Mínusz egy év a pályafutásukból.”

Régen a nők is játszottak három nyert szettre menő meccseket, igaz, elég ritkán.

“Sokan azt mondják, hogy nem lennénk hajlandóak három nyert játszmára játszani. Dehogyisnem. Minden női játékos hajlandó lenne, de mindenki azt mondta, nem mennyiség kell, hanem minőség. Egyébként a szórakoztató iparban sem annak alapján fizetik a zenészeket, hogy mennyi ideig játszanak.”

Egyes vélemények szerint a hosszú meccsek, és a zsúfolt versenynaptár az oka a sok sérülésnek a férfiaknál. Andy Murray, Rafael Nadal, Novak Djokovic és Stan Wawrinka az elmúlt egy év során mind huzamosabb ideig voltak sérültek, vagy épp most is azok.

Rövidebb szezonnal a sérülések ellen? | Hosszabbítás

Vissza-visszatérő jelenség, hogy ősszel, a mezőgazdasági betakarítási munkálatokkal nagyjából egy időben, javaslatok érkeznek a teniszszezon megkurtítására. Az ötlettel általában az aktuálisan sérült játékosok állnak elő. Az idén sem volt ez másként. A szószóló ezúttal az a Milos Raonic, aki egy csuklóműtét és hét hét kihagyás után tért vissza az eheti tokiói tornán.

Sokan gondolják, hogy valamiféle változásra van szükség. Egyesek, mint például Milos Raonicrövidebb szezonban gondolkodnak. De ott van Rafael Nadal is, aki kifakadt nemrég az ATP-re; ő a szezon hossza mellett a kemény pályás versenyek túlsúlyát is kifogásolta. (Annak ellenére, hogy harmincon túl ő a naptára összeállításával már viszonylag szabadon rendelkezhet.)

Peter Bodo, szakíró is felvetett már néhány változtatási javaslatot. Ő valamennyi  GS-en, nem csak a US Openen, tie-breaket javasol a döntő szettek végére, sőt a két nyert játszmára folyó versenyeken, legalább a fináléig vezető úton, 1-1 után rövidítéssel döntene a továbbjutó személyéről. Szívesen felgyorsítaná a pályákat vagy a labdákat, esetleg mindkettőt. Kinghez hasonlóan ő sem híve az öt órás, végeláthatatlan alapvonalcsatáknak. A sérülések szempontjából szerinte is inkább a meccsek hossza a gond, semmint a szezoné.

Az mindenképpen jó dolog, hogy folyik egyfajta vita a kérdésben, hogy egyre többen elmondják, szerintük mi lenne a megoldás.

Az is lehet persze, hogy minden úgy van jól, ahogy van. Sérülések mindig voltak és lesznek. Harmincon túl pedig lehet, hogy be kéne látni, hogy nem lehet már úgy tolni, mint húsz-huszonöt évesen, és sokkal inkább személyre kéne szabni a versenynaptárakat.

 

részben via és via

Related Posts

 • Németh Péter

  Főni túl tóta esztet a dógot èn aszt modom, most mek nem tut ki àlni sehun se!

 • dagadtos

  Óóóó, véletlenül Billie Jean King javasolja…nocsak, megmondtam, hogy a feministák nem sokáig tűrik már meg a három nyert szettet.

  • GOATderer

   És a férfi teniszt meddig tűrik? Az is erőszak, erővel ütik a labdát, nők nélkül. És ha egy női székbíróval vagy vonalbíróval vitatkozik egy férfi játékos, akkor átnevelő tenisztáborba kell küldeni, mellé pedig akkor már lehet teniszütőkkel gödröt is ásni.. és máris méltó lesz a két szellemi elődhöz a genderizmus.:)

   • És egyébként ideje volna végre megtanulni szülni a férfinépnek :O

  • Lehet, vannak dolgok, amikre befolyásuk van a feministáknak, de itt annulálva lesznek. A pénz, a bevételek hatalmát nem igazán tudják még kapargatni sem. És itt most kivételesen ennek a konstellációnak kifejezetten előnyére válik ez.

   • Bence Horváth

    Bárcsak tudnám osztani az optimizmusodat.

 • f.fredericks

  Puhul a világ. Régen védőfelszerelés nélkül nyomták az amerikai foci meccseket. Akár napokig tartottak a bokszmeccsek, és 3 nyert szettig tartott egy teniszmérkőzés. Manapság meg már mindenhol “puhapöcsök” vannak. :/

  Ja és majd pont egy nő tudja megmondani, hogy mi lenne jó a férfiaknak. ;/ Pffff.

  • dagadtos

   Szarik ő rá, hogy mi lenne jó a férfiaknak, több szempontból is zavaró feministaként ez a különbség a gs-eken, emiatt mondja.

  • whoisjohngalt

   Bezony. Volt, amikor a bokszban pl. egy menet addig tartott, amíg az egyik fél nem fogott padlót. A vége ott volt, mikor nagyjából eszméletlenül feküdt az egyik, tényleg harcképtelenül. Nem tudom, hogy ezen szabályrend szerint melyik volt a leghosszabb meccs, de annyi rémlik, hogy nem 12 menet – cserébe pontozók sem kellettek, így nem volt mód elcsalni egy meccset sem – legalábbis bírói segédlettel nem.

   • f.fredericks

    A napokiggal egy kicsit túloztam, de utánanéztem pontosan és 110 menetes volt a leghosszabb mérkőzés és 7 óra 19 percig tartott. 😛

    • whoisjohngalt

     Nem halt, vagy rokkant bele egyik fél sem? :-)

 • Regő Feczkó

  támogatom, azzal a kitétellel, hogy a döntő maradjon 3 szettes. Főleg a Garroson lehetne bevezetni

  • Viktor

   Bravó.
   Akkor Billivel együtt az már kettő ,azaz kettő szavazat a sehol se vesszük figyelembe ezt a szavazást.

 • Dicsértessék_A_Roger!

  A minőség/mennyiség kérdését már megint a rosszabb oldaláról próbálják megoldani…

  • Bence Horváth

   Mert a legtöbb női meccs olyan minőségi…

   • Dicsértessék_A_Roger!

    Ja értem, ebből indultak ki = elég a 2 nyert szettre menő meccsek! 😀

    • Bence Horváth

     Kvitova tegnap 3 szettben ütött 18 kettős hibát (és nyert!), mi lenne 5 játszma alatt?

     • Viktor

      Matematikailag 30 kettős,de ha a fáradási tényezőt bele vesszük ,akkor 47 kettős hibával nyer.

     • Bence Horváth

      Zseniális!

  • giotti1

   “Sokan azt mondják, hogy nem lennénk hajlandóak három nyert
   játszmára játszani. Dehogyisnem. Minden női játékos hajlandó lenne, de
   mindenki azt mondta, nem mennyiség kell, hanem minőség.”
   Itt felröhögtem.

   • Bence Horváth

    Serena amilyen fitt az elmúlt években, kiváncsi lennék hogy bírna 5 szettet az ausztrál hőségben.

   • Az is egyfajta minőség irányába mutató állapot, hogy kevesebb szettet, így kevesebb szart kell néznünk :)) (tisztelet a mégoly kevés kivételnek!)

 • alphstokes

  Legyen Billie Jean King vállfa. Vagy egy kislány hátán iskolatáska.
  Mindegy, csak ne beszéljen. Semmit se. Minden szava ártalmas a világ egészségére.

 • Bence Horváth

  Szerválni se lehessen 170-nél többel, és a winner / ufe arány maximum 0.6 legyen.

 • MattKirby

  Sőt legyen egyből döntő set. Nehogy már megszakadjanak szegények a 10^26-on dollárért amit keresnek.
  Teljesen agyabeteg ez a nő. Mi a tök köze van neki a férfi GS-ekhez hogy állandóan mindenbe belepofázik a világmegváltó ötleteivel?

  • Xilophon

   Pusztán a véleményét mondta el. Mint ahogy a cikkben idézett többi vélemény is, az övé is csak egy vélemény. Pont annyira “pofázik bele”, mint mondjuk mi ketten. (És szerintem pont annyira is van hatással a dologra. :))

 • Dicsértessék_A_Roger!

  Amúgy meg hány éves is most a férfi világelső? Ha bőven 30 túl van, mégis hogy képzeli ezt így, 3 nyert szettre menő GS-ekkel a háta mögött???

 • Szerintem meg a mai teniszben így is egyedül a férfi Grand Slam tornáknak maradt igazi presztízse. Nem tudom mennyire korrekt más sportokkal összevetést csinálni, de ha megnézzük, hogy például az elmúlt évek GS győztesei mennyit futottak két hét alatt összesen a mérkőzéseken, abszolút nem vészes kategória. Persze, edzések, mentálisan is toppon kell lenni stb., de szerintem semmi nem indokolja, hogy 2 szettes meccsek legyenek…

  Ami pedig azt illeti, szerintem a játékosoknak van annyi lóvé a zsebükben, hogy saját maguknak összetudjanak állítani egy szezontervet, a saját testük igényei szerint, ahogy ezt Federer is megtette, és látjuk is az eredményét. Nem is értem ezt az egészet. Ha valaki túl hosszúnak gondolja a szezont, offoljon ki 1-2-3 tornát a programjából, mivel másabb, mintha az ATP törölne ki tornákat a programból?

 • Manócska

  Személy szerint én azt szeretném hogy a GS tornákon megmaradjon a 3 nyert szettre zajló mérkőzés. Viszont azt jó ötletnek tartanám hogy a US Openhez hasonlóan a többi GS versenyen is bevezessék a döntő szett végi tie-breaket. Semmi értelmét nem látom hogy az 5.szett 6-6-os állásától kezdve még akár órákon keresztül játsszon egymással 2 nagyon fáradt játékos. Meg annak sem hogy esetleg másnap kelljen folytatni a meccset. Akkor már teljesen ki vannak zökkenve az egész meccs ritmusából, és nincs hibázási lehetőség. Tavaly pl. Tsonga pont így esett ki 2 GS tornáról is. Sajnáltam is érte nem is kicsit.

  • Bence Horváth

   Szerintem nem kéne. Azok az óriási csaták a legjobbak.
   Tsonga bajára a megoldás meg a villanyfény meg a tető.

   • Manócska

    Számunkra tényleg ezek az óriási csaták a legjobbak, és én is szeretem nézni ezeket, de szerintem a játékosok korántsem sem élvezik annyira, mint mi. Gondold el hogy milyen kimerültek lehetnek már olyankor. Én az ő érdekükben azt hiszem hogy bevezetném.

    • Bence Horváth

     Tessék előbb brékelni. :) Megkéne kérdezni a játékosokat, és az alapján dönteni. Nehogymár BJK mondja meg…

     • Manócska

      Igen. Ebben egyetértek veled. Szerintem is a játékosok véleménye alapján kéne dönteni így vagy úgy.

     • háromAk

      Egyetértek a tie-braekkel, és a salakos játék gyorsításával. Ma a salakon nyerőt ütni -jó alapvonal játékosnak- már teljes erőből sem lehet. A lassu salak a tollaslabdához teszi hasonlóvá a teniszt.

     • Regő Feczkó

      Igazad van, salakot már rég gyorsitani kellett volna, de ezt a párhuzamot a salakos tenisz meg a tollaslabda között, nem igazán értem. A tollaslabda alapvetően sokkal intenzivebb mint a tenisz, pláne a salaktenisznél

     • dagadtos

      squash, ott aztán tényleg mindent kivédekeznek a legjobbak

     • Regő Feczkó

      Az lehet, de nem azért mert Nadal moonballerkedik, az ellenfél meg 32. ütésnél elrontja, a dinamika teljesen más

     • giotti1

      Ember, te lemaradtál úgy 6-8 évvel ebben a forgatagban.

     • Regő Feczkó

      Te vagy az elmaradott…

 • giotti1

  A kurva anyját már ennek a banyának.

  • Nem tudom mi lehet az oka, hogy a vénülő teniszező nők miért válnak feltűnően idiótákká (Billi Dzsén Király meg a Margaréta Kurt)

   • embergyermek

    és akkor Martina Navratilováról már ne is beszéljünk. jajj.

   • giotti1

    Zé, mi azt már nem érjük meg. :DDDD
    Hál’ Istennek! 😀

 • Bence Horváth

  A disztópikus jövőkép.
  – 2 nyert szett a férfiaknál egy GS-döntőben
  – az is fast4 tennis
  – 4 gémes szettekkel
  – egyenlő nélkül
  – necces szervákkal
  – járkáló, pontokba belepofázó nézőkkel

  De jó is lesz.

  • giotti1

   A fórum Orwellje :)

   • Bence Horváth

    Az a baj, hogy egyre inkább úgy tűnik, hogy neki is igaza volt…

    • giotti1

     Tudtam, hogy értjük egymást. :) Ezért írtam, merthogy pontosan megjósolta, mi fog történni.

  • GOATderer

   “-Tomic fizikailag nem nyert Grand Slamet, de társadalmilag, az identitása az, hogy ő GS győztes. Hát annak érzi magát, akkor a tények kit érdekelnek, te kirekesztő! GS győztes és kész!!!
   Sőt, egyből 25 GS-et nyert.”

   Ilyen lesz a posztmodern GOAT-vita. 😀

 • alphstokes

  De hogy mennyire nem képes a szuper ötletét egy lépéssel sem tovább gondolni… Mivel lenne több, mivel lenne nehezebb egy Mastersnél egy GS? Semmivel, de még könnyebb is lenne, hiszen pihenőnapok vannak a mérkőzések között. A kiemelteknek ugyan 5 meccs helyett 7 kell a győzelemhez, de GS-en ugye erre két hetük van, szemben a Masters egy hetes időtartamával.

  • Bence Horváth

   Nem akar ő gondolni semmit, csak annyit akar, hogy egyenlő legyen a férfi és a női szabályrendszer. És ne lehessen azt mondani, hogy de hát GS-en 3 nyert szettre játszanak a férfiak sokkal több órát (sokkal több nézőt vonzva…), mégis egyenlő a fizetség.

   • dagadtos

    bár tudom, hogy olvastad, de akkor már kevesen nézték azt a cikket, úgyhogy bemásolom akkori hozzászólásom egy részét:
    “A tanult genderérelmiségi egy budai/berlini/bolognai/barcelonai specialty kávézóból üzenve ̶e̶g̶y̶r̶é̶s̶z̶t̶ ̶n̶é̶m̶i̶l̶e̶g̶ ̶k̶o̶h̶e̶r̶e̶n̶s̶e̶b̶b̶ ̶s̶z̶ö̶v̶e̶g̶e̶t̶ ̶g̶y̶ú̶r̶n̶a̶ ̶a̶z̶ ̶e̶l̶ő̶z̶ő̶ ̶k̶e̶t̶t̶ő̶b̶ő̶l̶,̶ ̶m̶á̶s̶r̶é̶s̶z̶t̶ éppen a férfiak három nyert szettre menő meccseivel lékelné meg a szexista érvelést. Értsük, lássuk, az elvégzett munka ugyanannyi, a sportoló nemcsak a mérkőzéseken dolgozik, ez a munkának csupán a töredéke, sokkal inkább egy előtér/háttér problémával állunk szemben. A teniszező a versenyeken látszódik, előtérben van, az edzéseken árnyékban marad. Bár a női teniszezők ugyanannyit dolgoznak, eltakarják őket, kevesebbet látszódhatnak, háttérbe szorításuk strukturális elnyomás, mely újratermeli magát: a férfiak nagyobb jelenléte visszahat az újabb generációk szerepválasztásaira, és bebetonozza privilegizált helyzetüket.”

    • Bence Horváth

     Örömmel olvastam ismét a pumpkin spiced lattém elfogyasztása közben.

    • giotti1

     Sokadszorra konstatálom, Te nagyon ott vagy a szeren ebben a témában (is!! (: ), és megvan benned a szükséges minimális paranoia (értsd: biztonsági ráhagyás a veszélyek érzékelésében), ami a régebbi korok emberének túlélését biztosította, mára azonban sajnos kiveszett az emberekből.

     • dagadtos

      Köszönöm, most pl. kezdek bebaszni, ilyenkor szabályosan látó vagyok!!

     • giotti1

      Na végre, iszol, már kezdtem aggódni érted! Én is megittam 1-2 Jägert és sört, ilyenkor sokkal befogadóbb vagyok, úgyhogy kérlek, taníts, Mester!! :)

     • dagadtos

      Borkereskedőként mit tegyek az ilyen emberekkel??!

     • giotti1

      Mint én?

     • dagadtos

      Igen, hát a Jäger nemcsak az elveimmel ellenkezik, de egy forintot sem tudok rajta keresni :(

     • giotti1

      Sorry… próbáld meg feldolgozni, végül is, a végeredmény ugyanaz. :) Ettől még beszélgethetünk. :)

     • dagadtos

      na jó, vegyük úgy, hogy csak megzavarodtál ebben a nagy forgatagban!

     • giotti1

      Ez azért van, mert nem értem.
      Te melyik meccset nézted ki a maiak közül?

     • dagadtos

      Milyen meccs? No Roger, no tennis, kérdezd meg Dicsértesséket. Azt hittem, ilyenkor be is szüntetik a játékot.
      Amúgy amikor kezd az ember berúgni, akkor elképesztő belegondolni, hogy ez a manus tényleg leírta ezt a forgatagos dumát anno 😀

     • giotti1

      Le bazmeg. :) És úgy is gondolta.

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Azért ha Bencic játszik azt még megnézem! 😀

      Plsuz tegnap volt egy Fucsó meccs is, annak a végét láttam. 😛

     • dagadtos

      Fogadjunk, őt még lájkolnád is…!

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Bencicet? Még szép! Nem tagadom, a Hopman kupa alatt kicsit belezúgtam. 😀

     • dagadtos

      És az én paranoiám azt mondja, hiába lájkoltad Zét, nincs igazatok!

     • giotti1

      Hát igen… hezitáltam én is… ha mondjuk Gergely Mézes írja ezt, lehet, hogy nem lájkolom…

    • GOATderer

     Ez szép. El kéne küldeni Puzsér mesternek, a következő Apu-ban ezt olvasná fel és elemezné.:D

  • András Kovács

   Tökéletes meglàtàs!!!Egyetèrtek!

 • Bence Horváth

  Amúgy közben Kerge visszalépett, nem tudom volt e róla szó…

  • Manócska

   Szerintem nem volt szó róla. Én ugyan be akartam írni, de végül elmaradt. Azért ez nem vetít sok jót előre, hogy már ilyen fiatalon is ennyiszer sérült.

   • Bence Horváth

    Az se, ha valaki púpos.

    • zoli62

     Akarod mondani tartáshibás?

  • giotti1

   Neki nem a szezon volt hosszú, hanem az éjszaka. :)

   • Viktor

    Ez is könyök. Bár az pont olyan éjszakis dolog….:)

    • giotti1

     Sokáig könyökölt a bárpulton?

     • Viktor

      Ja: + emelgeti a korsót

     • giotti1

      Attól nagyon könnyű teniszkönyököt kapni. Az Oktoberfest látogatói tudnának erről mesélni.

 • Aki ilyen blődli baromságokat javasol, vajon rendelkezik fogalmakkal a maratoni futás, triatlon, iron man nevű sportokról? Merthogy azokhoz képest kutyaszar a teniszezők terhelése.

  • Xilophon

   Gondolom nem olvastad a cikket.

  • giotti1

   Más jellegű a terhelés, de nem biztos, hogy nagyobb. Ráadásul ott az idősebb kor előnyt jelent, mert a hosszútávú állóképesség kialakításához sok idő kell, plusz az idősebbek mentálisan jobban bírják ezeket az ultra távokat.

  • Baton

   szerintem meg ami blöd és kutyaszar az a te ocsmány szőrfejfejedet minősít.ennyi szőrtől nem hogy maraton de 5 métert nem tudnál lefutni és még te osztod az észt szőrrém tee. amennyire szőrős vagy olyan arányba ostoba is és itt kezdődnek nálad a gondok tee

 • Xilophon

  “A finálé hat óráig tartott, és a felek alig tudtak lejönni a pályáról. Mínusz egy év a pályafutásukból.”

  Erős túlzásnak érzem ezt a saccolást.

  • Bence Horváth

   Gyorsan ugrálnak itt az évek. Egy-két ilyen cikk mínusz 1 év az én pályafutásomból.

 • Xilophon

  Jól értem, hogy a “mennyiség helyett minőség” érvvel gyakorlatilag azt állítja, hogy a férfi meccsek a GS-eken nem minőségiek?

  • zoli62

   Van benne valami.

   • Fuzzy Dunlop

    Te sem tanultad még meg, hogy ha bemész valahova akkor illik levenni azt ami a fejeden van? Nem is láttalak még kalap nélkül Bütyök! Ezzel kimutatod, hogy szarba sem veszed a többieket. Ez tiszteletlenség! Told odébb a talicskát innét Bütyök!

    • Bence Horváth

     bütyök xdd

   • Xilophon

    Én ezt vitatom. Szerintem igenis nagyon jó teniszélményekben van részünk a GS-eken. Pl. a cikk nagy képe is egy olyan meccs után készült, aminél persze Nadal-szurkolóként szentségeltem, de teljesen fasza meccs volt. Az évtized egyik legjobb meccse szerintem pl. a Wawrinka-Djokó Garros-döntő volt, és lehetne folytatni a sort.

 • DOROGI ATTILA

  Valamiről nagyon lemaradtam, de Djokovic hogy kerül az Indian W.- tornára? Valakinek van infója, legutóbb azt olvastam ,hogy május.

  • Xilophon

   Szerintem a sorsolás után döntött ő is, ahogy ezt többen is szokták, és amiért kizárólag Murray kap hideget-meleget. :)

   • megiscsak

    Miért, visszalépett, lemaradtam valamiről?

    • Nicolas

     Nem lépett vissza játszani fog :)

     • Baton

      jah jól elpáholják majd a kis bosnyákotokat az első körben, sérült könyökkel mégis mi másra számítottatok? a bosnyákoknak se jutott sokkal több ész ahogy látom. ennyi erővel maradhatott volna otthon a gazdag montekarloban kis luxus villájába pihenni többre ment volna vele ennyi

     • megiscsak

      Tudom :)

    • Xilophon

     De a döntés szerintem utána született meg, mint Murray-nél. Már ha jól gondolom, a Murray-s hasonlatra érted a kérdést.

     • megiscsak

      Szerintem Neked teljesen mindegy, hogy milyen döntést hozott volna. Tudod a Shapi effektus! De legalább remélem lesz kinek még szurkolnom az elkövetkező 10 évben is :)

     • Xilophon

      Annyit értek, hogy rosszmájúan célozgatsz valamire, de hogy miért, és pontosan mire, azt már nem értem. Konkrétan a három mondatodból egyet sem tudok hova tenni, nem értem, hogy miről írsz.

      Mi történt: valaki kérdezte, hogy hogyhogy Djokó játszik IW-ben. Erre válaszoltam neki, hogy erről itt a Hosszabbításon akkor jelent meg egy cikk, amikor már megvolt a sorsolás, és abban a cikkben még úgy írtak Djokóról, mint aki nem biztos, hogy indul. Tehát lehet, hogy a sorsolás után hozta meg a döntést, hogy indul-e vagy sem. Ugyanez meg szokott történni másokkal is, és szerintem ez teljesen rendben van. Viszont Murrayt ugyanezért nagyon szidták sokan, amit igazságtalannak éreztem, és mindig eszembe jut, amikor ugyanezt mások csinálják. Részemről ennyi történt, én ezt írtam le rövidebben az előző hsz-emben.

     • megiscsak

      Nem értem, hogy lehet a két esetet összehasonlítani. Visszalépett Djoko? Borult az egész tábla? Nem. Gondolom, hogy nem a Nisi-Delpo 2-3 kör az, ami döntött abban, hogy indul-e?! Mert gondolom mindenkinek ez az álom 2-3 kör. A van sapka vagy nincs sapkát összehoztam azzal, hogy a Djoko mellett a Shapalovnak szurkolok az elkövetkező 10 évben, ha még megérem.

     • Xilophon

      “Nem értem, hogy lehet a két esetet összehasonlítani. ”
      A _döntés_ vélhetően a sorsolást követően történt meg. Így. Születhetett volna más döntés is végül.

 • zoli62

  Ez most mi? Sérülések mindig is voltak, kivéve a gyevi bírót.

  • GOATderer

   Igen, aki ugye szerencsés. Mint Pete. Sampras alkata, keze szerencsés, hogy ilyen szép röptét tud ösztönösen ütni. Sajnos így nem ér semmit a pályafutása, hiszen ez csak alkati tulajdonság, mint Federer strapabíró teste, veleszületett dolog. Nem?

   • zoli62

    Sampras sokkal sérülékényebb volt mint Federer.

    • Fuzzy Dunlop

     Olvasd el fentebb mit írtam neked! Nem tudom milyen neveltetésben részesültél, de illetlenség zárt helyiségben kalapot viselni. Nem is értem hogyan pofátlankodhattál be ide ilyen módon Bütyök! Jó lenne ha már elhúznál innét! Kopás!

     • András Kovács

      Hogy tèged milyen szar vihar hozott ide azt nem tudjuk…!Jò lenne ha tovàbb vinne

 • Fuzzy Dunlop

  Gábor! Mégis hogy a szarba nem vagy képes megérteni, hogy itten nem menő a hibás állítás! Ebben a cikkben is minimum 2 hibás állítást találtam! Be kéne fejezni a hazudozást Bütyök! Ahogyan már többször felszólítottalak: kopás van innét!

 • Baton

  de majd pont egy nő fogja megmondani hogy kellene a férfiaknak. esetleg a szoknya viseletét nem akarja kötelezővé tenni?fegya szívesen hordaná az biztos.persze nem elég hogy az idei férfimezőny szezonja is kuka lesz a weekera miatt, süllyedjen le még odáig is hogy női tenisz legyen belőle még mit nem.

  • Dicsértessék_A_Roger!

   Ne aggódj, Fed csak 3 nyert szettre menő GS-eket fog nyerni továbbra is! 😀

  • András Kovács

   Megtanùltad màr???20 Grand slam😂😂😂😂

 • giotti1

  Közben Thiem eléggé passzolja Cicit.

  • Bence Horváth

   Az a tenyeres <3

  • Dicsértessék_A_Roger!

   Most láttam Cici meccsének elég rövid összefoglalóját és örömmel láttam, hogy ő is egykezes fonákot tol.

   Gyülekeznek a jövő világelsői! 😀

   • giotti1

    Ugyan, ne légy nevetséges.
    :)

 • giotti1

  Topor szerint Shapovalovban MÁR benne van a sztár-gén.

  • Bence Horváth

   Topor szerint RBA tenyerese egy elavult izé Basilashviliéhez képest. Na….fenntartások meg minden…

   • giotti1

    A nap vicce DDD

    • Bence Horváth

     Aszonta a gyors csukló a menő.

     • giotti1

      Itt az újabb gyöngyszem: az összes dél-amerikai játékos, pl Cuevas és Zeballos, ugyanazt a teniszt játssza.

     • whoisjohngalt

      Mármint ugyanazt, a tenisznek nevezett sportágat? :-)

     • giotti1

      Hát igen, kb ennyi a közös bennük. :)

     • whoisjohngalt

      Végül is … ugyanazt a labdát ütik, ugyanazon a pályán, ha épp … :-)

  • Na ezt neeee. Ne toporkodjunk le a bányászbéka segge alá :)))

 • Túrin

  Shapot nézve azért felcsillan a remény, hogy lesz itt mit nézni a Big 3 után is.

  • whoisjohngalt

   Már egy-két éve … Felix-szel egyetemben 😀

  • giotti1

   Petra írta, hogy ő megtestesíti mindazt, amire a tenisznek ma szüksége van… igaza volt. :)

   • Túrin

    Nyilván hibázgat, csinál hülyeségeket, van még csiszolnivaló, de a hozzáállás példaértékű. Mind az elkötelezettség, mind a taktika terén.
    Megalkuvás nélkül üt meg mindent, látszik, hogy kezdeni akar valamit a labdával, nem csak valami agyonra gyakorolt pötyögést nyomni, bátor, kezdeményez, kipróbál dolgokat.

    • giotti1

     Számomra két dolog elképesztő benne: az egyik a fizikai felépítése és ereje, a másik a mentalitása: Teljesen laza, görcsmentes, ugyanakkor hihetetlen szenvedéllyel és elszántsággal, valamint élvezettel veti bele magát a küzdelembe. Bátor és magabiztos. Mindezt 18 évesen… Jézus Mária.

     • whoisjohngalt

      Kicsit olyan, mint a legendák fiatal korukban. Gondolok itt mondjuk Rogerre, Ronaldinhora, Jordan-re – azokra, akik olyan örömöt és mentális többletet adtak a saját sportjuknak, amit korábban szinte senki más, és azt üzenik: “A játék mindenek felett.”
      Manapság az ilyeneknek szokták letörni a szarvát előbb-utóbb.

     • giotti1

      Egyetértek, ez a srác mindent elérhet. De ki törné le a szarvát?

     • whoisjohngalt

      Az, akinek a cirkusz a kezében van. Ha éppen az lesz az érdeke, megteszi, hogy tovább tömhesse a zsebét.
      Őszintén szólva, a játékosok helyében már most bojkottálnám az szabálymódosítási tervezeteket. Nehezen veszem tudomásul, hogy egyetértenek ezekkel. Oké, nyilván ki kell próbálni, hogy megtudják, milyen, de számomra nehéz elhinni, hogy nem érzik, hogy ezekkel az új szabályokkal megölnének valamit a játékban.

     • giotti1

      Nekik pont a legendák gyártása az érdekük.

     • whoisjohngalt

      Ez igaz, de ahogy lentebb is írta az egyik kolléga: “puhul a világ”.

   • Dicsértessék_A_Roger!

    A tenisznek szüksége van az egykezesfonákú – jajj! – világelsőkre!!! 😀

    • giotti1

     Igen, mint mindenkinek, neki is van gyenge pontja, és ez az egykezes fonák. :) Ezt egyébként még ez a fasz Topor is kiszúrta.

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Szét fog vele zúzni mindenkit!!!!

     • whoisjohngalt

      Úgy bizony. Ámen! 😀

    • giotti1

     Észrevetted, hogy fonákon verte meg Shapovalovot?

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Püfölik a fonákját rendesen, de lesz az jobb is! Ott van előtte a példa, hogy akár 35 évesen is lehet azt a fonákot űber szintre emelni! 😀

     • háromAk

      Igen Giotti észrevettük jónéhányan, de azt is, hogy egykezes fonákkal verték meg. Nem csak az egykezes fonák volt a baj, hanem az első szettbeli rossz döntések (pl. rossz rövidítések) és vonalbírói tévedések. (Pl. a tie braékben egy Cuevas löbbnél nem kért cselendzset, holott a labda jócskán kinn volt. Nem tudom a vonalbíró hogy nézhette el (leeső lassú labda) Utána már elment az önbizalma, látszott, hogy a fejét rázza és csóválgatja, nem tudja mit tegyen. Lehet még ebből az egykezes fonákból fegyver, ahogy egyik női kommentelőnk írta, ahogy fegyver lett Fed.-nél és az Waw-nál is. Én nem temetném. Az egyik legszebb ütésnek tartom a nyerőnek szánt kifelé tenyerest messze kinyúlva egykezes fonákkal egyenesbe megkontrázni. Az ellenfélre nézve lelombozó tud lenni. Nyílván ehhez kell az alkar és a beton csukló.
      Más: úgy látom mindenki kétszeres erővel akar bizonyítani és ezért a már megnyert

      szett és brékelőnyös állásokat nem tudják befejezni, utána bukta van. (Hacsanov, Fognini.)

     • Nekem kedvencem a Shapi, nagyon bírom a kiscsákót a teniszével egyetemben, de az egykezese még erőtlen és gyakran bizonytalanodik el. De hát még csak 18!!!! Federer hol volt 18 évesen az egykezesével? Sehol. Csak kell egy jó edző, aki pallérozza, csiszolja a srácot, van miből dolgoznia.

     • Respectvv4laci

      Vajkezu BabyFed kiesett az elsőben:(

     • giotti1

      Jó egy éve volt már itt egy nagy vita az egykezes fonákról. Nem akarom megismételni az akkor leírtakat, de visszakereshető. A lényeg, hogy a szakma egyértelmű véleménye az, hogy az egykezes fonák, mivel hátrányt jelent a mai játékban, el fog tűnni. Akkor linkeltem több szakcikket is erről. Lehet velük vitatkozni, csak minek. Shapo lehet, hogy az utolsó nagy képviselője lesz ennek a stílusnak, mivel a fiatalabbak közül már senki nem üt egykezest, úgyhogy szurkoljunk neki! :)

     • whoisjohngalt

      Szomorú, hogy ahelyett, hogy edzenének érte, inkább félreteszik. Vele el fog tűnni egy rakás lehetőség, rafkó is a játékból, és marad az egysíkú kétkezes. Tényleg puhul, satnyul a világ – mármint az emberi oldala. Szerintem nagy kár érte.

     • giotti1

      Nem tudom értelmezni ezt a hsz-t. Nem lehet arra edzeni, hogy egy kéz erősebb legyen, mint két kéz. És milyen rafkó tűnne el a játékból? A kétkezes fonákosok is tudnak egy kézzel nyesni és ejteni, plusz meg tudják támasztani a magas labdákat.

     • whoisjohngalt

      Alkarra lehet edzeni, ahogy a csuklót is lehet “olajozni”. Szögeket jobban lehet variálni egy kezessel, a különböző megoldásokat jobban el lehet rejteni, több meglepetést okozva az ellennek.

     • giotti1

      Ez nem így van. :) Kétkezesnél a támasztó kéz jobban tudja variálni a találati pontot és a pörgést is, emiatt igazi szöget is csak kétkezessel lehet ütni, nem is szólva a szándék elrejtéséről. Elég a támasztó kézzel jobban ráhúzni ütés közben, és az ellenfélnek mutatott egyenesből rövid kereszt lesz. És hiába ismétled, hogy “Alkarra lehet edzeni”, két kéz mindig erősebb lesz, mint egy kéz.

     • whoisjohngalt

      Két kéz valóban erősebb, mint egy kéz, de lassabb is. Elnézve az elmúlt 25-30 év egykezeseit (Edberg, Sampras, Roger, Gasquet, vagy Wawrinka, Dimitrov) fonákja mintha rácáfolna erre a dologra. Federeré főleg. Annyiféle fonákot senkitől sem láttam – mondjuk nem csak én. Anno, 2005-2006 tájékán volt egy akkor szuperlassítottnak mondott felvételnél egy elemzés. Talán MacEnroe említette, hogy Federernél csak a pörgetett fonákból volt 3 fajta.

     • giotti1

      “Két kéz valóban erősebb, mint egy kéz, de lassabb is.” Ez a megállapítás megint nélkülöz minden alapot… mindegy. Én kiszálltam, további jó folytatást kívánok a tények tagadásához. Búcsúzóul javaslom számodra a szaksajtó cikkeit, valamint my dear old friend dagadtos kommentjét az előző poszthoz, mely szerint még Federer is azt mondta, hogy manapság már nem ildomos egykezes fonákot tanítani a gyerekeknek.

     • edietheeagle

      Szakmailag biztosan igazad van, de nekem hiányoznának Fed csuklóval varázsolt elütései… ezt csak egy kézzel lehet :)
      https://www.youtube.com/watch?v=zQCSOE14Rfc

     • whoisjohngalt
    • Még van bőven mit erősíteni azon a Shapi egykezesen. Már mindenki azt támadja. Ma éppen Kuvasz rendezte le főleg fonák oldalon.

 • whoisjohngalt

  Ha ugyanazt a pénzt akarják, mint a pasik, játszanak a nők is három nyert szettre. Nem értem, mi itt a kérdés. Ha akarnak valamit, tegyenek érte maguk, ahelyett, hogy a többieket fognák vissza. Így is éppen elég borzalom, amit a tenisszel terveznek. A következő az lesz, hogy akinek jó a fonákja, a fonák nyerőit nem számolják, mert hát jajj, szegény ellenfél.
  Az eszem helye megáll, komolyan.

 • giotti1

  Most látom, hogy Diego, a 170 centijével, meg az ismeretlen partnerével, legyőzte Kohlschreibert és Pouille-t. Zseniális ez a kiscsávó. :)

  • Bence Horváth

   Lassan Top10

   • giotti1

    Race-en már 6., ha jól folytatja, a ranglistán is 10-ben lehet akár.

 • Bence Horváth

  Az egykezesnek kuka, ide kétkezes kell gyerekek. Az is lehet esztétikai élmény.

 • Bence Horváth

  Anisimova azért jó eddig…

  • giotti1

   Hány kezes? :)

   • Bence Horváth

    2 :)

  • Xilophon

   Teljesen jól nyomja, felvonom a szemöldököm.

   • Bence Horváth

    Petra DF Kvitova is fogható neki.

    • Xilophon

     Egy laza 3-0-lal indul az oroszamcsi tini.

 • Xilophon

  Jól látom, hogy itt egy harmadik körös VWilliams-SWilliams jöhet össze?

 • Valaki nézi? Nem bánom az angol kommentárt a digin sőt! De vajon a többi adóján miért nem ad meccset?

 • Manócska

  Úgy látom Dimitrovért nem kell tovább izgulnom a torna folyamán. :( Gondoltam hogy nem lesz túl egyszerű dolga Verdasco ellen, hiszen a spanyol jó formában van, de azért bíztam benne hogy megoldja.

  • ebben most biztos voltam, Verda túl rutinos, hogy ne verjen meg egy bizonytalan Dimit…

   • Dicsértessék_A_Roger!

    Létezik másmilyen Dimitrov?? 😛

    • ott a pont :)

    • giotti1

     A múltkor már engem is megtévesztett, és majdnem azt hittem, hogy van. :)

 • Végre kijött egy ordítás Djokoból, már kezdtem azt hinni, hogy csak valami alteregoja üti a labdát.

 • Minap dícsértem Pouille képességeit. Ma képes volt a 110. Yuki Bhambritól sima két szettben szénné égni. Lassan tényleg csak Federerben na meg Fucsovicsban lehet bízni :))))

  • Respectvv4laci

   😀 Találsz te majd magadnak uj titant valaki 2 értelmeset beleüt és szerelembe tudsz esni vele,.