Nadal: “Boldog vagyok, amikor jól szerepel egy versenyen”

shadow

Roger Federer idén januárban ismét ámulatba ejtette a világot, amikor immáron a 20. Grand Slam-címét gyűjtötte be Melbourne-ben.

A torna egyik legnagyobb vesztese a világelső, 16 major-trófeával rendelkező Rafael Nadal volt. Azzal, hogy a spanyol megsérült a Maric Cilic elleni negyeddöntőben, elvesztette esélyét arra, hogy megmérkőzhessen Federerrel, és esetleg kettőre csökkentse a hátrányát a GS-címek számában. Azzal pedig, hogy a svájci győzött Ausztráliában, a különbség, ahelyett, hogy csökkent volna, négyre nőtt.

Rafa egy nemrégiben adott interjúban megerősítette, hogy Roger győzelme után azonnal gratulált riválisának. A spanyol rendkívül szimpatikus gondolatokat közölt.

“Rögtön küldtem neki egy üzenetet. Általában személyesen szoktam, nem pedig nyilvánosan. Ráadásul Federerrel évek óta hihetetlenül jó a kapcsolatom. Nagyon örültem, hogy nyert. Gratuláltam, és azt mondtam neki, hogy mindig boldog vagyok, amikor jól szerepel egy versenyen. 
Mindig van olyan, aki többet ért el valamiben, mint te. Nem szabad hagyni, hogy ez csalódottsággal töltsön el. Sokkal fontosabb, hogy elégedett tudj lenni azzal, amit te elértél, mindaddig, amíg beleadsz mindent.”

via

Related Posts

 • Judit

  Szimpatikus,sportszerű nyilatkozat.

  • Nagy Mihály

   Ezt Nadalból soha nem néztem volna ki, de sportszerű, bárki is fogalmazta neki. (bocs azoktól, akik másképp gondolják)

   • SnowAngel

    Mondott még jobbakat is, lsd. feljebb (forrás: atp)

 • GOATderer

  Ez tényleg jó.

  Az biztos, hogy Rafa és Toni Nadal jelenleg teljesen ellentétes kommunikációt folytatnak.

 • Németh Péter

  Mànd hiànyzott egy kis Feggya a mai napra is, eret vàgtam volna magamon ha ez nem igy lett volna.
  Meg egy kis Főni..

  • Manócska

   Isten ments hogy eret vágjál magadon! Kinek az ákom-bákom írásával kellene nekem akkor szenvedni, mire elolvasom. :)

   • Németh Péter

    Nem mindig àkom bàkom, mikor milyen kedvem van
    :)

    • SnowAngel

     Jobb, mikor az eredeti “hangodon” szólalsz meg.

     • Németh Péter

      Jó cikkeket irnak ezen az oldalon, szívesen olvasom, az az egy nem tetszik, nem pàrtatlan, ami nem jó. Erős Fegya imàdat sugàrzik a cikkirókbol, mint ahogy az Eurosportos közvetitèsekből is.
      Nadal mèg elmegy, többit, mondjuk Djokovicsot erősen ekèzik.
      Múltkor beirta valaki a kezdo5.re(kosaras oldal), előszeretettel olvasom azt is, jo kis oldal.
      Szal ott meg azt irta valaki, hogy az Olajt nemigen dicsèrtèk mèg..

     • SnowAngel

      Vannak jó és kevésbé jó cikkek, de a témák szerintem mindig aktuálisak. Vagy azért, mert a fórum közönségét ez mozgatja meg leginkább, vagy azért, mert valaki a nagyvilágban megint bedobott valami új megközelítést, de láthatod: a legjobb “Tesis a világ”-cikkek, vagy sportolói önvallomások sem mozgatják meg a fórumozókat. Ami biztos befutó, az a Fedal, vagy néhány nagyon szélsőséges és provokatív felvetés, mert erről még mindig van mondanivalónk. Djokovicot szerintem már jó ideje nem ekézik/ekézzük (nincs mit, mert sajnos nincs igazán jelen). SZG tényleg Federer-rajongó, de a cikkeiből, vagy a közvetítéséből nekem ez nagyon sokáig nem volt egyértelmű. Egyébként ha ez tényleg egy blog, mint azt a címe mondja (Salakblog), akkor nyugodtan lehetne elfogult. Szerintem nem az. A kommentelők igen, de ezt ne ródd fel a cikkek írójának!
      Még valami: lehet, hogy túlsúlyban vannak itt Federer rajongói. Arra még nem gondoltál, hogy azért, mert az ellentábor nem a megfelelő szinten képviselteti magát? Sok értelmes (és elég heves) vitát olvastam már itt, ahol valós érvek álltak egymással szemben, magas színvonalon kifejtve. Nekem a cikk csak vitaindító, leginkább a kommentekre reagálok. Egymással beszélgetünk, és örülök, hogy van egy ilyen fórum, ahol ezt megtehetem. Jó a társaság, és ezt díjazom.

    • Manócska

     Tisztában vagyok vele. :)

 • Dicsértessék_A_Roger!

  Remélem Aton nem olvasta ezt a nyilatkozatot. Az ő érdekében remélem. 😀

  • SnowAngel

   Én már megírtam neki tegnap, vagy tegnapelőtt. Nem reagált rá. Lehet, a kardjába dőlt.

   • Dicsértessék_A_Roger!

    Akkor ezért rémlett nekem ez a nyilatkozat. Mintha már olvastam volna valahol.

    • SnowAngel

     Közben rájöttem, hogy Batonnak írtam meg, szóval lehet, hogy Atonhoz még nem jutott el.

  • Németh Péter

   Aton nem, de èn eszt egybül el olvazstam, el indul Rodzsi jövő hèten Roten Dam tornàn, Főni meg Brízd Börnd cselendzsere megyen.

  • András Kovács

   😆😆😆

 • SnowAngel

  Nadal a szurkolók kérdéseire válaszolt, ebből csinált egy összeállítást az atp. Vannak még jók benne, nekem ez tetszik legjobban (hevenyészett fordításban): mindent megteszek, hogy a lehető legtöbb tornát nyerjem, de nem tölthetem azzal az életemet, hogy azon gondolkozzak, Federer többet nyert, mint én. Arra koncentrálok inkább, amit kontrollálni tudok.

  “Of course, I do everything possible to win the maximum number of tournaments, but I’m not going to spend all my life thinking, ‘Federer has won more than me.’ I just concentrate on what I can control and focus on that.”

  http://www.atpworldtour.com/en/news/nadal-congratulates-federer-on-20th-grand-slam-win

  • perfect

   Ez szerintem is jó stratégia lenne a részéről, de azért kiváncsi lennék, hogy ez valójában hogy hangzott el ,mert kizárt, hogy Nadal ilyen cizelláltan tudjon fogalmazni angolul. Llehet, hogy szabadon fordították. :) Toni bátyó meg az edzője másokat szokott mondani.

   • SnowAngel

    Kicsit későn jöttem rá, hogy Nadalnak eddig sem a gondolataival volt gond, hanem az angolságával. Nem tudom, ez a beszélgetés milyen nyelven folyt, de úgy érzem, hogy ezek a válaszok tisztán közvetítik Nadal gondolatait. Tonit már egy ideje nem tudom komolyan venni, Moya meg nyomhatja a PR-szöveget. Én ezentúl arra figyelek, amit Nadal maga mond. Ő is elért arra a szintre, amikor már nem kell óvatoskodnia, őszintén beszélhet, és meg is teszi.

    • perfect

     Lehet, hogy a nyelvi akadályok zavarták a mondanivalója kifejezését, de akkor, mikor Federer elleni RG- k előtt mindig azt modta, hogy bizony nem ő az esélyes, hisz nem ő világelső, miután rendszeresen elpáholta Rogert, én bevallom nem erre gondoltam. Persze az is lehet, hogy ő legszívesebben őszinte lett volna, csak hát Toni bátyó, meg a környezet rossz irányba terelte.

 • Manócska

  Mikor ilyet vagy ehhez hasonlót olvasok, akár Nadaltól vagy akár Federertől, akkor mindig arra gondolok hogy azok a szurkolóik akik rendre “ölre mennek” egymással, példát vehetnének arról, ahogy ez a két nagy bajnok viszonyul egymáshoz.

  • Xilophon

   Az én szememben az általános emberi “mínuszosság”, és a tenisz szeretete _helyett_ jelenlévő vezérkultusz/gyűlölet az, ami a Nadal-ócsárolásokkor rendre megnyilvánul.

   • perfect

    Gondolom a te szemedben én is egy minuszos ember vagyok, (én ettől azért tudok aludni és nem is haragszom a véleményed miatt :) ) de én bizony az ilyen nyilatkozatokat pr cikkeknek gondolom, bárki nyomat ilyeneket. Azt elhiszem, hogy pl. Federer és Nadal tiszteli egymásban a nagy játékost, az ellenfelet, akivel szinte egész pályafutása alatt versenget, de hogy örömet okozzon nekik, ha a másik győz, azt én nem tartom életszerűnek. Még a végén kiderül, hogy Nadal szinte szurkol , hogy Fed legyen a világelső Rotterdam után. Na, ne…

    Ha meg elolvassa az ember Toni bátyó elmúlt hónapok beli nyilatkozatait, akkor még jobban kilóg a lóláb. Kellett egy kicsit korrigálni az edzők legkiválóbbikának “szakmai véleményét” , amiben többek között Federerről is nyilatkozott, kb csak azt nem mondta, hogy Djoko sokkal jobb játékos nála . Ideje volt már a spanyolt is fényezni , hogy ő bezzeg milyen sportszerű.
    Kirakat cikk, szerintem.

    • Xilophon

     “Gondolom a te szemedben én is egy minuszos ember vagyok”
     Miért gondolnám ezt?

     “én bizony az ilyen nyilatkozatokat pr cikkeknek gondolom, bárki nyomat ilyeneket.”
     Persze. Szerintem nagyjából az összes nyilatkozata ilyen ezeknek az élsportolóknak. Általában tök semmitmondóak, mert nehogy eláruljanak valami olyan infót, amivel a soron következő ellenfelek kezdeni tudnak valamit.

     “Még a végén kiderül, hogy Nadal szinte szurkol , hogy Fed legyen a világelső Rotterdam után. Na, ne…”
     De miért lenne ez? Szerintem örül, hogy világelső. Roger meg minden erejével azon van, hogy megszerezze. Minden teniszjátékos így van ezzel gondolom.

     Egyébként mindentől függetlenül én simán elképzelhetőnek tartom, hogy az ilyen nagy arcok – vagy akár kisebbek között is – mivel sokat találkoznak, kialakulhat barátság vagy ahhoz hasonló. Versengenek egymással, de ettől még nem ellenségek, még ellenfélnek is csak a meccsek idejére mondhatók. Úgyhogy felőlem akár őszinte is lehet bármilyen ilyen nyilatkozat. Számomra ezek pont annyira izgalmasak, mint hogy Győzike mit gondol Majkáról.

    • zoli62

     Egyetértek, pr fogás.

     • Manócska

      Én meg nem értek egyet. Szerintem meg nem pr fogás. Azért a mai világban is vannak még nyílt szívű, őszinte emberek, akik nem azért nyilatkozzák ezt vagy azt, mert kifelé az hangzik jól, hanem azért mert úgy is érzik, vagy úgy is gondolják.

     • zoli62

      A mai világban meg főleg vannak pr tanácsadók, akik megmondják, hogy mit, mikor, hogyan kell nyilatkozni.

     • Manócska

      Ezzel azt akarod mondani hogy ezek a nagy bajnokok mindig azt nyilatkozzák le amit a pr tanácsadók a szájukba adnak? Sohasem beszélnek őszintén a saját érzéseikről, gondolataikról? Ezt azért Te sem gondolhatod komolyan.

     • zoli62

      Igen, a mai világ erről szól. A közszereplőknek ezért is vannak ügynőkeik, tanácsadóik.

    • Caudate Nucleast

     mindenki magából indul ki..

     • perfect

      Igen, de attól még lehet igazam. :) Sőt !

   • ukotaf

    Szeretjük Őket, ez a lényeg és Ők is egymást. Balczó nyilatkozta egykor, hogy Ő akkor is örül, hogyha Onyiscsenko győz. Sportemberi magatartás magas fokon.
    Tisztelettel: Baranyai György

 • András Kovács

  Hihetetlen jò làtni,hogy õk tènyleg igazi baràtok!Roger ugyanennyire elismeri Rafael-t!Nadal eddig is komoly sportember volt nàlam,de ezzel a sorokkal mèg nagyobbat nõtt a szememben!Rivàlisok de a szò jò èrtelmèben!Szeretik ès nem gyûlölik egymàst!Baràtok ès nem ellensègek!Hatalmas dolog,hogy mi làthatjuk õket!!!Ami a legfontosabb szàmomra,hogy teljesen mindegy kinek hàny grand slam cìme van!Az egyik a màsik nèlkül mit sem èrne ùgygondolom!FEDAL!!!❤❤❤

 • Garzon Pista
  • SnowAngel

   2017 sportfotója, de lehet, hogy az évszázadé (nekem mindenképpen).

   • András Kovács

    Csatlakozom!!

    • Xilophon

     Fotosoppal? :)

     • András Kovács

      Ha lehetne sem tennèm!Nem ronthatok el egy ilyen különleges kèpet!!!(pillanatot!)😊😊😊

 • Nagy Mihály

  Tudja-e valaki, hogy a rotterdami torna meccseit hol lehet látni? Kérem, hogy aki tudja, ossza meg az információt!

 • nyuszika

  Bocs, ha egy kicsit érzelgősnek tűnnék fel, de vállalom soraimat.
  Egy gondolatom támadt a cikk elolvasása után: Rafael Nadal a szó legjobb értelmében vett egyszerű lélek. Olyan ember, aki még hisz abban, hogy létezik barátság és tisztelet is a mai világban. Mi több, hisz abban, hogy érdemes manapság is célokat kitűzni és azokért a legvégsőkig küzdeni. Még akkor is, ha ez azt jelenti néha, hogy a barátunkat kell legyőzni a győzelemért / aktuális dicsőségért… Ez egy ilyen játék. Ha viszont úgy adódik, akkor lehet a barátunk örömének is őszintén, gyermekként örülni.
  Nem hinném, hogy ez a nyilatkozata PR fogás lenne. Ő már rég túl van azon, hogy szerepet játsszon és olyat mondjon, amit nem gondol. Meglátásom szerint inkább ennek ellenkezője igaz rá: sokszor kegyetlenül őszinte. Erre persze mindig ráharapnak a “jóakarói”. (Ebbe a körbe természetesen a korrekt újságírók nem tartoznak bele.)
  Azt hiszem ezért az egyszerű, gyermeki lelkéért is szeretjük őt, mint rajongói / tisztelői.

  • pindurka

   Teljes mértékben egyet értek veled :) És pont ezért is olyan különleges nekünk Rafa.

 • pindurka

  Nagyon örülök ennek a cikknek, mindkét játékos nagy ember számomra és nem is véletlen barátok már ilyen hosszú évek óta. Mondhatni tenisz testvérek lettek. Örülök annak amit sok Fed drukker írt, bár látom van olyan köztük aki még itt is a szálkát keresi mindenben. Mért lenne pr fogás? Attól még hogy ellenfelek, vetélytársak nem ellenségek, sőt még nagyon jó barátok is. Tény hogy mindketten arra törekednek hogy a lehető legjobbak legyenek, de egy barát sosem kíván rosszat a másiknak. Roger pont nem azaz ember aki elől Rafa irigyelni fogja a sikereket. Ezzel így vagyok én is, szeretném ha Rafa a lehető legjobb lenne (persze ha nem lennének folyton ezek az idegesítő sérülés sorozatok) de sosem irigyelném Rogertől a sikereket és azt sem hogy újra világelső legyen mert megérdemli. Rafa is tisztában van ezzel és azzal is hogy Roger egy legenda, ha valaki kiérdemli hogy a csúcson legyen az a jó barátja Federer.

 • marAton

  A kis fartúró Ráfáél má megint nyalizik a nagy gÓÓT Rádzsernek.
  Inkább a Hilfiger Tomikának udvarolna hogy csinájjanak má neki normális alsógátyeszt és nelegyen a mindég könyékig a keze a széjjelkokszolt seggiben.

 • GOATderer
  • Dicsértessék_A_Roger!

   “Ezek a volley-k olyan erőltetettek, egyik sem természetes mozdulat.” – zoli62, 2018. január 30.

   • federerfan

    pff ráadásul légüres pályán.Ellenfél ellen tuti,hogy nem menne.

    • zoli62

     Federer röptéjátékában ninmcsenek olyan ösztönös bravúros ütések, mint a korábbi szerva röptéseknél volt.

     • Túrin
     • Túrin

      Ja, és egy seggfej vagy. Ez már hivatalos.

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Az a Djokó elleni a ’11-es RG-n… hihetetlen…

     • SnowAngel

      Jó slusszpoén az az Aga/Nad vs. Fed/Sam. :)

     • András Kovács

      Zoli “szakèrtõnk” biztos abba is bele tud kötni….

     • zoli62

      Fed Sampras meccs csak egyszer volt.

     • SnowAngel

      Talán ha megnéznéd a videót, te is értenéd. És ha már tudnánk együtt nevetni, akkor a beszélgetés is összejönne előbb-utóbb.

     • zoli62

      Megnéztem a videót, a véleményem változatlan.

     • Manócska

      Szerintem ő nem akar velünk nevetni. Pedig nem is tudja hogy így milyen jó kis bulikból marad ki.

     • federerfan

      -2006-os Római döntő 4.szettjében volt valami lélegzetelállító röptéje
      -2007-es hamburgi döntő tenyeres majd fonák röpte
      Igaz ezek még a légüres térben voltak,de azért hiányoltam őket.

     • Nagy Mihály

      Nem is tudom miért hadonászik ez az ember; meg se várja amíg a labda lepattanna. Bár egy párszor megnéztem már.

     • András Kovács

      Vègkèpp leìrtad magad…!Annyira balfasz dolgokat ìrsz,hogy azt gondolom aton idiòta testvère vagy!!!Szerintem ne erõltesd ezt mert annyira hülye vagy a teniszhez hogy a negrò vilàgìt a buta ès sötèt fejedben!😆😆

     • zoli62

      Ez nem is csoda, Federer tanult röptés.

     • András Kovács

      Szàmomra te vagy egy hatalmas “csoda” negatìv èrtelemben
      …!!

 • embergyermek

  Jó gyerek ez a Nadal, tuti jó cimbik lennénk ha fizetné a rövidet, meg a hosszút is :)

 • federerfan

  “Mindig boldog vagyok ha jól szerepelsz egy versenyen,…kivéve,ha engem versz meg.Annak annyira nem nem szoktam örülni.”

 • Kovács Lajos

  Ezek vérprofik, mindenki zsebe akkor van tele ha menők jól játszanak. Akkor megy a “biznisz” igazán!!