Nadal kikapott Goffintől, és visszalépett a világbajnokságtól

shadow

David Goffin meglepetésre három szettben legyőzte a világelső Rafael Nadalt az ATP-világbajnokság hétfői játéknapján. A mérkőzést követően a spanyol teniszező bejelentette, hogy nem folytatja a világbajnokságot.

A találkozó fényében nem meglepő Nadal döntése, a mozgása láthatóan közel sem volt tökéletes. A világelsőnek már a tornát megelőzően gondjai voltak a térdével, sokáig az is kérdéses volt, hogy egyáltalán elindul-e Londonban. Végül bevállalták a világbajnokságot – az egyetlen igazán jelentős versenyt, amit még nem nyert meg -, de a sérülés túl komolynak bizonyult.

Ha nincs Nadal elképesztő küzdőszelleme, a mérkőzés sokkal korábban befejeződhetett volna. Goffin az első szettben korán brékelőnybe került, a világelső azonban szinte azonnal visszajött a meccsbe. A találkozó képéről általánosságában is elmondható, hogy Goffin remekül teniszezett, ha épp egál közelében volt az állás, de ha előnybe került, akkor rengeteget hibázott, elsősorban a szervái mögött.

Az összecsapás során csak a belga teniszező tudott brékelőnybe kerülni, Nadal szinte folyamatosan futott az eredmény után. Olyannyira, hogy Goffinnek mindegyik játszmában volt lehetősége adogatóként befejezni a mérkőzést, ez azonban csak a döntő szettben sikerült (ott is dupla-brékelőnyről). A hetedik kiemelt a második játszmában négy meccslabdáig is eljutott, ezeket mind hárította a világelső, és kiharcolta a rövidítést, amit meg is nyert végül.

Goffin azonban nem tört meg az elszalasztott lehetőségek miatt, ami összességében még úgy is dicséretes, hogy a meccs képe alapján akár két szettben is befejezhették volna. A harmadik játszmában is folytatta agresszív teniszét, ami 4:1-es vezetésben, és dupla brékelőnyben csúcsosodott ki. Utóbbi kellett is, mert egy adogatójátékot visszavett tőle Nadal, akinek arra már nem maradt ereje, hogy ismét visszatáncoljon a szakadék széléről. Ehhez az is hozzájárult, hogy Goffin a sokadik lehetőségénél már jól adogatott, és 2 óra 37 perc alatt lezárta a meccset.

“Az elejétől a végéig nagyon kemény harc volt. Mentálisan Rafa a Tour egyik legerősebb játékosa. Nagyon örülök, hogy sikerült megtalálnom a győzelem kulcsát. Különleges dolog, hogy erre itt került sor. Nem tudom, hogyan szedtem össze magam a négy elveszített meccslabda után. Nem volt bennem megbánás, egyszerűen mentem előre, és próbáltam minden pontot élvezni” – nyilatkozta Goffin.

A meccs után Nadal bejelentette, hogy a sérült jobb térde miatt nem tudja folytatni a világbajnokságot. Helyét a Pete Sampras-csoportban honfitársa, Pablo Carreno Busta veszi át. “A szezonom véget ért. Elköteleztem magam az esemény, a város, magam iránt. Keményen próbálkoztam. Mindent megtettem annak érdekében, hogy készen álljak a játékra. De nem állok készen. Megpróbáltam, de komolyan mondom, csoda volt, hogy ilyen szoros volt ez a találkozó.”

ATP-VILÁGBAJNOKSÁG (LONDON)
SAMPRAS-CSOPORT
1. FORDULÓ
Goffin (belga, 7.)–Nadal (spanyol, 1.) 7:6 (7–5), 6:7 (4–7), 6:4

Related Posts

 • Gábor Somogyi

  Ez most nem volt sem túl okos, sem túl sportszerű Rafa részéről. Tudom, hogy ez az egyetlen nagy trófea, amit még nem nyert meg, és mindent megpróbált, hogy ezt most megtegye. Szerintem azonban biztosan tudták, hogy nincs olyan állapotban a térde,hogy eredményesen szerepelhessen és ezáltal elvette valakitől a lehetőséget.
  Úgy látszik, Roger nem csak a világ legjobb teniszezője, de azt is nagyon jól tudja, hogyan kell vigyáznia a testére és az egészségére!

  • perfect

   Én még azt sem értem, hogy akkor az orvosai miért nyilatkozták azt, hogy nincs gond a térdével ?
   Miért kell ez az állandó ” lebegtetés ” Nadal térde körül ? Én is úgy gondolom, hogy ennyi tapasztalattal a háta mögött már tudnia kellett, hogy mire lehet képes, mert azért az USO óta érzékelni lehetett , hogy egyre kevésbé van csúcsformában.

   • Örs Ganzler

    Szerintem meg ebben minden benne van, miért indult el:
    “I had the commitment with the event – szervezői/szponzoti elvárások, with the city – szurkolóknak való megfelelés, with myself – saját versenyzői habitusa.”
    Nem tudom mennyien voltak, de biztos jóval többen, mintha egy Goffin-Carreno-Busta rangadót rendeznek – már ennyit megért a szervezőknek.
    Azt már lehet korábban érezték, hogy az év végére nem lesz csúcsformában – kihozták a maximumot. A US Open megnyerésével nyílt ki igazán az ajtó az NO1-re, azért ez után már ez biztos fontos is volt.

    • perfect

     Értem. Szóval Nadal sportszerűsége az oka, hogy indult , lehet.
     Akkor meg ezt a mondatot nem értem.
     “Megpróbáltam, de komolyan mondom, csoda volt, hogy ilyen szoros volt ez a találkozó.”
     Én ugyan azért láttam szorosnak, mert Goffin sokat bénázott. Amit azért csodának nem neveznék, a belgára nézve meg lekezelő is a megjegyzés,szerintem.

     • Viktor

      Teljesen szoros meccs volt … ez pedig a belgának köszönhető.

     • SnowAngel

      Minden értelemben. :)

     • Örs Ganzler

      Az idézett 3 tényező indokolta az indulását, amelyeknek nem igazán van köze a sportszerűséghez.
      Goffin brékeléséhez elég volt, hogy ha Nadal egyszer-kétszer meghúzta fonákot (amire hosszútávon nem volt képes).
      “Én ugyan azért láttam szorosnak, mert Goffin sokat bénázott.”
      Hibák tekintetében a spanyol zárt rosszabbul, tény sok kihasználatlan bréklabdája volt Goffinnak.
      Ha a spanyol valahogy elhozza az első szettet (amitől nem volt annyira távol), lehet a meccset is viszi.
      Hogy fizikálisan nem volt rendben az egyértelműen látszott – ezt szerintem senki nem vonta kétségbe – ezalapján értékelt.
      Goffin-nak ez ugyan pályafutása legnagyobb győzelme, de az hiszem azért ezt neki is a helyén kell kezelnie, de bizonyíthat Dimitrov és Thiem ellen.

  • dfens2

   Igen, biztos voltam benne, hogy meg fognak jelenni az efféle vélemények. Nyilván tudták, hogy nincs olyan állapotban, hogy magas szinten végigjátssza ezt a tornát és legfőképp reális esélye legyen megverni Federert. Csakhogy egyrészt az igazi sportember nem úgy gondolkodik, hogy hááát most elinduljak vagy hadd induljon a Carreno Busta, hanem megy előre és próbálkozik ameddig csak lehet. Másrészt minden bizonnyal ha olyan egyértelmű a sérülése, akkor biztosan visszalép, de valószínűleg kérdéses volt, hogy mennyit is bír a térde, nem beszélve arról, hogy ilyen szezon után egyszerűen szüksége volt rá mentálisan, hogy itt legyen az évzáró vb-n, mindent megpróbáljon, és csak akkor lépjen vissza, ha teljesen egyértelmű, hogy nincs tovább. Kicsit csúnyán fogalmazva, ez után az év után inkább járt neki egy meccs a vb-n, mint Carreno-nak 3.

   • giotti1

    Senki nem gondolkodik úgy, hogy jaj, most esetleg elveszem mástól a lehetőséget. Nem is szabad, A sport arról szól, hogy elveszed mástól a lehetőséget a győzelemre. Ha meg valaki ott akar lenni a vb-n, gyűjtsön hozzá elég pontot. Ez a része rendben van.
    Azt viszont tudniuk kellett, hogy nem fogja bírni a terhelést az az agyonhasznált szalag és ezzel egy súlyosabb sérülést is kockáztattak, teljesen értelmetlenül. Sokadszorra csinálja már ezt Nadal. Nem lennék meglepve, ha a közeljövőben azt nyilatkoznák, hogy hiba volt indulnia a vb-n.

    • dfens2

     Nem tudom, az biztos, hogy Nadal nagyon ott akart lenni ezen a vb-n. Azt tudnia kellett, hogy nincs olyan állapotban, hogy reális esélye legyen meg is nyerni, de egyszerűen a lelkének kellett ez, hogy legalább egy meccset lejátsszon. Ha nyilvánvaló lett volna a sérülés és az orvosai nem javasolják, akkor azért nem hiszem, hogy kockáztat. Én hiszek abban, hogy igazából most nincs kritikus sérülése, csak testének legérzékenyebb pontja piszkosul elfáradt az év végére. De egy szó mint száz, remélem most már kihagy annyit, hogy versenyképesen térjen vissza. Ha ugrik az AO, akkor ugrik, a fenébe a világelsőséggel, azt amúgy is képtelenség lenne megőriznie.

  • Vantara Béla

   ez pont így jó, a VB-ben legyen az a különleges, hogy benne kell lenni a legjobb 8-ban. és nem a rendelkezésre álló legjobb 8-ban. pont emiatt jut be alapból a 4 GS-győzes. ha azok sérültek, akkor se mennek helyettük a döntősök. ez egy ilyen speciális torna. ha 7-en sérültek, akkor ne rendezzék meg

  • A sportszerűséget én most nem, de az okos döntést annál inkább kétségbe vonom.

  • Mama

   Igen.Úgy, hogy csak fél szezont teniszezik.

   • Túrin

    36 évesen, és karrierje során először, ha a kényszerű kihagyást nem számoljuk.

   • Viktor

    Jár neki….de még így is elég sok pontot szerzett. lol

  • Aton

   nagyon vigyáz a testére fegy csinált magának egy térdséülést és hátfájást a vén csaló.

 • Manócska

  Sajnálom hogy mostanra “elfogyott” Rafa. Szívesen megnéztem volna egy Federer-Nadal döntőt. Remélem hogy az AO-re teljesen felépül. Viszont arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy a fiatalok közül valamelyik játékos ki tudja-e használni hogy a “nagyok” közül egyedül csak Federer van itt. Szerintem nem, de majd meglátjuk. Természetesen az ő győzelmének örülnék a legjobban, de azért van még pár játékos ebben a mezőnyben, akiknek a végső sikere esetén szintén tudnék örülni.

 • Nagy Mihály

  Úgy látszik, hogy Nadal indulásában most is Toni döntött (most is ott pöffeszkedett Moya mellett); Moyának kevés beleszólása van ilyenekbe. (Moya helyében meggondolnám az együtt dolgozást is) Pedig ő hozta vissza Nadalt a süllyesztőből, sokat csiszolt a játékán.
  Szerintem a stábban mindenki tudta, hogy Nadal már Párizs előtt is sérült volt, az a torna is csak a Federerrel szembeni pont gyűjtésért kellett. Ilyen körülmények között nemigen lehet sportszerűségről sem beszélni. Miért nem engedte az elejétől fogva a következőt a nyolcba kerülni? Ezzel az erőlködéssel veszélyeztethetik Nadal jövő évi sikeres indulását is!
  A két sérült játékos meccse a tenisz antireklámja volt.

  • dfens2

   Na még egy demagóg elmélet, aminek úgy gondolom semmi létjogosultsága nincs. Mivel ebben az évben még ő az edzőpáros egyik tagja, meg volt némi köze Nadal pályafutásához, úgy gondolom joggal “pöffeszkedhet” Nadal boxában, de hogy 2017 novemberében, edzőségének utolsó állomásán semmilyen szinten nem erőltette már az indulást, ebben teljesen biztos vagyok.

   • Viktor

    Az tuti,hogy nem erre számitottak…miért nézte volna meg Carlos a Thiem-Dimi meccset ?
    Tuti nem az élvezeti értékéért.

  • Állítólag jövőre Tónitlanítva lesz a brigád.

   • dfens2

    Köszönjük a friss infót.

 • embergyermek

  Végtelenül szimpatikus az az összeszedett jó-szándék és tárgyilagos sportszerűség amit Rafa a nyilatkozataiban tol. Le a kalappal. Viszont ez a térd kérdés, hiába is próbálják tagadni meg minden, ez bizony nagy baj, és szerintem ezt most Rafa is tudja, mert nem kockáztat semmit. Nagyon szarok azok a szalagok.

 • Dicsértessék_A_Roger!

  Ha most Nadal miatt nem nyer VB-t Carennyó, nagyon meg fogom utálni egy jó időre Rafítót…

  • embergyermek

   hülye :)

  • Örs Ganzler

   Még csoport első is lehet! :)
   Azért kíváncsi vagyok hogy éli meg ilyenkor ezt egy ilyen játékos: elmegy tartaléknak, és most kap egy ilyen lehetőséget – hiába sokan nem szeretik a teniszét, azért csak nagy dolog ez.

  • Mama

   Mit kever itt össze vissza?

   • Viktor

    Humor,Mama … … humor. Tudja.

    • Mama

     Érdekes humor.

     • Viktor

      A humor az humor….az érdekes meg jó.

  • Aton

   én már msot utállak fegyás szerelmeddel együtt

 • Ritkán (soha) nem gondolok úgy egy meccsgyőztesre, hogy lúzerkirály, de Goffin ezt égette be magáról.

  • András Kovács

   Komolyan te ezeket honnan szeded???Zsigerbõl vagy ennyire kuka?Azèrt ne bànts senkit mert kimegy ès teszi a dolgàt!Fõleg ha nyer!Arròl.meg semmit sem tehet,hogy a vilàgelsõ sèrült…!

   • megiscsak

    Én másképp értelmezem amit Zé írt……

    • András Kovács

     Örülök hogy te làtod a szèpsèget ès a sportszerűsèget a szavaiban!

     • megiscsak

      Én úgy értelmeztem – lehet, hogy hibásan -, hogy Zé az egész pályafutására gondolt, nem a tegnapi meccsre! Azt meg régóta tudjuk itt, hogy szólászabadság van, pro és kontra.

     • Én nem látom, mit rajzolgat ide AK, nem is fontos természetesen. Azért kösz.

 • Vantara Béla

  pesig játszhatott volna egy elődöntőt Federerrel 😀

 • Bence Kemence

  Busta kölöknek amúgy sem lett volna sok esélye, de így már nulla. Megköszönheti Rafinak…

  • dfens2

   Téged sem az eszedért szeretünk…

   • Bence Kemence

    Keress rá az irónia szóra a magyar értelmező kéziszótárban… szerinted ki gondolja komolyan hogy Kanyarónak bármi esélye lenne. Továbbá javaslom hogy első körben a saját értelmi képességeidet elemezd.

    • Dicsértessék_A_Roger!

     Keveseknek esik le az irónia itt a fórumon. Mentségükre legyen szólva, írott szövegben nehezebb is észrevenni.

     • Bence Kemence

      Oké, több szmájlit fogok alkalmazni, esetleg nagy piros betükkel odaírom a hozzászólás végére hogy IRÓNIA… Tényleg nem akarok semmilyen fogyatékkal élőt szegregálni 😀

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Szerintem az én Carennyós hozzászólásaimat is félreértik páran. :)

     • SnowAngel

      Persze, teljesen félreérthető az a kitartó kampányolás, amit Carreno vb-győzelme mellett folytatsz. De az is lehet, hogy csak értelmezhetetlen :)

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Mármint úgy értitek félre hogy poénkodok, pedig…

     • SnowAngel

      Mikor vallasz végre színt, és vállalod nyíltan, hogy igazából te vagy az átok sújtotta Kasszandra maga?

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Nem vagyok Nő, pláne nem olyan szép!

     • SnowAngel

      Várd csak meg, ha bejön a jóslatod!

    • dfens2

     Egyrészt: tettél már róla korábban, hogy hozzászólásaidat ne vegyük komolyan. Másrészt: a kritikám a hozzászólásod alkalmatlanságának szólt, mintsem a tartalmának, lásd fentiek.

     • Bence Kemence

      Tettem róla hogy neked nemtetsző véleményeket írtam. Lehet. Nem a SZEMÉLYED ellen szólt. A személyeskedést ki nem állhatom, arra ott van a 444 vagy 888 (ott mindenki megtalálhatja a saját korlátoltságához legjobban passzoló szekértábort)

 • giotti1

  Aki azt mondja, hogy Nadal nem volt sportszerű Carrenoval szemben, az nagy fogalmi tévedésben leledzik.

  • Dicsértessék_A_Roger!

   Remélem nem sikerült komolyan venni néhány Carennyó hozzászólást…

  • Viktor

   Busta-man örülhet ,hogy e szent helyen a pályára léphet. (nem labdaszedőként)

 • Vantara Béla

  javaslatom a ma délutáni cikkre:

  “nyerhet-e még VB-t Rafael Nadal?”

 • Bence Horváth

  Ilyen az, amikor Nadalnak ütnek egy bananat.

 • Bence Horváth

  A mai, kevésbé rokkant csoport meccseihez: szerintem Sock a Federer elleni játékával viszonylag simán meg tudja verni Cilicet. De nem biztos, hogy azt a szintet fogja hozni.
  Fed remélem lesimázza a kis fukszost…

  • Manócska

   Egyértelmű hogy ma én sem Zverevnek drukkolok. Az viszont szinte biztos hogy Te az elkövetkezendő években “szedvedni” fogsz a tornák véghajráiban, mert a “kis fukszost” kell majd nézned, hiszen valószínűleg sokszor el fog jutni addig.

   • Bence Horváth

    Ja igen, előre félek már. 😀 Valamiért nem sikerül megszeretnem…

    • Manócska

     Van ilyen. Én pl. Raonic kapcsán érzek így. Nem igazán tudok rá rosszat mondani, valamiért mégsem tudtam megszeretni. Mondjuk azért annyira nem ellenszenves nekem, mint neked Zverev.

     • Bence Horváth

      Kevésbé szimpatikus akkor neked, de ő is egy “vesztes” . Zverevnek meg nem szeretem a teniszét, de látom benne a veszélyt.

     • dfens2

      Van abban valami különleges, hogy pont Téged találnak meg Raonic-csal :-)

     • Bence Horváth

      tusé

     • dfens2

      nem értem…

     • Bence Horváth

      Úgy értem, hogy igazad van. Zverevet szidom, de jobban belegondolva Raonic pont annyira lehet szimpatikus másoknak, mint nekem a német. :) Őt mégis kedvelem, ebből látszik, hogy nem racionális ez.

   • megiscsak

    Én már most szenvedek :)

    • Manócska

     Te sem kedveled?

     • megiscsak

      Nem!

     • Manócska

      Ajjaj.. Lassan könnyebb lesz azokat megszámolni akik kedvelik, mint akik nem. :)

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Még a végén Zverev elMörriesedik. Népszerűségben legalábbis.

     • Manócska

      Sajnos. Mint oly sokszor, megint egyedül fogok maradni a véleményemmel. :(

  • Xilophon

   Ez a Fed-Fuksz találkozó azért nem egy lejátszott meccs, és mondjuk én nem is szeretném, hogy egyoldalú legyen, mert az általában uncsi. Kapjunk mi, nézők valamit a pénzünkért! :)

   • Bence Horváth

    Egy Halle-módi 6-1 6-3-as bemutatón jól lehet szórakozni. :)

   • Viktor

    Nem lesz az..Fed már nem a tavasz tempóban nyomja.

 • s as

  Régen szóltam már hozzá a fórumhoz, azonban ez a kettős mérce zavar; mikor Murray visszalépett a US Open-től, össztűz alá került itt, hogy micsoda sportszerűtlen viselkedés volt ez tőle, majd most, hogy Nadal lépett vissza, ugyanezek az emberek mentegetik, hogy hát neki jár a vb, és ő győzni jött ide,nem megsérülni. Könyörgöm, maradjunk már következetesek, akár a kedvencünkről van szó, akár nem

  • dfens2

   Senki nem mentegeti csak én, én viszont Murray-t sem ostoroztam a US Open esetében, nyugodtan keresd vissza, ha van rá elég időd. Ami meg a két visszalépést illeti, természetesen nem összehasonlítható a kettő, legyen elég annyi, hogy Nadal lejátszott egy mérkőzést, nem is akárhogy…

   • Manócska

    Szerintem sem összehasonlítható a két visszalépés. Ha Murray a US-Openen lejátszik egy meccset, és utána lép vissza, egy szavam sem lett volna. Akkor úgy gondoltam volna hogy mindent megtett azért, hogy játsszon, de a teste közbe szólt. Ilyen meg bőven előfordulhat egy sportoló életében. Nadallal pl. most pont ez történt. Mindenképpen játszani akart ezen a vb-n, de neki is közbeszólt a teste. Amúgy számomra meg pont az lett volna a furcsa, ha meg sem próbálja.

  • Vantara Béla

   nem ugyanaz. a US Openen a legjobb 64 indul (leegyszerűsítve). a VB-re meg tornagyőzelmekkel lehet megszerezni maximum 4 helyet. ha azok közül visszalép valaki, akkor induljon helyette a korábbi döntős? ha az már itt van, akkor akit az győzött le az elődöntőben? vagy akit a visszalépő? és így tovább

 • Xilophon

  Szerintem csak azért nem folytatja a vb-t, mert itt sem ismerte fel a biztonsági őr.

  • Bence Kemence

   Vigyázz mert jönnek a fanboyok és megtudod hogy buta vagy :)

  • Bence Horváth

   Nem akarta lealázni a fegyját a főni.

  • Manócska

   Látod ez nem is jutott eszembe, de így belegondolva igazad lehet. :)

   • Xilophon

    Mindig érdemes a dolgok mögé nézni, a sorok között olvasni! :)

    • Manócska

     Igaz! Köszönöm szépen a jó tanácsot. :)

 • Bence Horváth

  Ez a hülye Thiem még tovább is juthat. Carrenot csak veri(?), és Goffin térde is tape-elve volt. Áhh, nem álmodozok.

  • giotti1

   Goffinnek a combhajlítója fájt, de csak brék- és szettlabdáknál.

   • dfens2

    :-)))))) de akkor nagyon…

    • Manócska

     Jól van. Ne “bántsátok” szegényt. :) Nem lehet mindenki olyan erős fejben, mint a “nagyok”. Ennek ellenére egy szimpatikus, szerethető, nagyon jó kis teniszező.

     • SnowAngel

      Várjál még, egyszer csak kitör belőle az agresszív vadállat, és akkor tarolni fog!

     • Manócska

      Pontosan. Felébred a szunnyadó oroszlán, aztán mindenki csak lesni fog. :)

     • SnowAngel

      Na, azt még megvárom.

   • Nem tudtam, hogy a fejben is előfordul a combhajlító.

    • giotti1

     Ott ered.

  • SnowAngel

   Goffin a jó állapotban lévő Thiemet is többször verte meg, mint fordítva (H2H 6:3). Az a tape szerintem már a bázeli elődöntőben is rajta volt.

   • Manócska

    Jól emlékszel, rajta volt.

 • Vantara Béla

  szóval, miért a világranglista következő lépett volna a helyébe, és miért nem időrendben az idei első, GS-döntőben legyőzött, de alapból a VB-re nem kvalifikáló ellenfele?

  • Balu

   Mert nem ez a szabály

   • Vantara Béla

    és mi értelme csinálni egy nyolcfős mini-GS-t? játsszon a 8 GS-döntős, ha átfedés van (nyilván lesz), akkor akik rajtuk kívül a legtöbb 1000-est nyerték az évben, ha kevesen vannak, akkor akik a legtöbb döntőben játszottak, ha holtverseny, akkor h2h eredmény alapján, ha az is egyenlő, akkor ugyanezeknek az 500-as döntői, és ha az is egyenlő, na akkor a ranglistapont. a lényeg, hogy csak a tornadöntős szereplések számítsanak, és GS-győztes helyére senki ne ugorhasson be, akkor legyen kisebb a mezőny

    • Viktor

     Akkor idén csak Federer és Nadal játszhatna…..meg Zverev egy
     picit.

 • Manócska

  Cilic-Sock meccsen kinek szurkolunk? :)

  • Bence Horváth

   Zokninak.

   • Manócska

    Oké. Benne vagyok. :)

  • SnowAngel

   Azt hiszem, én most csak hátradőlök. Ha esetleg bevonz valamelyikük játéka, akkor meggondolom.

   • Xilophon

    #metoo

    • federerfan

     és ki tette “azt” veled?

   • Manócska

    Én érdekes, de nem tudok úgy tenisz meccset nézni hogy csak élvezem a játékot. Mindig beállok valamelyik játékos mögé, akkor is ha nem a kisebb-nagyobb kedvenceim játszanak.

    • SnowAngel

     Most nem is terveztem megnézni a meccset, de nem tudok nem belenézni. Inkább “játékos-megfigyelőként” veszek most részt ebben (ha-ha, mintha értenék is hozzá!), érdekel, mit tudnak nyújtani itt a második körben.

 • Bence Horváth

  Cilic mostanában annyit pattogtat, hogy az agyamra megy.

  • Manócska

   Nekem is. Először csak Marci meccsén tűnt fel. Addig fel sem figyeltem rá.

   • Bence Horváth

    Nekem már Wimbledonban.

    • SnowAngel

     Tényleg, azt már el is felejtettem. Ott nem bosszantott ennyire, legtöbbször a bizonytalanságát éreztem benne.

  • Mama

   Meg totyorog.

 • Bence Horváth

  Cilicnek röptéje nincs, Socknak meg fonákja. Amúgy jók.

  • Xilophon

   Socknál néha az volt az érzésem az előző meccsén, hogy még nem rögzült nála, hogy egykezes vagy kétkezes a fonákja.

   • Bence Horváth

    Egykezes a fonákja, tenyeresnek hívják.

 • Elnézést, ha valakit bánt, de én ezt a Cilicet mindig is egy sótlan, seízesebűze, teljességgel érdektelen teniszezőnek tartottam, miatta soha egyetlen meccsét nem nézném, legfeljebb az ellenfele miatt. Sock például lényegesen érdekesebb fazon és a tenisze is élvezhető, már amikor a seggét el tudja vonszolni egy érkező labdáig :)

  • Bence Horváth

   Hülyegyerek, hogy nem tudta megtartani azt a bréket az elején. Értem én, hogy folyamatosan ki kell farolnia tenyeresre, nagyon jól is csinálja, de az összes ilyen inside-outot jól meg kellene húznia, mert néha csak odapörgeti középre, felkínálva a lehetőséget…

  • Bence Horváth

   Összességében a segge és hasa méretéhez képest szerintem nagyon jól mozog.

 • Manócska

  Mekkora mákja volt most Cilicnek a bréklabdánál.

  • Bence Horváth

   Remélem nem pattanik el tőle Sock agya, és hozni tudja a szettet, mert ő játszik jobban…

   • Manócska

    Úgy látszik hogy mégis elpattant.

    • Bence Horváth

     Ezért játszik folyamatosan nála gyengébbek ellen 3 szettes meccseket, mert 1-1 ilyen momentumra rámegy a játszmája.

 • A két utolsó megmozdulása Zokninak minősíthetetlen.

  • Bence Horváth

   Zárlatot kapott a makker bréklabda hárítás után.

 • Manócska

  Eddig nem jól drukkolunk. :( Bele kell húzni nekünk is, meg Socknak is, ha meg akarja fordítani ezt a meccset.

 • Xilophon

  Szerintem itt a másodikban Cilicet megzavarta Sock nagy segge.

  • Túrin

   Van egy nagy szervája, egy nagy tenyerese, meg egy nagy segge.

   • Xilophon

    Medvedisznóember: félig medve, félig disznó, és félig ember.

 • SnowAngel

  Mi lenne, ha Socknak fonákja is lenne?

  • Már zuhanyoznának.

   • SnowAngel

    Most azért nem csak a fonák hiányzik. Mi a fenétől zuhant így meg?

  • Viktor

   Sock lett Tsonga ifjú változata…..ez se tanul meg fonákkal ütni :)

   • SnowAngel

    Azért itt a 3. szettben egyszer-kétszer az is bejött, és döntő pillanatokban. Karriert viszont nem lehetne erre alapozni.

    • Manócska

     Bizony. Bréklabdához is egy fonák nyerővel jutott. Az már más tészta hogy nem tudta kihasználni.

     • SnowAngel

      A végén egy minibréket is azzal ért el, talán éppen meccslabda előtt.

 • Zokni nem emlékezett egy perc elteltével arra, hogy a cselendzs előtt hálóba érkezett a labdája. Eszem megáll :)))

 • Manócska

  Milyen fonák kereszt nyerőt ütött már Sock. Már csak ki kellene használni a brélkabdákat.

 • Manócska

  Szerintetek ki nyeri ezt a meccset? Mert nekem lövésem sincs még mindig.

  • Mancika

   Sock :DDDD

   • Xilophon

    Szerintem is ő.

   • Manócska

    Nagyon ügyes vagy! Hogy találtad ki? 😀

    • Xilophon

     Itt a bizonyíték: az időutazás lehetséges!

     • Mancika

      Így van!

 • Manócska

  Akkor jöjjön a rövidítés. Hajrá!

 • giotti1

  Marin ezt megint elcilicelte.

 • Zokninak majdnem sikerült elgoffeneznie ezt a meccset, de végül csak összeszedte magát. Mondtam én, hogy Cilic nem fog meccset nyerni.

  • giotti1

   Azt is mondtad, hogy Sock homokzsák lesz. :)

   • Biztosra mentem :)

   • Mondjuk az is bizti, hogy egyedül Cilic volt képes melléütni a homokzsáknak :)

    • giotti1

     Nem, állcsúcson vágta a homokzsák. :)

     • 😀

     • Viktor

      lgt

     • Ilyen a box

 • Manócska

  Megint az a teniszező győzött, akinek én szurkoltam. 5-ből 5 eddig. :) Remélem este is megmarad ez a tendencia.

  • SnowAngel

   @disqus_XOObIqHFf6:disqus, ugye véletlenül sem jut eszedbe a döntőben másnak szurkolni, mint Federernek?

   • Manócska

    Eszem ágában sincs!

   • Hol lesz a szurkolás? 😁

    • Manócska

     Szerintem az első poszt alatt.

    • SnowAngel

     Remélem, a Sock-cikknél, Nadal sirámait ne trollkodjuk szét.

  • Ha minden jól megy ma meg tudom nézni a Fed vs. Zverev derbit szal egy fő biztos lesz az “ellentáborban” is 😉

   • Manócska

    Nem számít hogy melyik táborban vagy. Örülök hogy Te is jössz szurkolni. :)

 • Nagy Mihály

  Előzetes bocsánat a Cilic szurkolóktól: eltúlzott, hogy a 10-ben legyen. Szubjektív vélemény.

  • Viktor

   Nézd meg a tízet….kiket raknál ki és kiket ki?
   Sérülteket ne mondj!

   • Nagy Mihály

    Akkor sarkosabban: nekem túl egysíkúnak tűnik a játéka. De a sérültek között is van olyan, aki miatt nem rendezem át a napi programomat.

    • Viktor

     A top 10 mindig is úgy nézett ki ,hogy volt 2-4 marha jó teniszező és a többiek meg ki be járkáltak az 5 és 25. hely között.
     Esetleges helyezésekkel.
     Ha a big 3-4 formában volt egyszerre, akkor 2-3 ezer pont között teljesítettek.
     Most egy picivel több van nekik,mert Fed-Nadal duó már fárad és nem bír mindenhol indulni.

     • Nagy Mihály

      Egyetlen gondolatomat sem írom azért, hogy másokat sértsek, vagy megmondó legyek. Azokból próbálom megalkotni a sajátos magánvéleményemet, amit látok, hallok, olvasok. Tudom, hogy sokan szakértőnek tartják magukat – én nem -, és bármely eltérő gondolat eretnekség, ostobaság. Biztosan olvastál ilyeneket ezen a fórumon. Én a sokszínű, változatos játékot kedvelem, nem a gürizőset; a pörgő játékot és nem az időhúzót, nem a színházast, hanem a játékra koncentrálót, az egykezes fonákot ütőket,…stb. Nekem sajnos nem volt lehetőségem és valószínű tehetségem sem, hogy ezt magas szinten játsszam, csak az amatőr kikapcsolódás jutott.

   • megiscsak

    Kirakva: 1; + 3-10. Berakva: 1; + 3-10. Federer :)

  • Bence Horváth

   Milyen top10, top5.

   • Nagy Mihály

    Szeretném, ha a sérültek is meggyógyulnának, akkor 10 körül van.

 • Viktor

  Most olvastam egy realista Nadal -fan véleményét kedvence kiesését követően (ebben benne lehet a 0 vb. győzelem is.

  ” Mondom: hulladék egy verseny. Szánalmas az is, hogy világbajnokságnak lehet egyáltalán nevezni. A világbajnokságnak nyíltnak kell lennie. Legalább annyira gusztustalan ez a rendszer, mint az Open Era előtti Grand Slam rendezés, ahol a győztes automatikusan döntős lehetett a következő évben. Ez nonszensz na….”

  • SnowAngel

   Hol olvasol te ilyeneket?

   • Viktor

    index fórumon:(

  • Xilophon

   1-2 hete beszéltük páran a nyikhaj-vb kapcsán (Milánó), hogy azért van abban furcsaság, hogy a londoni vb-n az év során legjobban teljesítők még jobban elhúznak a pontokat (és a pénzeket) tekintve. Tehát ezeket a versenyzőket az ATP kiemeli a mezőnyből, mesterségesen feljebb tolja a mezőny összes többi részvevőjéhez képest. Csak 8 játékos szerepelhet itt, és akár annyi pontot kaphat pluszban, mint amennyi egy 20-30. világranglista-helyezettnek összesen van. (És magyar viszonylatban elképzelhetetlen pénzeket.)

   Én megértem amúgy az ATP részéről ezt az elitépítést, nem mondom, hogy ez feltétlenül rossz dolog lenne, de lelkesedni sem tudok érte. A lényeg, hogy tudatosítsuk, hogy ez elitépítés, tudatos felpumpálása az élmezőnynek. Nem véletlen, hogy pl. a milánói ifi-vb-n nem is kapnak pontokat a résztvevők. Őket azért már nem akarták kiemelni (és esetleg az itt részt vevőkhöz közelíteni).

   De hogy ettől hogy hulladék lenne-e… hát ez a második félév elég érdekes felhozatalokat hozott úgy en bloc a tornákon. Megszokhattuk. :) De azért mégiscsak egy Fed-Fuksz összecsapásra várunk éppen, nemde? :)

   • Viktor

    Az a legnagyobb baj a szurkerek oldaláról,hogy még mindig nem jöttek rá, minden a népszerűsítésről ,tehát a pénzről szól.

   • megiscsak

    Mondjuk ez annyiban nem igaz, hogy az előző évben résztvevő játékostól visszavonják a kapott pontokat. Tehát itt most azok “kaszálhatnak”, akik tavaly nem vettek részt, mert nincs védendő pontjuk. Ha rosszul tudom, úgy is megcáfoltok.

    • Xilophon

     Na de utána egy évig az az övék.

     • megiscsak

      Oké, akkor ha most megnyeri a Federer, akkor kap 1500 pontot. Ha jövőre is megnyeri, akkor 0 pontot kap, hát az tényleg lehet egy évig az övé….

     • Xilophon

      Ebben az esetben folyamatosan 1500 pont pluszban lenne.

 • Túrin

  Linket plíz!

 • Túrin

  Főbíró megint okos volt.

 • Baton

  fegyja megen reiszolhat meg a kis funjai, rafa lesérűt igy mehet az ingyér torna kapulyába. eképzelem ahoyg rafa felatta a mecset a sok kis fegyja fun reiszolt a mámortó

  • Gerappa

   Szinte képtelen vagyok felfogni, hogy vannak emberek, akik egy fél mondatot képtelenek helyesen leírni, és valószínűleg még szavazati joguk is van.

   • Annak a mondatnak mindegy…

 • Most épp meglepődnek ha a döntő nem ez lenne