Ne bántsátok Babos Tímeát!

shadow

Azt hiszem, jó néhány magyar ember nevében bátran állíthatom, hogy nagyon szívesen meglettünk volna anélkül, hogy lássuk Babos Tímea kirohanását, melyet a ‘s-Hertogenbosch-i tenisztorna első fordulójában Arantxa Rus elleni meccs döntő játszmájában edzőjéhez intézett.

Nagy örömmel olvastam Babos Timi ma délelőtti sajtóközleményében, hogy ő is hasonlóképpen gondolkodik, így aztán már csak össze kell fésülnünk a véleményünket. Míg Timi úgy gondolja, kirohanását nem kellett volna megmutatnia a teljes magyar sajtónak és akkor nem tudna róla senki, addig én azon a véleményen volnék, hogy nem tudna róla senki, ha nem rohant volna ki.

Már csak azért is gondolom úgy, hogy ez utóbbi célravezetőbb lett volna, mert:

egyes magyar portálok ezt olyan kommentárokkal látták el, amelyeket a Timi Team elfogadhatatlannak tart!

Írja. aközlemény, nem beszélve arról, hogy

a rövid játékos-edző párbeszédhez fűzött, csak az idei szereplés negatív oldalát kiemelő mondatok alkalmasak a megtévesztésre!

Nem ironizálnék tovább, mert nem nagyon lehet. A sajtóközlemény fontosabb dolgokra is rávilágít ugyanis. Megmutatja, miként gondolkodik egy sikeres magyar sportoló, (de az is lehet, hogy sok magyar sportoló, sőt sok magyar ember) az újságírásról, az újságírókról.

A játékos és szakmai stábja is azt gondolja, joggal várható el, hogy tényszerű és a közvéleményt valósan tájékoztató cikkek számoljanak be a pályafutásáról. Furcsának tartjuk, hogy a hétfői eseményről beszámoló anyagok többsége csak a szenzációt látták a történésekben. Érdekes módon, Tímea sikereinek egy részéről nem készültek ilyen terjedelmű anyagok, pedig egyesben és párosban is számos kiemelkedő eredményt ért el pályafutása kezdete óta.

Mi magunk úgy gondoljuk, elég jelentős terjedelemben számoltunk be Timi karrierjének minden rezdüléséről, így aztán akár feljogosítva is érezhetnénk magunkat a kritikára. Már amennyiben jól értelmezzük ezeket a sorokat, és a Team Timi tényleg arra gondol, hogy csak az kritizálhat, aki dicsérte is eleget, mégis azt kell mondjam, hogy amit a gondolnak, az butaság.

Kreivich Orsi kolleganőnk véleménye például nem csak azért jelenhetett meg a Hosszabbításon, mert mi előtte néhány dicsérő cikkel rukkoltunk elő és ezzel mindezt kiérdemeltük (ha kiérdemeltük persze, ezt nem tudjuk, inkább csak vélelmezzük, de simán el tudjuk hinni azt is, hogy a stáb inkább azt szeretné, ha a negatívumok egyáltalán nem jelennének meg)

Ösztönző kritika Babos Tímea buborékjába | Hosszabbítás

Többféle okból kifolyólag nem szokott megemlékezni a sportsajtó egy sportoló teljesítményéről. Az egyik az, ha érdektelen. Előfordul az is, hogy nem történik vele különösebben nagy dolog. Akad, ha félnek tőle, mert olyan emberek állnak mögötte, akikkel nem feltétlenül jó ujjat húzni. Az is benne lehet a pakliban, hogy nem alakult ki vele kapcsolatban a kritizálási kultúra.

Alapvetően persze nem gondoljuk azt, hogy nagyon meglepő 2017 Magyarországán az, ha valaki a sajtót a propagandával azonosítja, az internetes oldalakat pedig saját Facebook-oldalával, vagy Twitter-fiókjával. Attól azonban, hogy valaki ezt így gondolja, mindez nem lesz így. Hívják őt Babos Tímeának és legyen ő a világ egyik legjobb páros teniszezőnője, vagy legyen üvegfúvó egy eldugott kis faluban.

Egy újságírónak feladatai vannak. Feladata az, hogy beszámoljon egy wimbledoni döntőről, és feladata az is, hogy tájékoztassa az olvasóit, hogy ugyanaz a játékos 11 alkalommal kap ki az első fordulóban fél év alatt, vagy arról, hogy minősíthetetlen dolgokat mond kamerák előtt.

Lehetne szidni persze a kamerákat is, vagy a zajmikrofonokat, hiszen ha nincsenek ott, akkor sem tudná senki, hogy mi történt. Mint ahogyan akkor se tudna senki, ha Tímea nem teniszezőnek állt volna, hanem mondjuk íjásznak, hiszen ott legtöbbször nemhogy kamera, meg zajmikrofon nincs, de sok esetben edző sem. Igaz a fizetés is szerényebb.

Vannak dolgok, melyekkel egy híresebb sportolónak együtt kell élnie. Nem mondom, hogy soha nem történhet olyan, hogy valakinek rosszabbul megy, vagy, hogy kiborul, dehogy. Hogyan mondhatnék ilyet, hiszen ilyen valamennyiünkkel előfordul. Csak az volna a fontos, hogyha valaki már hülyeséget csinált, akkor ne másban keresse a hibát, ne a hír hozóját hibáztassa, hanem maradjon inkább csendben.

Elnézést nem kell kérni, csak maradjon csendben.

Related Posts

 • dagadtos

  Csak azt érteném meg, hogy miért erkölcsi ügy ez. Mármint miért csinálnak emberek úgy, mintha Babos Tímea morális számadással tartozna felénk, mintha ezt a kiborulását neki erkölcsileg jóvá kellene tennie valahogy, ha ugyan nem mindjárt jóvátehetetlen, amit elkövetett. Én egy végtelenül megtört, frusztrált sportolót láttam a felvételen, aki az élete munkáját és értelmét kérdőjelezte meg egy elkeseredett pillanatában. Sajnáltam, megmondom őszintén. Nyilvánvaló, hogy ez a sportban sehova nem vezet, és így hibás hozzáállás – de ez nem erkölcsi ügy. Nem erkölcsileg hibázott, csak versenyzőként, és ez leginkább őt magát érinti. Szóval be lehet róla számolni, de a szemforgatásnak, a megbotránkozásnak sok alapja nincsen, az ingyenes szaktanácsadás meg inkább röhejes. Be lehetett volna számolni úgyis erről, hogy érezzük annak az egy percnek a tragédiáját, keserűségét és a mérhetetlen frusztrációt mögötte.

  Nem vagyok jártas a dologban, gondolom Babos kap vagy kapott valamiféle állami támogatást, és ez adja az erkölcsi alapot az ítélkezéshez. Őszintén szólva engem ez nem nagyon érdekel, látván a felvételt valahogy úgy éreztem, eléggé bántja őt a dolog, talán jobban, mint engem vagy minket…

  • giotti1

   Maximálisan egyetértve veled, hozzá tennék még két dolgot. Az egyik a “szurkolói elvárás”, mint egy tökéletesen abszurd kifejezés. Valamiért úgy alakult ki, hogy a szurkoló elvárással van a sportolók felé, mintha bármi alapja volna ehhez. Gondolom, a fociból jön ez, aminek tulajdonképpen az a funkciója, hogy a frusztrált kisember kitölthesse a dühét valakin. Az ugye csapatsport, meg van nemzeti válogatott is, a játékosok fizetést kapnak, amit részben állami támogatásból fedeznek, ez némileg talán magyarázhatja ezt az attitűdöt. A teniszező viszont nem ilyen. Ő egy vállalkozó, aki fizeti a felkészülésének és versenyzésének a költségeit, és igyekszik egy egyéni sportág legnagyobb versenyein pénzdíjakat nyerni, továbbá szponzorokat találni, és így több bevételhez jutni, mint amennyi költsége van. Nem sokban különbözik egy autószerelő mestertől, aki műhelyt bérel, szerszámokat vesz és javítja az ügyfelek autóit. Valahogy tőle mégsem várjuk el, hogy mentálisan mindig a többi szakember előtt járjon, vagy, hogy minden pillanatban teljes lelkesedéssel viseltessen a munkája iránt – az is igaz, hogy nincsenek ott a mikrofonok és a kamerák, amikor este az ágyban az asszonynak azt mondja, hogy már hányingere van, ha egy autót meglát. Értelmetlen lenne ilyen elvárásokkal lenni egy magánvállalkozó felé, nem? A teniszező felé mégis elvárásokat fogalmazunk meg.
   A másik: egy barátom az olimpián azt mondta, hogy ő ELÍTÉLI Imre Gézát, amiért kikapott akkora előnyről az olimpiai döntőben. Hogy miért? Mert azt az egy tust neki kötelessége lett volna bevinni és nem lett volna szabad hatot kapnia. Miért? Mert neki ez a munkája. Hogy úgy készüljön fel, hogy győzzön. Tehát a barátom elvárta Imre Gézától, hogy olimpiai bajnok legyen 40 évesen, azzal az indokkal, hogy ez a munkája. Sokszor találkozom ezzel a felfogással itt a fórumon is. Babosnak meg KELL vernie a ranglistán mögötte állókat. Pedig azok sem akárkik. Sok millió versenyző közül pont ők emelkedtek ilyen szintre, hogy a legjobb 100-ban vannak. Annyi, de annyi minden kell ahhoz, hogy valaki ott legyen, hogy az ide írók többségének elképzelése sem nagyon lehet róla. Ha valami hullámvölgy van, az pedig nagyon látványosan jelentkezik, mert itt nincs csapattárs, aki berúgja helyette a gólt és nagyon-nagyon kicsi a különbség a győzelem és a vereség között. Ilyenkor aztán jönnek a kioktató írások, a “jó szándékú” kritikák (tudnám, mi volt annak az Orsi nevű posztolónak az írásában jó szándékú vagy konstruktív) és mindenki nagyon tudja, mit kéne másképp csinálni. Egy kérdést tegyen fel mindenki, aki ilyenkor lehúzza Babost: ő a saját munkáját mindig a létező legmagasabb színvonalon és odaadással űzi?

   • Dolce

    Ha egyik játékos sem bírná a kritikát, azt szeretné hogy ne nézzék a meccseit és úgy kezeljék mint egy autószerelőt, akkor ki hordaná össze a pénzdíjakat? Babos elrontotta az autónkat, nem azért mert kikapott hanem ahogy viselkedett és amiért ilyen közleményeket írogatnak. Közvetve belőlünk, szurkolókból élnek így ahogy a nem jól megjavított autóért szót lehet emelni, úgy ezért is

    • giotti1

     Nem belőled él, hanem a tenisz (főleg a férfi tenisz) általános népszerűségéből. Te pedig nézhetsz mást a kábeltévéden vagy a Playeren – ahogyan az autódat is viheted másik szerelőhöz.

     • Dolce

      fő szponzorok: mol, szerencsejáték zrt, mtsz, mind tele állami lével. ha nem nézem is van benne “érdekeltségem”

     • Nálad valahol baromira el van csúszva a szponzor és szponzorált érdekviszony. Csak egy példa: a MOL-nak kifejezetten jól jött üzletileg, hogy most Timivel – az inkriminált médiakukkolás révén – ennyit foglalkozik a média. Ha te onnan közelítesz, hogy áttételesen zsák állami, azaz adófizetői lé van a MOL-ban, akkor dörzsölherted az adófizetői markod, a cég profitált ebből a sztoriból.
      Persze ezzel együtt így is, úgy is egy torz megközelítés a tiéd.

     • Dolce

      túlbölcselkeded. szerintem a kritika jöt fog tenni neki, jövő héten nyer pár meccset, figyeld meg. de azért meg nem nézem:) amúgy ezért biztos nem mennek többen tankolni vagy elmenni teniszezőnek

     • És még én “bölcselkedem” túl. Jót röhögtem.

     • Dolce

      Egyet árulj el, lehet kritizálni egy magyar sportolót vagy nem? Vagy mi olyat írtam ami vicces?

     • Taylor Gourg

      Ha jól tudom, akkor a MOL legalább 10 éve támogatja Babost. A Szerencsejáték pedig nem fizethet olyan sokat, ha a logója nincs ott a “mezén” a meccseken.

     • Taylor Gourg

      Azért Babos 3 wimbledoni döntőjét és a Serena elleni meccsét nem csak Magyarországon nézték. Ott volt a logó mindig, ha nem tévedek.

     • Dolce

      http://index.hu/sport/2010/07/22/igy_kolti_szazmillioit_a_sportra_a_mol/
      Itt egy korabeli cikk. Érdekes elolvasni, akkoriban elé komoly elvárások voltak, Szávayval 2009-ben szakítottak mert hullámvölgybe került, pedig még akkor is baromi jó eredményei voltak, Talmával is szakítottal. Babost és másik 9 tehetség között szétdobtak 25 milliót/év.

     • giotti1

      Ha nyer a jövő héten pár meccset, az egészen biztos, hogy a kritikák miatt lesz. 😀

     • Arról nem is beszélve 😀

     • Dolce

      Itt ti a hosszabbításon falkában közlekedtek? Mégis mi mi att lenne ha minden fakezű elverte eddig idén pestet leszámítva?

     • giotti1

      Naa… eddig kulturáltan vitatkoztál, szimpatikus voltál, ne rontsd el. :) Nem kell velem vagy velünk egyetérteni, hidd el, nem sértődöm meg, de ne vedd már fel ezt a stílust, így is túl sok van már itt ilyenből.

     • Dolce

      Azt lehet majd látni, hogy benne lesz-e a dac vagy sem.

     • dagadtos

      Mondtam én, hogy az “állami lé” lesz itt az erkölcsi felhatalmazás forrása…

     • Dolce

      sikernél öröm, rossz játéknál, hülye viselkedésnél kritika. ez bele kell férjen

     • dagadtos

      Nem a kritikával van baj (az legfeljebb hiteltelen), ez itt a félreértés. Sőt, nekem sem feltétlenül tetszik, ahogyan a “stáb” reagált. Az sem igazán tetszik, hogy ha már van “stáb”, igazán lehetne egy írástudó ember is a csapatban. De a baj nem a kritikával van, a baj az analógiáddal van, ahogyan te is egyből olyan viszonyba helyezted önmagad, mint egy megkárosított ügyfél, mint egy átbaszott kuncsaft az autószerelőnél. Mintha fizettél volna valamiért, és a szolgáltató aljas szándékból – legjobb esetben hozzá nem értésből – átvert. Elárulom neked, én is átbasztalak: elég sok félévnyi egyetemi oktatásban részesültem állami képzésen, a végén mégsem diplomáztam, meg aztán kövérkés is vagyok kissé, szóval a közösen befizetett TB-t nagyobb eséllyel költik majd rám. De lehet, hogy mindkettő nagyobb probléma azért számomra.

     • Taylor Gourg

      Olvastad a teljes sajtóközleményt vagy csak a vágott változatot? Picit lejjebb már szerepel egy része.Keresd a nevemnél.

     • dagadtos

      Olvastam, és addig még rendben is van, de a teljes szöveg azért tényleg kínos néhol. Emlékeztet egy bétes tolvajrészvény közleményére kicsit, az meg nem jó dolog.

     • Dolce

      Amúgy én igazából azon bosszankodom, miért nincs Szávayn kívül top20-asunk az utóbbi 30? évben. És őt is többek között az ilyen sajtómunkások, menedzserek tették tönkre mint akik ezt a közleményt fabrikálták. Mondom én Balázs Attilát nézek, ő tudja, hogy nagyobb idegességre okot adó dolgok is vannak az életben, mint egy elment ponton majd a magyar médián sírva fakadni.

     • Zatopek Emil

      Pedig bizony belőlünk él! Ha nem lenne népszerű a tenisz, a kutya se nézné, magas pénzdíjak sem lennének. Igen, nézhetek más sportágat, de ha mindenki így tenne, elsorvadna a tenisz, nem lenne reklámértéke, nem lenne annyi versenyző, hiszen nem lenne benne annyi pénz. És nyilván jelenleg a férfi tenisz többet tesz hozzá a népszerűséghez (az eladhatósághoz), mint a női tenisz.

   • Bence Horváth

    Kis off ide is: giotti1, tegnap volt egy neked való mérkőzés Lyonban, az egyik kedvenceddel, az én egyik jövőbeli favoritom ellen:
    https://www.youtube.com/watch?v=x864eR_tsDg

    • giotti1

     Hú, nagyon köszi! Jó kis meccs lehetett. Ez a Ruud gyerek egyébként nekem is tetszik, szerintem néhány év múlva meghatározó játékos lehet. Micsoda fizikum 18 évesen… Sajnos, ilyenkor mindig önkéntelenül Piros Zsomborral hasonlítom össze – és nincsenek tőle jó érzéseim.

     • Bence Horváth

      Az utóbbit már én is megtettem…elképesztő fizikuma van.
      És igazad volt, ez a Felix gyerek egészen kiválóan mozog.

  • Megnyugtató számomra, hogy ilyen emberi módon is képesek néhányan reagálni erre az eseménysorra. (Giotti szintúgy) Eseménysor pedig leginkább a szenzációhajhász médiának köszönhető.
   Annyit fűznék még hozzá, SZG-nek folyamatosan beakad a pénz momentum. Kyrgiosnál, Tomicnál, és most is, Timinél. Érzek ebben egy halvány, a magyarosch mentalitásra oly jellemző neandervölgyi irígységet, illetve azt a fajta “elvárás mintát”, amiről Giotti értekezett.
   Mégegyszer, köszi ezt a beírást itt fölöttem, meg alattam.

 • Dolce

  Szerintem aki magyar teniszt szeretne nézni és nem akarja felkúrni az agyát az nézze Balázs Attila meccseit.

  • Bence Horváth

   Balázs Ati ITF tornát nyert, most meg hasít egy challangeren, lasasn Fucsó előtt tudhatjuk…

   • A semiben befejezte, de jövő héten ezzel már 190-ben lesz.

  • Matteo

   Balázs Ati salakon simán top100as szerintem, jó nézni a játékát, hogy nem mindent erőből akar megoldani, nagyon keveset hibázik, nincsennek Timi féle hullámvölgyei sem.
   Minden esélye megvan arra, hogy év végére beelőzze Fucsót a világranglistán!
   Ha kemény pályán is így tudna játszani, lenne férfi főtáblásunk minden GS tornán… 😀

 • buttercake

  Nincs itt semmilyen erkölcsi probléma, Babos mentálisan gyenge. Ez a dolog nem tegnap kezdődött, elég régen láthatóak a jelei, de mostanra mér egészen mélyre süllyedt. Egy komoly szakemberre lenne szüksége, aki helyre tenné egy kicsit, és megértetné vele, hogy a kirohanásaival nem lesz jobb a játéka, és ezzel az élsportolóhoz méltatlan viselkedéssel csak maga alatt vágja a fát, mert lassan az ellenfelei is csak egy beteges hisztérikát látnak benne, aki ellen már eleve komoly pszichikai előnnyel léphetnek a pályára. Mielőbbi gyógyulást kívánok Tímeának.

 • TheMaestro

  Ezzel együtt kell élni jól mondja a cikkíró. Nem csak azt kell kirakni sportolóként sem facere, hogy jaj megérkeztem Madridba meg Rómába hanem, hogy ma nem ment ez van legközelebb összejön és teszek ellene, hogy legközelebb ez ne így legyen. Páros keresés kezd összefüggni miért megy ilyen nehezen, persze talán már inkább azt kéne elengedni, és nem azzal védekezni, hogy összejön jó pár győzelem meg 1-2 tornagyőzelem is mikor már rég egyéniben kellenének ilyen eredmények.

 • Matteo

  2016 Us Open volt a csúcspont, azóta romlott le ennyire…
  Fizikálisan szerintem rendben van, az idei év szenvedéseinek okát fejben kell keresni.
  Én 3 okot tudok nála elképzelni:
  1. Nem találja helyét a nagyok között, nem érzi magát top30asnak, ezért ideges, hogy minden versenyen van elvárás, hogy az utánna lévőket vernie kéne, fél attól, hogy nem tud már előrébb jönni a ranglistán, nem motivált, nincsennek már céljai…
  2. Valami családi probléma, Babos papával összeveszett, vagy olyan tragédia történt a környezetében, amit nem tud feldolgozni.
  3. Szerelmi baja van, lehet az Drouet edzőjébe szerelmes, amit nem viszonoz…de azt is eltudom képzelni, hogy valamelyik párostársával volt szerelmi viszonya (Svedova, Pavlyuchenkova), ami megszünt, nem tud kihez kötődni, aki húzza magával, ezért nem jönnek az eredmények.

  • s as

   Lehet!!!! De szerintemm a Soros lefizette!!!!!! Vagy gyikember lett es meg szoknia kell az uj kulsejett!!!! Ki tudja???

  • Hungaryű

   Klein Dáviddal jól meglennének.

 • Hungaryű

  Ez egy unszimpatikus lány, mint Hosszú Katinka. Karrierista kapitalista disznók. Nem tudok értük lelkesedni. Ennyi cikket nem érnek. Babos, csak annyit mondott, amivel minden ember szokott találkozni. Az élet értelmetlen.

  • A te életed valóban értelmetlen. Ezzel a primitív mentalitással feltétlenül.

 • SnowAngel

  Egy ilyen csapattal esélye sincs Timinek a kilábalásra. Ha a probléma felismerése és elismerése helyett csak hárítanak, akkor egyre messzebb kerül a megoldás.

  • Taylor Gourg

   Ez a rész valahogy kimaradt a cikkből. Ez is szerepel a sajtóközleményben.

   “A rövid beszélgetésben olyan mondatok hangoztak el, amelyek a játékos
   felfokozott lelkiállapotát mutatták. Tímea már megbánta a szavait és
   tudja jól, hogy azok nem voltak megfelelőek.

   „Nagyon sajnálom a mérkőzésen történteket és nyilván nem vagyok büszke erre! Elég nehéz
   időszakon megyek keresztül a pályafutásomban, de nyilván ez nem lehet kifogás és mentség a viselkedésemre. Tudom, hogy hibáztam! De azt is tudom, hogy lehet és kell is tanulni ebből a hibából. Dolgozni és menni kell tovább előre! Köszönöm azok támogatását és biztatását, akik
   támogatnak és megpróbálnak segíteni! Igyekszem és mindent meg is teszek azért, hogy minél több örömöt okozzak a teniszemmel a szurkolóimnak! Edzőmmel, Thomas Drouet-val a mérkőzés alatt és miatt sem romlott meg, semmilyen formában a kapcsolatom! Próbált akkor is segíteni. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez egy nehéz időszak, de egy csónakban evezünk, azonosak a céljaink és az elképzeléseink! Nyilván nem volt boldog a hétfői mondatommal, de próbálunk együtt javulni és fejlődni. Ahogyan megtettük korábban is. A múlt az a múlt. Most már előre tekintenünk és
   dolgozunk tovább!” – nyilatkozta Timi.

   Természetesen Tímea és stábja is szeretné és azon dolgozik minden nap, hogy még jobb eredményeket érjen el. Tímea gondban van, amelyet nem könnyű megoldani. De ebbe nem kíván beletörődni a játékos és stábja! A problémákkal pedig tisztában van valamennyi érintett, a jogos kritikák nélkül is. Tímea az edzéseken hihetetlen alázattal dolgozik de még nem indultak be a felfelé vezető folyamatok. Azzal is tisztában vagyunk, hogy nem viselkedett úgy, ahogyan azt a Csapata elvárja tőle. Tímea is tisztában van ezzel, tanul ebből az esetből.”

   • SnowAngel

    Én elolvastam az egészet, és eddig, amit idéztél, teljesen rendben is lenne a dolog. Itt kellett volna abbahagyni. Továbbmegyek: egy ilyen tartalmú közleménnyel mondjuk 1 hónappal ezelőtt szerintem a nagy többségünk beérte volna, és mindenki békén hagyja Timit. Nem tudom, korábban olvastad-e a salakblogot. Többen vagyunk, akik szurkolunk Timinek, és aggódunk érte. Hónapok óta tart a lejtmenet, de ha megfigyelted, csak nagyon szőrmentén kapott kritikát, inkább csak csalódott megjegyzéséket. Akkor kellett volna azt mondani, hogy látjuk, tudjuk, mi a baj, és dolgozunk a megoldáson. A jelenlegi helyzet egy mély depressziós állapotot sugall, ami csak rosszabb lesz, ha erőltetik, és újabb kudarcrétegeket raknak rá, közben a szurkolókat/újságírókat hibáztatják a rossz sajtóvisszhangért.

    • Taylor Gourg

     Elismerték a problémákat, elismerték, hogy gond van. Az egyoldalú újságírói kritikákat bírálták. A szurkolókról szó sincs a közleményben.

     • SnowAngel

      Én vagyok a szurkoló ebben a történetben, aki hetek-hónapok óta visszafogom magam, nem kritizálom, nem sértegetek, a bosszúságomat is csak becsomagolva teszem ki a fórumra, mert ne bántsam, van éppen elég baja. De a csapat nem tisztel meg azzal, hogy őszintén kommunikálja felém a kialakult helyzetet. Annak a beismerése, hogy gond van, már semmi újat nem mondott volna a versenytársaknak sem, hiszen nyilvánvaló már jó ideje, szóval ez nem lehet indok. Türelmes voltam, és ha a csapat a további türelmemet kéri, megkaphatta volna. És szerintem a sajtó is elég sokáig türelmes volt, ami (pláne nálunk) elég szokatlan. És nem igaz az sem, hogy nem kapott elég elismerést a párosban elért eredménye, hiszen alig vártuk, hogy végre dicsérhessük, hogy pozitív dolgokról beszélhessünk vele kapcsolatban. Csakhogy ez a kredit is kezd fogyatkozni, ha jól látom. Ha nem lenne egyértelmű, nem Timit kritizálom, hanem a csapatát, mert nem jó irányba vitték el a dolgokat ebben a közleményben, és attól félek ez alapján, hogy nem a megfelelő emberek veszik körül Timit.

     • Taylor Gourg

      Szerintem más helyen elég sokat beszélt az utóbbi időben arról, hogy gondjai vannak a meccseken. Nyilván olyan helyeken, ahol kérdezték erről. Azért pedig nehogy már a csapat vagy Babos legyen a hibás, hogy a sajtó alig foglalkozik a magyar teniszezőkkel.

 • Bence Horváth

  Kis off: fájdalom nézni azokat a lányokat, akik még füvön is csak gondolkodás nélkül ütnek. Pl. ez a Vikhlyantseva – Konjuh meccs, szörnyű.

 • off: Nottinghami csoda: Lüszi Sáfárovát 7:6 3:6 7:6 meccsen legyűrte Donna “megvoltabarátomnak” Vekic, Stan barátnője. Nagy teljesítmény egy 20 évestől. Holnap döntőzik Kontával.