Nem Zverev lesz a meglepetésember

shadow

Nem túlzás, kaphatott volna könnyebb ellenfelet is Fernando Verdascónál Alexander Zverev, a római ezres verseny győztese. Arról Rafa Nadal is tudna mesélni, milyen, amikor egy jól játszó Verdával találkozik valaki egy GS első fordulójában – most már a fiatalabb Zverev-fivér is fog tudni.

A mérkőzés még hétfőn kezdődött, de akkor sötétedés miatt félbe kellett szakítani 6:4, 3:6-os állásnál az összecsapást. Akik a fiatal németnek szurkoltak, abban bízhattak, hogy keddre levetkőzi a jól látható idegességét, és jobb teljesítménnyel rukkol elő, mint a veterán spanyol – ez azonban csak álom maradt. Verdasco semmi esélyt nem hagyott Zverevnek, gyakorlatilag leütötte a pályáról ellenfelét, és bejutott a második fordulóba.

Ott lesz viszont a következő körben Nick Kyrgios, aki azok után győzte le három játszmában Philipp Kohlschreibert, hogy a római tornától csípősérülésre hivatkozva visszalépett. A 2015-ös bajnok Stan Wawrinka nem szép meccsen, de győzött szlovák ellenfelével szemben, míg Juan Martin del Potro is nagyon fontos sikert aratott: az argentin először nyert Garros-meccset 2012-es negyeddöntős menetelése óta – akkor emlékezetes meccsen, 2:0-s vezetésről kapott ki Roger Federertől.

Van Zvereven kívül más vesztese is a napnak: Konta Johanna továbbra is képtelen meccset nyerni a párizsi főtáblán: a 7. kiemelt brit a világranglistán mindössze 109., tajvani Hsieh Su-weitől kapott ki három szettben, így négy próbálkozásból négy vereségnél jár a párizsi Slamen. Sikerült viszont a javítás Madison Keys-nek, aki sorozatban négy meccset veszített el salakon, mielőtt ma legyőzte Ashleigh Bartyt.

Sajnos nem sikerült nyernie Babos Tímeának sem, a magyar lány Alizé Cornet-től kapott ki három játszmában. Reméljük, párosban jobban fog teljesíteni.

Related Posts

 • Viktor

  Az erős túlzás ,hogy leütötte…a német 20 meccsre valót hibázott.
  Verda szimplán jobb volt.
  Mehet még egy kört:)

  • egy ötszettes még benne van, mindig :)

   • Viktor

    Ma már nyomja is 😀

    • jó öreg Verda, Attilával a pesti versenyen a szignóját elkértük :)

  • Örs Ganzler

   Ez igaz, de hibák terén Verda is felvette vele a versenyt – W/UE: 27/50 vs. 23/49

   • Viktor

    Ez Verda klasszikus :)
    A német nyilatkozata is az.

 • Perfect LF

  Nem Zverev lesz a meglepetésember? Bizonyos értelemben most mégis ő.
  Én sokkal nagyobb eredményt tippeltem tőle.

  • ktomi93

   Pont erre gondoltam én is 😀

  • Zsolt Szilveszter Szabó

   Szívemből szóltál. Meglepett, hogy ilyen vacakul játszott a német, Verda meg ilyen remekül!

  • ahanem

   Bennem is ez vetődött fel.
   Oké, hogy Verdasco volt az ellenfél, de az emberünk egy hete nyert 1000-es versenyt, annak pedig bármilyen Verdasco-t meg kéne vernie, még ha csak mondjuk 5 szettben is.

 • p. p.

  Szimplán sok volt neki ez a média nyomás, ilyen fiatalon rögtön a RG előtt nyert 1000-est, pláne a BIG3 és Murray-n kívül nagyon hosszú ideje először.
  Rosszkor volt rossz helyen, lesz ez még így se.

 • whoisjohngalt

  4 nem túl hosszú szett alatt 50 UE … federeri magasságok.