Piros Zsombor: “Ennyire magabiztosan aligha kezdtem mérkőzést”

shadow

Piros Zsombor idén szabadkártyával indulhatott az Ausztrál Open selejtezőjében a felnőttek között, és az első fordulóban meccslabdákat hárítva verte a világranglistán 180. helyen álló argentin Facundo Bagnist.

Az Ausztrál Open junior bajnokát a mérkőzés után kérdeztük az élményeiről.

Milyen volt junior bajnokként visszatérned Melbourne-be, és életed első felnőtt Grand Slam selejtezős meccsét lejátszanod?

“Deja vu érzés töltött el. Olyan volt, mintha hazai pályán játszanék. Természetesen a junior versenyzőkkel nem is lehet összehasonlítani a felnőtteket. Sokkal nehezebb. Egyébként ez a kedvenc Grand Slamem, és imádok itt lenni. Szeretnék minél több napot itt tölteni, mint versenyző”

Öt meccslabdát is hárítottál. Milyen mérkőzés volt az argentin ellen?

“Megleptem magamat a meccs elején, mivel ennyire magabiztosan aligha kezdtem mérkőzést. Várható volt, hogy nem fogom tudni ezt a magas szintet tartani, de nem volt gond. A szervám, amikor működött, nagyon sok ingyen pontot szereztem belőle. Sokszor jól jött. Próbáltam a meccs közepétől lerövidíteni a pontokat, mert ő egy salakjátékos, aki órákig bírja húzni a keresztet és abba megvert volna.  A döntő szettbe minden pontot megbecsültem, mert tudtam, hogy simán kikaphattam volna. Inkább örültem, hogy még a pályán lehetek.”

Sikerült kiküzdenem ezt a győzelmet. Nagyon örülök, nagy meccs volt. Most pihenek és regenerálódom a következő összecsapásra a 107-dik Fratangelo ellen. Roppant nehéz dolgom lesz.”

Piros Zsombor már az új-kaledóniai Challenger-tornán megmutatta, hogy 18 évesen is képes felvenni a versenyt a felnőttekkel, mivel akkor az első fordulóban azt a francia Julien Benneteaut győzte le, aki 2014-ben a 25. helyen is volt a világranglistán, és jelenleg az 58-dik.

A folytatásban Zsombor ellenfele a negyedik kiemelt, 24 éves Bjorn Fratangelo lesz, aki a selejtező első fordulójában honfitársát, Mitchell Kruegert verte 7:6, 6:3-ra.

Az amerikai tavaly füvön elődöntős volt Newportban egy ATP 250-es versenyen. A budapestiek pedig még tavaly áprilisból emlékezhetnek rá, mivel hazánkban is megfordult, és Gilles Simont legyőzve a második fordulóig jutott. Grand Slam-tornákon 10 mérkőzést játszott karrierje során, amelyből kettőt nyert meg. Tavaly Melbourne-ben a főtáblán Noah Rubin ellen öt játszmában kapott ki az első fordulóban.

Összességében nézve nem reménytelen Zsombor helyzete, és az előző hetek formáját tekintve, junior bajnokunk ismét meglepetést okozhat. Hajrá!

Related Posts

 • Xilophon

  Camila Giorgi eddig szettveszteség nélkül jutott tovább a tavalyi USO-bajnok Sloane Stephens és a kétszeres wimbi-bajnok Kvitova ellen. Most kezdenek Radwanskával, sztem érdekes is lehet.

  • Manócska

   Nézném is, de közben meg megy az AO sorsolás az Eurosport1-en.

  • Manócska

   Amióta viszont nézem a meccset, úgy látom hogy Giorgi ezen a találkozón sem viccel. Egyelőre nem igazán van Radwanskának válasza a játékára. Amúgy az olasz lányban is sokkal több van, mint amennyit eddig kihozott magából.

   • Xilophon

    Így van! Szeretettel vár a Camila Giorgi Fan Club! :)
    Egy durva 6-1-el folytatja a sorozatot. Szokás szerint persze szettlabdánál súlyosan beremegett itt is, gyakorlatilag mindig ezen szoktak elmenni a meccsei (brékelőnyről is).

    • Manócska

     Simán belépek, hiszen kedvelem Giorgit, sok meccsét is láttam már. Én sokszor csak az apukáját sajnálom, amikor látom hogy néha megőrül a nézőtéren, mikor az olasz lány nem egyszer megnyert meccset enged ki a kezéből. :)

     • Xilophon

      Beleőszült rendesen a papa ezekbe a pillanatokba. :)

     • Xilophon

      Itt egyébként mindig egy másik fószert vágnak be a megnyert pontjainál.

     • Manócska

      Lehet hogy a papa nem bírta már a gyűrödést, és új edzője van?

     • Xilophon

      Hát vagy úgy gondolták, hogy nem tudja a lányából kihozni azt, ami ott rejlik? Mert eléggé a lehetőségei alatt teljesít szerintem. Remélem, ez tényleg egy ilyen jellegű és sikeres edzőcsere, és az előző mondatot már írhatom is át múlt időbe. :)

      Update: Így 6-1 5-2-nél pláne. De lesz itt még szenvedés! :)

     • Manócska

      Az is lehet. Ha így van, akkor úgy néz ki hogy tényleg jót tett neki a váltás. Na majd utána nézek, hogy mi is a helyzet.
      Nem is szenvedett meg annyira a meccs végén. :)

     • Xilophon

      Na, jöhet akár a másik agresszív energiabombával, Cibulkovával vívott elődöntő. Eddig súlyos a sorozat.

     • Manócska

      Kerber lesz az ellenfele.

     • Xilophon

      Na, erről a körről lemaradtam. Aserossz.

     • Manócska

      Nem bizony. :) Kerber nagyon jó formában van. Egyáltalán nem emlékeztet a játéka a tavalyi önmagára.

     • Xilophon

      33/29 W/UE, és most még k.jó is volt magához képest. :)

    • Németh Péter

     Nekem kinèzetre tetszik. :)

     • Xilophon

      Persze, abszolút pornószínésznő.

  • András Kovács

   Dràga Camilla!!!Szìvesen eltöltenèk vele egy pàr pàsztor òràt!:) Gyönyörű az làny!Ès emellett brutàlisan teniszezik!😎🤗

   • Respectvv4laci

    Imádod a női nemet és igy is van ez rendjén te zsivány! Gondolom nem egy vagy kétszámjegyü a száma ahány nővel eltöttél 1 -1 feledhetetlen estét? A testiség hive vagy inkább vagy érdekelnek a női lelkek is? Van egy örült perverz barátom a bicikliseknél a Mátyus Pista szenzációs forma ő is meg te is megéritek a pénzeteket.

    • András Kovács

     Mivel bàrtenderkènt(mixer,koktèlok ès àlmok:) ),dolgozom az èjszakàban màr 10 ève akadt egy kèt kaland!😎 34 èvesen màr a mindennapi harmòniàt keresem,ès hiszem hogy egy nõi lèleknèl nincs is bonyulùltabb!Viszont ettõl is szèp a gyengèbbik nem szàmomra!Camilla a best nekem a nõi mezõnyben!😊😉😉

     • Respectvv4laci

      De azért a testiséget se veted meg nem? Atyauristen bártenderként hogy tudnék a könnyedségemmel csajozni.

     • András Kovács

      Lacikàm tièd a jövõ!!!Csak el kell indùlni a szakmàban!😉😎

 • Sajnos Zsombinak most (még!) nem sikerült tovább mennie, de azért így is szép volt!
  Megnyerte élete első GS (selejtezős) meccsét, első GS-én, az se rossz!
  Csak így tovább!