Radwanska a negyedik

shadow

Agnieszka Radwanska jutott be negyedikként a szingapúri WTA-világbajnokság elődöntőjébe. A lengyel lány ugyanis 7-5 6-3 arányban legyőzte a cseh Karolina Pliskovát a Fehér Csoport utolsó meccsén. A címvédő 78 perc alatt intézte el a US Open idei döntősét, ami egyben azt is jelenti, hogy a világelső Angelique Kerberrel játszhat majd azért, hogy 2015 után ismét ott legyen a fináléban.

A Roland Garros-bajnok Garbine Muguruza megmentette a vb-jét, ugyanis a mai utolsó fordulóban megszerezte első győzelmét, a továbbjutást már korábban kiharcoló Svetlana Kuznetsova ellen. A spanyol lány ennek ellenére, korábbi két vereségének köszönhetően, nem jutott tovább a csoportból.

Kuznetsova, aki az utolsó pillanatban, a moszkvai torna megnyerésével vívta ki a vb-indulás lehetőségét, a szlovák Dominika Cibulkovával játszik majd a fináléba kerülésért.

Radwanska az első körben meccslabdáról szenvedett vereséget Kuznetsova ellen, úgyhogy már a torna elején látszott, hogy nincs rossz formában. Ezt követően legyőzte Muguruzát, ma pedig zsinórban a hetedik meccsét is megnyerte Pliskova ellen, ráadásul ezt is, csak úgy, mint az előző hatot, két szettben.

“Elképesztő teniszt játszik az idén” – mondta Radwanska, amikor Kerberről kérdezték. A lengyel lány egyébként 6-5-re vezet kettejük összevetésében, igaz, amióta a német Grand Slam-győztes, még nem játszottak egymással. “Minden borításon iszonyatosan jó. Nincs semmi veszítenivalóm, de 200%-ot kell nyújtanom, hogy le tudjam győzni őt.”

Ami Kuznetsovát illeti, nagyon sok mérkőzést játszott az utóbbi időben, hogy egyáltalán ott lehessen a vb-n. Lehet, hogy egy kicsit ez most visszaütött Muguruza ellen. A 6-3 arányban megnyert első játszma után ugyanis a spanyol lány 6-0, 6-1-gyel fordított. Igaz, a meccs utáni nyilatkozata arra enged következtetni, hogy talán tudatosan is visszafogta magát.

“Nagyon keményen kell tolni, hogy az ember elmenjen a határig. Ezt én holnap akarom megtenni” – mondta Kuznetsova.

Fehér Csoport (*Q – továbbjutott)
Wins Sets won-lost Games won-lost
1. Svetlana Kuznetsova – Q* 2 5-4 38-45
2. Agnieszka Radwanska – Q* 2 5-2 42-32
3. Karolina Pliskova 1 3-5 41-43
4. Garbine Muguruza 1 3-5 38-38
Vörös Csoport (*Q – továbbjutott)
Wins Sets won-lost Games won-lost
1. Angelique Kerber – Q* 3 6-1 39-27
2. Dominika Cibulkova – Q* 1 3-4 33-36
3. Simona Halep 1 2-4 27-31
4. Madison Keys 1 2-4 24-29
via

Related Posts

 • giotti1

  Kerber még a végén ezt is behúzza.

  • Bence Horváth

   Ha Radwanskát megveri, akkor a döntő szerintem simábban meglesz neki. Kuznetsova meg Cibulkova esélytelen Kerber antitenisze ellen.

   • Zsolt Szilveszter Szabó

    Én meg pont azon gondolkoztam, hogy tán egyedül Cibulkova tudná bedarálni Kerbert.

    • Bence Horváth

     Pliskova tudta volna, ez már korábban látható volt az év során. Cibulkova nem hiszem.

     • Zsolt Szilveszter Szabó

      Pliskovában tényleg benne van a potenciál, bár fenntartom, hogy egy csúcsra járatott Cibulkovában is. Bár ezen a tornán hullámzik nagyon a kis szlovák. Most is szenved. Kuznetsova viszont nagyon ellenszenves volt, ahogy “dobta” a tegnapi meccset.

     • Respectvv4laci

      Csucsra járatott Cibulkova nyameee

  • Zsolt Szilveszter Szabó

   Te ebben biztos penge vagy: Meg tudod mondani, volt-e olyan vb eddig, ahol egy tornán belül két ugyanazon játékos mindkét egymás elleni meccsén ugyanaz nyert? Magyarul: megverheti-e Kerber vasárnap is Cibulkovát megint?

   • giotti1

    Köszönöm, de nincsenek a fejemben az eredmények, pláne a női meccsekéi. A neten szoktam rákeresni, ha felmerül valami. Most megnéztem a wta honlapon, csak 5 éve vannak csoportmeccsek a vb-n, azóta nem fordult elő ilyen. Ez persze nem jelenti azt, hogy Kerber ne tudna holnap másodszor is nyerni, sőt.

    • Zsolt Szilveszter Szabó

     Tudom, hogy szinte senki nem adna egy fabatkát se Dominika győzelméért, de tavaly Agára se fogadott volna a kutya se… Szerintem képes lehet rá (ütőereje, harci szelleme megvan – ma ízekre szedte Kuznetsovát is) , és jót tenne a jelenlegi női tenisznek a győzelme.

     • giotti1

      Nem rossz ez a mai női tenisz. Összességében sokkal látványosabb, nézhetőbb, mint 15 éve, annak ellenére, hogy most nincsenek olyan kiemelkedő játékosok, mint régebben.

 • Zsolt Szilveszter Szabó

  Megjósolhatatlan… nagy derbik várhatók!