Roger Federer már kedden világbajnoki elődöntős

shadow

2017. január 4-én délelőtt, amikor az ember még hajlamos az ünnepi időszak indokoltnál jóval nagyobb zserbó- és pezsgőfogyasztásának köszönhetően rózsaszínűbben látni a legfagyosabb téli szürkeséget is, volt szerencsém egy két és fél órás, döntő szett tie-breakes mérkőzést élőben közvetíteni a Hopman-kupáról.

Roger Federer és Alexander Zverev között.

Sok szempontból hülyén éreztem magam, de a szó jó értelmében.
Mert az egy bitang jó meccs volt, bitang jó tenisszel.

És hát mégis a helyén kell kezelni az ilyen meccseket. A január negyedikén lejátszott, tét nélküli tornán rendezett, a gálázáson kissé túlmutató, ám mégsem véresen komoly mérkőzéseket. Január negyedike volt, Roger Federer több hónapos kihagyás után tért vissza, és valószínűleg még ő maga sem tudta helyén kezelni a saját játékát. Alexander Zverev fiatalos lendületével, hatalmas adogatásaival, mintha csak egyenesen egy szilveszteri buliból érkezett volna, fel volt pörögve.
Naná, hiszen már január negyedikén Federer ellen játszhatott. Meg is nyerte a meccset.

Hülyén éreztem magam, mert nem tudtam mást csinálni, mint túllelkesedni azt a mérkőzést, annyira jónak éreztem. Hülyén éreztem magam, mert már a döntő szett elején olyan hangzatos ostobaságnak tűnő kijelentésekbe sodortam bele magamat, hogy „vajon látunk-e majd még ilyen jó mérkőzést az évben?” Meg hogy „lehet, hogy már január negyedikén lejátszották az év meccsét?”

Naná, hogy voltak még annál is jobb meccsek, mert ez az élet rendje.

Hülyén éreztem magam, mert fél év kihagyás után egy rozsdás Rogert vártam, bizonytalan fonák nyesésekkel, rontott első szervákkal, lomha mozgással, látványos meccshiánnyal. (Mondjuk azért az Ausztrál Open elején voltak ilyen meccsei, valljuk be őszintén.) Ehelyett egy friss, ropogós, jól szerváló, fürge lábú Rogert kaptam, akinek volt valami megmagyarázhatatlan élesség a játékában. Elszégyelltem magam az olyan női megérzésekre épülő, szakmai bizonyosságot teljes mértékben nélkülöző mondataimon, hogy „az a szokatlan érzésem van, mintha fonákkal több nyerőt ütne Federer, mint tenyeressel.”

Persze nyilván nem ütött több fonák nyerőt, csak már ott volt az a fura, akkor még szépen elrejtett élesség a fonákokban, abban a felszálló ág utolsó centiméterein eltalált ütésben, ami 25 nappal később Rafael Nadal ellen nyerő taktika lett.

Hülyén éreztem magam, mert jóval biztatóbb volt a visszatérése, mint amire számítottam, mégis ott volt bennem az a fatalista gondolat, hogy ez a Hopman-kupa-meccs egy újévi jóslat, egy lehetséges jövőkép. Hogy Roger Federer még mindig állati jó teniszező, de Alexander Zverevé a jövő, aki az ilyen meccsek döntő szett rövidítéseit mostantól meg fogja nyerni, mert az az icipici kis lépcsőfok már hiányzik Rogerből, ami a tizennyolcadikhoz kellene.

Hülyén éreztem magam, amikor mindenkinek mondogattam, aki nem látta azt a szerda délelőtti mérkőzést, hogy mekkora élmény volt, de senki nem hitte el igazán, mert mégiscsak egy felkészülési meccs volt.

Persze, hogy az volt. Nincs jelentősége, nem oszt, nem szoroz, mondogattam magamban.

Roger Federer és Alexander Zverev január 4-én a Hopman Kupán. Fotó: Europress/AFP

Ám most, hogy 2017. november 14-én nézem Roger Federer és Alexander Zverev világbajnoki csoportmeccsét, egyre inkább meggyőződésem, hogy az ilyen január negyedikén lejátszott, tét nélküli felkészülési mérkőzések igenis számítanak, ha bitang jóra sikerülnek. Hogy üzenetértékük van a jövőre nézve. Talán előfordulhat, hogy nem csak a véletlenül megtalált fél tálca szikkadt zserbóreggeliből származó cukorsokk miatt lelkesedtem túl azt a meccset, vagy azért, mert az ember még január harmadikán is hajlamos az újévre koccintani bárkivel, aki szembejön.

Hogy az tényleg olyan jó meccs volt, hogy ők is tisztán emlékeznek rá, táplálkoznak belőle. Talán benne volt Roger Federerben a melbourne-i döntő egyik brutálisan nehéz pillanatában, vagy fél évvel később, a hallei döntőben, amikor csúnyán elkente Alexander Zverev száját. Talán benne volt Alexander Zverevben, amikor végigverte azt a döbbenetes névsort Rómában, és Novak Djokovic ellen szerezte meg első ezres trófeáját. Talán benne volt a montreali döntőben, amikor visszavágott az addigra 19-szeres GS-bajnoknak.

Talán benne volt ebben a fiatal srácban egész évben, aminek a végére feltornázta magát a világranglista harmadik helyére, közvetlenül Rafael Nadal és Roger Federer mögé.

Talán benne volt abban, hogy jelen körülmények között ez a két játékos a világbajnokság két legnagyobb esélyese.

Abban viszont biztos vagyok, hogy benne volt a mai meccsükben. Ahogy Roger Federer semmi-negyvenről megfordította az első játékot, majd 2-4-ről az első szett rövidítését. Benne volt az összes dühös chum jetzében, a folyamatos, ideges, önvádoló pampogásában, ahogy egyre ingerültebb lett amiatt, hogy elvesztette a brékelőnyét, majd az első szerváit. Ahogy Alexander Zverev meg akart nyerni minden pontot, amilyen intelligensen, éretten játszott az egyenlítés felé vezető úton, ahogy kihasználta ellenfele idegességét.
Ahogy Federer összeszedte magát és beletette 36 éve minden tapasztalatát a döntő szettbe és elérte, hogy Zverev még nála is nagyobb teherrel játsszon és végül kettős hibával bukja el a mérkőzést.

Mert ez is egy bitang jó meccs volt, a szó feszülten élvezetes értelmében.
Mert mindkettőjük érezte, tudta, hogy ez egy előrehozott világbajnoki döntő.

Január negyedikén még sejtelmünk sem volt róla – sejtelmük sem volt róla -, hogy annak a felkészülési meccsnek tényleg volt üzenetértéke.

Teljesen függetlenül attól, hogy ki nyert akkor, ki nyert most, vagy ki lesz a világbajnok.

 

Roger Federer és Alexander Zverev a 2017-es világbajnokságon. Fotó: Europress/AFP

Related Posts

 • pindurka

  gratula a mesternek, de túl sok kis kedvencem ellen akar döntőt nyerni úgyhogy nem leszünk rendjén, Szása majd összeszedi magát meglásd 😀 arról nem is beszélve hogy Dimi is jó formát mutat meg kicsit reménykedek még Thiembe is

 • iCreator

  Fed to Zverev at the net: ” See you in final and I’ll show you god mode”

 • A Zverev elleni meccsek lettek-lesznek a legfontosabb indikátorai Federernek a saját harckészségét illetően. Egyre hangsúlyosabban fontosak számára ezek.

 • Marcsi Kovácsevics

  Fantasztikus mérkőzés volt!

 • Garzon Pista

  Bitang jó írás lett volna, ha nincs benne bitang sok szóismétlés a bitang szóval.

  • Nagy Mihály

   Szerintem a jelző találó, jól visszaadja a meccs lüktetését. Igaz, először nekem is soknak tűnt.

 • Manócska

  Nekem a Hopman Kupa valahogy kimaradt, amit azóta is sajnálok. A tegnapi találkozóval kapcsolatban pedig csak annyit írnék, lehet hogy Federer magához képest nem játszott jól, nekem akkor is tetszett a meccs, és végig azt éreztem hogy az övé lesz, ráadásul 2 szettben. Egy pillanatig sem volt olyan érzésem, hogy Zverev megnyerheti.

 • Xilophon

  2-2-ről most 3-2-re módosult kettejük egyenlege. És csak másfél éve futottak össze először. Ha a srác egy tízessel előbb születik, simán kinézne nekik egy Federer-Djokovic-szerű egyenleg.

 • valahol ijesztő, hogy adott egy 20 éves önbizalommal tele lévő srác, megnyeri a második szettet, és ahelyett hogy robogna tovább, Fed szarul adogatva legyorsítja és elveri mint jég a határt. 36 évesen

  • Manócska

   Ijesztő volt ez az egész év. Azt lehet mondani, hogy Federer és Nadal ilyen “idősen” szinte mindegyik tornán ahol indultak, legyalulták a mezőnyt. Néha-néha tudták csak őket egy meccsen belül megszorítani, vagy legyőzni. Nem túl hízelgő ez a többi teniszezőre nézve.

   • DelPo, Zverev és Kerge e a 3 játékos aki pulzus növekedést hoz, de ők is alig nyernek
    alapvetően örülnék, ha nem Fed lenne a világbajnok de kurvára nem tudom elképzelni ki veri meg…
    és alapvetően örülök, ha ő lesz :)
    nagyon várom az AusOpent, amúgy is kedvenc GS-em 2005 óta :-)

    • Manócska

     Én még Dimitrovot is megemlíteném. Nagyon nagy meccsei voltak idén Nadal ellen, de valami miatt ő sem tudta ezeket megnyerni, pedig nagyon közel állt rajtuk a győzelemhez. Különben nekem is van a mezőnyben pár olyan játékos akinek a végső győzelmének szintén tudnék örülni, de nem igazán látom hogy Federert melyikük tudná legyőzni a döntőben. Még olyan nem túl acélos játékkal is, amit tegnap mutatott, le tudta győzni a jövő egyik lehetséges bajnokát, és azért az sem volt semmi, hogy a 3. szettre nem ő fogyott el a maga 36 évével, hanem a nála sokkal fiatalabb Zverev. Azért ez gondolkodásra ad okot, hogy vajon miért van így.

     • Dimi h2h-je borzasztó apucikkal szemben…
      a tegnapi 6-1 értelmezhetetlen

     • SnowAngel

      Zverev már nem tudott újítani a 3. szettben, ő ellőtte a puskaporát a másodikban. Ott mindent odatett, amit tudott, de ez csak egy szettre volt elég, tartósan nem tudott felülkerekedni. Nyilván fog erősödni még taktikában, van ideje, és van is hova fejlődnie. Megvan minden fegyvere, de csikó még. Képletesen szólva rohanni már nagyon tud, de erőt beosztani, taktikázni még nem tanult meg eléggé. Ha a lerohanás nem elég, akkor nem tud váltani és győzni. Még nem tud.

     • Manócska

      Az egy dolog hogy nem tudott újítani, de azért nem kellett volna ilyen arányban elveszíteni a 3. szettet. Olyan volt mintha erővel nem bírta volna már a vége felé. Év vége van az igaz, és lemerültek a játékosok, de Federernek is év vége van, mégis ő bírta jobban erőnlétileg a 3. szettet. Persze erre lehet azt mondani hogy ő kevesebbet játszott az évben, de erre meg azt tudnám mondani, hogy nem 20, hanem 36 éves. Szóval bennem sok kérdés fel szokott merülni ennek kapcsán.

     • SnowAngel

      A 3. szettben tanácstalan volt és tétova, inkább ezért veszett el a dinamizmusa, nem annyira a kimerültségtől. De végül is mindegy, hogy fizikailag vagy mentálisan volt neki sok Federer, a lényeg, hogy sok volt neki, és felőrölte a végére.

    • dagadtos

     Pedig meglehetősen eltérő volt rajta a játék képe ilyen hosszú idő alatt. Csak maradjon gyors, nehogy visszahúzzák rá a djokoturfot.

   • dfens2

    Ezzel feltették pályafutásukra a koronát, nagyon kijárt nekik, megérdemelték. Jó kis év volt, csak egy Federer felett aratott Rafa győzelem miatt van némi hiányérzetem… Remélem van még bennük egy kicsi és szépen tudnak majd búcsúzni…

    • Manócska

     Szerintem bőven van még bennük. Főleg akkor ha Rafa is elég időt hagy magának a regenerálódásra. Én úgy gondolom, hogy nem lesz itt még jövőre sem generáció váltás. Pláne úgy hogy a sérült nagyon jó játékosok is visszatérnek.

    • ja elbúcsúzgatnak még 2-3 évig, közben egy két árnyékkatona még visszavonul :-)

  • Xilophon

   Fed verhetetlen formába hozta vissza magát. Igazából már tavaly is nagyon jó volt, csak akkor ott volt az akkor szintén nagyon nagy formát hozó, a két félévet egymás után leuraló két másik Nagy Négyes-tag. De ezt a Federer-szintet nehezen lehet elképzelni, hogy lehet überelni. Hihetetlen a csávó.

   • edietheeagle

    Vigyázz, ezt mondtuk tavaly Djoko játékára is… szerencsére (?), a teniszben gyorsan változnak a dolgok.

   • SnowAngel

    Már 2015 is egészen jó volt, csak Djokovic volt a fal, akit nem tudott áttörni. Ez folytatódott 2016-ban, csak a sérülése(i) nem hagyták, hogy feltegye a koronát az előző év jó menetelésére. Az egészet az ütőcsere és az Edberggel végzett közös munka hozta, ekkorra érett volna be az egész.

    • dagadtos

     Hát én meg nem venném el az érdemet Ljubicictól, a tény az, hogy vele nyert, Edberggel meg nem nyert.

     • SnowAngel

      Teljesen igazad van, kellett hozzá Ljubicic, az agresszív stratégia és a fonák megerősítése, úgyhogy “megalapozásra” módosítom az Edbergről írtakat. Nagyon fontosnak tartom Federer jelenlegi állapotában, hogy anno Edberg annyira ráment a fizikális felkészítésre, az állóképességre. Ezt a folyamatot tudták továbbépíteni, és ehhez idejük is volt a kényszerű pihenés hónapjai alatt.

   • Túrin

    Meg hát gyakorlatilag az AO után nem igazán tudott érdemben teniszezni. Onnantól csak vergődött szerencsétlen még pár hónapig.

   • Regő Feczkó

    Ez a szép az egész “Arany-korszak”-ban, folyamatosan meglepnek minket, és tornásszák feljebb a lécet.Már azon se lennék meglepődve ha ezt visszavonulásuk napjáig űznék

  • dfens2

   Igen, nekem is ez a bajom/aggodalmam a jövőre nézve, mert jó ez a srác, tényleg szépen és gyorsan lépeget előre (megnyert tornák, világranglista helyezés), de a kondíció, a küzdőszellem, a kitartás egyelőre nagyon elmarad attól amit az élmezőnytől az utóbbi évtizedben megszokhattunk. Ha pedig nem lesz igazi kihívója (és jelenleg Thiem, Dimitrov, Kerge meg főleg nem az egyelőre), akkor meg pláne nem számíthatunk olyan kiélezett rivalizálásra sem…

   • van egy két szépen játszó gyerek, de ha megjön apuci (Fed, Rafa, gondolom Djoker) mennek a levesbe…
    ha meg épp nincs ott egy matuzsálem se magukat rúgják bokán (USO, Párizs)

  • SnowAngel

   Federer adogatása ijesztően leamortizálódott a 2. szettre, azt hittem, valami sérülés jött elő. A fórum helyi szakértői megállapították, hogy nincs fizikai oka a borzasztó statisztikáknak. Szerintem a 2. szettben komoly kiszorítósdi folyt kettőjük között, minden pici előnyért megharcoltak (még ha ez nem is mutatható így ki a statisztikákból), de tartós dominanciát egyikük sem tudott kialakítani. Illetve Federer tudta ezt továbbvinni a 3. szettre annak ellenére, hogy elbukta a másodikat, és sikerült egy kicsit emelni a színvonalán. Azért az “elveri, mint jég a határt” csak a végére igaz.

  • dagadtos

   Zverev nem Gofri. Ő tényleg fiatal, nincs ebben semmi. Djokovic hova erősödött kondícióban, mikorra beérett? Szerintem leginkább az hiányzik, meg egy kis rutin. Szóval szerintem inkább azoknak ijesztő a helyzet, akik félik a fuxot. Én még nem döntöttem el, nincs vele bajom, ugyanakkor nem sok finomság van a teniszében, nem biztos, hogy őt szeretném egy évtizedig látni a kupák mögött.

   • Bence Horváth

    Én rettegek!

    • dagadtos

     Majd Thiem megállítja! … 😀 😀

     • Bence Horváth

      Salakon simán amúgy.

     • dagadtos

      Nocsak. Én hülye meg bambán néztem a tegnapi vitát. Valaki itt előre gondolkozik, és már lobbizik a salakos ATP Finals mellett 😀

     • Bence Horváth

      😀 Hosszú távra tervezek.

    • Manócska

     Te szegény! Már lassan kezdelek sajnálni. :) Amúgy kit néznél szívesen a tornák végjátékaiban az igazán fiatalok közül?

     • embergyermek

      csak és kizárólag Nick Kyrgiost és Denis Shapovalovot. egyenlőre senki többet.

     • nem irigyellek, hosszú böjtös időszakok vannak :)

     • SnowAngel

      Shapovalov, talán. Majd meglátjuk. Kyrgiost nem tudom, hogy el tudom-e fogadni valaha, mint a Tour jelentős játékosát, ha ő maga nem így tekint magára.

     • Gábor Somogyi

      Játékban valóban ők ketten a legnézhetőbbek! Én minden baromságától függetlenül bírom a Kergét, szerintem messze a legjobb keze van, de mint köztudott, az sajnos nem elég!

     • Bence Horváth

      Chungot és Shapovalovot. Meg Kergét, ha őt ks lehet mondani.
      Van még pár, akit bírok: Ruud, Fritz, Tiafoe

     • Manócska

      Chungot jó hogy írtad. Nekem is nagyon szimpatikus. Messze nincs úgy felkapva mint a többi fiatal tehetség, pedig ő is az. Amúgy a többiekkel sincs semmi gondom akiket írtál, kivéve egy játékost. Vele nagyon nem sikerült eddig még megbarátkoznom.

  • dagadtos

   Illetve még annyi: ijesztő az volt, amit Halléban láttunk :) Világossá vált, hogy Zverev lehet annyira domináns játékos, mint a mostani nagyok, de azon a meccsen nagyjából az is látszott, teniszezni sosem fog úgy tudni, mint Federer. Persze még fiatal, de akkor ez volt az ember érzése.

  • Gábor Somogyi

   A harmadik szett előtt, Fed láthatóan tekert egyet a potméteren, és állva hagyta a szett győzelemmel eltelő fiatal titánt.

   • Ez az ijesztő

   • Viktor

    Olyan érdekes volt látni,ahogy kitörölte az agyából az eredményt és a saját játékát,elkezdett normálisan támadni minden ütést.
    Előtte olyan volt,mint aki gyakorol….rosszul.

  • András Kovács

   Ez a realitàs!Nadal egèszsègesen ugyanezt művelnè Zverev-vel!Õk ketten kimagaslanak!!!Federer ùgy mozog mint egy pàrduc 36 èvesen,hihetetlen könnyed!Szerintem becsûld meg amit làtsz!A màsik dolog ami nekem szemet szùrt,hogy a “kis” Szàsa szèt van esve magàtòl ùgy sètàlgat…..,veszekszik a szèkbìròval…,nem vèletlenûl fütyûlte ki a közönsèg!Nyìlvàn nehèz megèmèszteni hogy ennyi idõsen sztßrnak szàmìt!Ugyanakkor kicsit több alàzat kellene egy Fedal ellen…!

 • embergyermek

  Zverev jelenleg egy magasra nőtt átlagos Djokovic. És itt az átlagos nagyon fontos, mert messze nem tudja még azt amit a Djoker ha elemében van. Annak csak halovány mása. És mondjuk itt jegyezném meg, hogy mindent lehet a teniszére mondani csak azt nem, hogy szép. Kicsit még öregszik, megjön az esze, erősödik, és olyan meccseket fog egy menőmanó Djokoviccal játszani, hogy majd ti nézitek :))))
  Az én jövőm a teniszben Nick Kyrgios és Denis Shapovalov. Ott van az X-faktor :)
  HAJRÁ ROGER!

  • Gábor Somogyi

   Egyetértek!

  • megiscsak

   Nekem is, csak a Djoko mellett és után!

 • Túrin

  linket tudtok adni Goffinékhez?

 • Manócska

  De jól kezdte Dimitrov a meccset.

  • megiscsak

   Sajnos nem fogom látni, úgyhogy szurkoljál helyettem is!

  • SnowAngel

   Túl jól, így sajnos esélye sem lesz Goffinnek. Komoly tempót diktál, Goffin elég vértelen hozzá képest.

   • Manócska

    Ne aggódj, Dimitrov hajlamos bealudni egy meccsen mikor jól áll. Goffin meg előbb-utóbb csak felébred.

    • SnowAngel

     Hát, ma nem sok esélyt látok erre, nem érzem benne az erőt. Szívós és kitartó, de ma megeszi ez az elszánt kistigris.

     • Manócska

      Szerintem jobb is lenne ha Dimitrov jutna be az elődöntőbe. Őt nem látom olyan leharcoltnak mint a többi pár játékost. Érzem benne az erőt, lendületet.

     • SnowAngel

      Ezt most el is tudom fogadni, amit írsz, bármennyire is szeretném Goffin dicsőségét. Bár még akkor is továbbjuthat, ha Thiemet legyőzi. Egy győzelemmel is lenne matematikai esélye, de a mostani 6:0 nagyon rontja a nyert/vesztett gémek arányát (ha addig le kell ásni).

     • Manócska

      Ha viszont én ások le mélyen magamban, akkor azt kell mondanom, hogy Federer után, Dimitrov győzelmének tudnék a legjobban örülni.

     • SnowAngel

      Erre maximum egy udvarias hümmögéssel tudnék válaszolni, mert én egyáltalán nem örülnék, ha nem Federer győzne.

     • Manócska

      Igazából nem is vártam mást Tőled. Gondoltam hogy így érzel.

 • Épp bearazodik Goffin győzelme :)

 • Manócska

  Ez eddig nagyon egyoldalú. Kíváncsi vagyok hogy Goffin innen fel tud-e állni, vagy ellőtte az összes puskaporát Nadal ellen.

 • Nagy kérdés, Grigor le tud-e menni goffenba, vagy egyszerűen Grigorózusan megnyeri ezt az igazán magaskínvonalú mérkőzést.

 • nyer e Goffri 3nál több gamet?

  • Manócska

   Nem vagyok benne biztos.

  • SnowAngel

   Avagy nyer-e egyáltalán, ahogy most kinéz.

   • Manócska

    Azért remélem nyer.

    • Xilophon

     És ez a drukkod is bejött. Lehet, te vagy az, aki álmodja ezt a világot?

     • Manócska

      Ki tudja…;)

 • Xilophon

  Wow, csak most kapcsolódok be. Mi történt itt, hogy a második szettben járunk, és Gofri még nincs fenn a kijelzőn?!

  • Manócska

   Dimitrov eddig jól játszott, Goffin szegény meg csak keresgette magát a pályán.

   • Xilophon

    Pedig milyen brutál csavargatások vannak a labdáiban! Pingpongban szoktam ilyen szinten látni mozogni a labdát össze-vissza.

 • Ilyen szintű elpicsazas férfi vb-n nem szokott lenni azért…
  Na megvan egy game

  • SnowAngel

   Djokovic-Nishikori 2015 és 2016: 6:1 6:1
   Djokovic-Goffin 2016: 6:1 6:2

   • Bence Horváth

    Volt 14-ben Fed – Murray 6:0 6:1 ha jól emlékszem.

   • Viktor

    Federer is adott Nadalnak asszem egy 6:0-t valaha….de lehet ,hogy ez csak vágyálom:)

 • SnowAngel

  Lehet, hogy ez lesz Goffin egyetlen megnyert játéka, ez viszont nagyon szép volt.

  • Xilophon

   Én meg ezt az utolsó kettőt láttam. Az előzőben majdnem brékelt, itt meg szintén nagyon súlyos mutatványokat adott elő. Szerintem hibás lehet az a kijelző.

   • SnowAngel

    Nagyon gyengén kezdett, Dimitrov ledózerolta. De elég szívós tud lenni, remélem, összekapar még valamit most, hogy egy kicsit elengedte magát.

  • Szerintem most jön a völgy a bolgarnal hat pont zsinórban

   • SnowAngel

    Legyen igazad!

    • Ne

     • SnowAngel

      Sietsz valahová? Én néznék egy kis játékot végre!

     • Dolgoznom kell :)

     • SnowAngel

      Nekem is, de a tenisz sokkal vonzóbb.

     • Túrin

      Én közben meg leletezek. 😀

     • SnowAngel

      Az első 6 játék alatt akár még műthettél is volna, mondjuk valami egyszerűbb körömlevétel, vagy vakbél bőven belefért.

     • Túrin

      Kb. így volt. 😀

     • Manócska

      Este is lesz meccs. Majd ott nézhetsz játékot is. 😉

     • SnowAngel

      Ezt most komolyan gondoltad, vagy végre gonoszkodsz?

     • Xilophon

      Most rajtakaptuk!

     • Manócska

      Utóbbi. :)

     • SnowAngel

      Halleluja! Mégsem vagy szeplőtelen! De ahogy ismerlek (vagy ismerni véllek), még ezt is csak a kedvünkért teszed. :))

     • Manócska

      Persze. :) Legalább érezzük jól magunkat meccs közben, ha már a játék nem olyan élvezetes.

     • Végre láthatom Carennyo t alig várom. Ja nem

   • Manócska

    Szerintem meg ne jósolgassál ilyeneket. :)

 • Na, végre megérkezett a belga is a pályára…

  • Xilophon

   De minek? :)

 • Dadog a harmadik

 • Daton

  dimitrov a döntőben elkapja a vénembert, iylen formát mutatva esélye se lesz a svájcinak.

  • Butánka, megint itt büdösködsz :))

   • Gábor Somogyi

    Ne etesd a trollt, akkor eltűnik.

 • Én nem tudom ennek a csavonak elég felhasználó nevet blokkolni…

 • Xilophon

  Ééééééés…. nyertünk egy D-Atont!
  Azért az gyanús, hogy megjövök, erre nem sokkal kijön egy újabb klón. Szerintem én vagyok az.

 • Predikciómban azt gondoltam Goffin lesz a sötét ló. Annál lényegesen szürkébb lett. Mondjuk biztos nincs minden alakatrésze rendben.

  • SnowAngel

   Én is reméltem, de még továbbjuthat. A mai játéka elég kiábrándító volt, főleg az első szett.

   • Jó lenne, ha csak olyanok jutnának be a négybe, akikben van legalább némi élet. Goffin nem tartozik ebbe a csoportba.

    • SnowAngel

     Ahogy írtam a meccs elején, teljesen vértelen volt. Akkor most nézzük, Dimitrov mellé kit válasszunk: a fáradt őszi légy Thiemet, Goffint, vagy esetleg a friss erő Bustát?

     • Bence Horváth

      Összességében, valószínűleg Federernek habkönnyű elődöntője lesz. Ami nem baj.

     • SnowAngel

      Remélem is, nem kellene lefárasztania magát a döntőre. Meg a kupa is biztos elég nehéz, kell a kondi az emelgetéséhez. (Csak el ne kiabáljam! gyorsan lekopogom…) Valószínű, hogy holnap már takarékra állítja magát Cilic ellen, még azt is el tudom képzelni, hogy nem fogja megerőltetni magát a győzelemért. Cilicnek is kell valami sikerélmény…

     • Bence Horváth

      Nem kell majd erőlködnie, laza lesz.

   • Bence Horváth

    Ilyen gyenge játékkal Thiem ellen is ki fog kapni. És ha Thiem veri Carrenot, akkor ebből nem lesz továbbjutás.
    Persze Thiem is képes bármire az év végén, szóval tényleg van esélye, de szerintem az osztrák jobb pozícióban van most.

    • SnowAngel

     Nem láttam még Thiemet ezen a tornán. A kedvedért remélem, hogy neki is terem némi babér, mondjuk, elveri Bustát (erősen javallott). Viszont ha jól emlékszem, a Goffin-Thiem H2H 6:3. Szóval bármi lehet.

     • Bence Horváth

      Ja de ez a Goffin nem mozog olyan jól.

     • SnowAngel

      Csak nehogy Busta legyen a nevető harmadik!

     • Viktor

      Úgy játszik ,mintha salakon lenne….pörget-pörget de nem pattannak fel a labdák.

 • Manócska

  6/6 meccs /szurkolás részemről. Este kinek szurkoljak? 😉

  • Bence Horváth

   Ez kérdés?

   • ha Carennyonak csalódok

   • Manócska

    Persze hogy nem. Csak egy kicsit megint gonoszkodtam, ahogy Hóangyal mondaná. :)

    • Xilophon

     Én az estin nem leszek, szurkoljatok helyettem is a számomra ismeretlen Karcsinak!

  • Xilophon

   Ha ezeket meg is fogadnád…

   • Manócska

    Ezen a vb-n már a pénzemnél lennék az biztos.

 • Eddig félelmetesnek látszik amit Dimitrov a VB-n mutat (tényleg nagyon jó teniszt tol), de szerintem a feje nem lesz elég (lába és keze oké lenne) az elődöntőben egy Fed vagy Zverev ellen (Zokni ellen elég lehet) mert Ők egy teljesen más szint mint az eddigi ellenfelei.

  Amúgy meg kapja be a Belga, összeszereltem direkt az új szobabiciklit, mondván egy Dimitrov vs. Goffin meccs pont jó lesz felavatni, erre nulla izgalom (volt pár szép játék, de izgalom az semmi…)

  Ennyit a teniszmenőkről, maradnak az agymenők 😀

  • SnowAngel

   Majd Vallverdu megint elirányítja a pálya széléről. :) Egy jó coaching felér egy fél győzelemmel.

 • Xilophon

  Goffint megzavarta Dimitrov bitang nagy segge.

 • Daton

  mirkáékná nem lesz buli it ahogy látom, majd páholybol nézika hogy dimitrov felemeli a trófeát.

 • nyuszika

  Egy kicsit érzelgős leszek. Vannak olyan típusú karakterek a hőstörténetekben, akikről “utólag” derül ki, milyen sokat is érnek. Grigor Dimitrovról nekem egyre inkább ez az érzésem. Túlzás lenne azt mondani, hogy unszimpatikusnak, sótlannak és olyan semmilyennek tűnt volna az elején. De mostanában kezd igazán csak beérni, merem állítani. Költői kérdés, hogy hol volt eddig? Itt, csak legfeljebb az eredmények nem jöttek még úgy, mint mostanában. Lehet, hogy belőle lesz annak a bizonyos elveszett generációnak a legkiemelkedőbb képviselője? Talán. Meg is érdemelné.

 • Thiem-Carennyo vb meccs, beszarok…

  • Viktor

   Valahol ilyen lesz az a pont,amikor már nem nézek teniszt…soha többet.