Serena Williams rendben lesz, amikor az majd igazán számít

shadow

Serena Williams visszatért. Igaz, hogy egy páros meccsen, és igaz, hogy kikaptak, de visszatért. Jól látszott, hogy egyelőre messze van még a legjobbjától. Legalábbis messze volt egy olyan meccsen, melynek gyakorlatilag semmilyen jelentősége sem volt. A továbbjutást illetően biztosan.

Az Egyesült Államok Fed-kupa csapata Ashville-ben fogadta Hollandia válogatottját. A Williams testvérek a Lesley Kerkhove/Demi Schuurs kettős ellen léptek pályára akkor, amikor az amerikaiak már 3-1 arányban vezették a párharcot. A meccset 6:2, 6:3-ra a hollandok nyerték, de ettől függetlenül Williamsék jutottak be a legjobb négy közé.

Más szempontból azonban ez egy nagyon is fontos mérkőzés volt Serena számára. A december végi, Jelena Ostapenko elleni bemutatómeccset nem számítva, a korábbi világelsőt ugyanis bő egy éve most láthattuk először játszani.

Williams szeptember elején adott életet első gyermekének. A szülés után komplikációk léptek fel, egyebek mellett vérrög került a tüdejébe, és két hétig nem kelhetett fel az ágyból. Szóba került, hogy már az Ausztrál Openen visszatér, azonban az Ostapenko elleni összecsapás arról győzte meg, hogy még nem áll készen. És, hogy akkor miért a Fed-kupa?

“Miért is ne?! Ez egy remek lehetőség arra, hogy megnézzem, hol tartok” – nyilatkozta még pénteken. “Más emberekkel is ütögethetek, nem csak azokkal, akikkel szoktam, más labdákkal játszhatok és sok mindent tesztelhetünk. Úgyhogy azt gondolom, a Fed-kupa egy tökéletes lehetőség a visszatérésre. Teljesen nyugodt lehetek, hisz nem kell semmit sem bizonyítanom”

Talán túlságosan is nyugodt volt. Williams egy fantasztikus versenyző. Többek között ezen kvalitásai miatt is lett belőle az, aki. Ő a nagy tornák végső fázisaiban érzi igazán jól magát. Már a szülési szabadságát megelőzően is alig-alig indult kisebb versenyeken.

Bemutatómeccseken és tét nélküli összecsapásokon visszatérni sok szempontból ésszerű döntés, de a versenyzői én szempontjából nem biztos, hogy ez a legjobb. A Serenára jellemző tűz és szenvedély aligha jön vissza egy olyan meccsen, ami a csapatának már semmit sem számít, két olyan ellenfél ellen, akik nincsenek a Top 100-ban a világranglistán. Williams a vereség ellenére rendkívül vidáman nyilatkozott a találkozó után.

“Nem gondoltam, hogy ekkora erővel tudok majd adogatni. Persze az is igaz, hogy sok szervát rontottam. De ez még csak a kezdet, és tudom, hogy jó úton vagyok. Az időmet egyelőre nem jól osztottam még be, erre jobban fogok majd figyelni. Most először utaztam a babával meg a stábbal. Meg kell ezt is szoknom, bele kell jönnöm ebbe is.”

Beszélt a magával szemben támasztott elvárásokról is.

“Ha úgy mennék ki a pályára, hogy alig várok magamtól valamit, akkor abba kéne hagynom, amit csinálok. Én azonban mindig a lehető legtöbbre és legjobbra számítok. Ez rendben is van így. Ez vagyok én.”

Ahogy a családdal való utazásba, úgy a játékba is bele kell még jönnie. De ne legyünk meglepve, ha Serena akkor kezd majd el igazán jól játszani, amikor már lesz tét, lesz nívós ellenfél, és lesz verseny. Amikor ő is sokat vár majd magától.

Ahogy a holland kapitány, Paul Haarhuis nyilatkozta a meccs után, “Úgy gondolom, Serena rendben lesz. Mindent tud ugyanis erről a játékról.”

via

Related Posts

 • Dicsértessék_A_Roger!

  Nem fáj?

  • de

 • Bence Horváth

  Gratulálok ehhez a trónról nagyképűen lenéző címhez.

  • Túrin

   Még lehetett volna finomítani a totál nagyképűséghez:
   Serena Williams AKKOR lesz rendben, amikor az majd igazán számít! 😀

 • Nagy Mihály

  Nagyon bánom, hogy időt fecséreltem ennek a cikknek az olvasására.

 • federerfan

  Készült Magyarország kormánya megbízásából!

 • edietheeagle

  Nézegettem a jelenleg folyó versenyek adatait, és a következő érdekes dologra akadtam: Buenos Aires, 250-es ATP verseny, kvalifikáció 1. kör, Facundo Bagnis győzött Tennys Sandgren ellen 6:2, 6:1 arányban.
  Tehát Sandgren a keménypályás AO negyeddöntő után elment Argentínába, SALAKra, salakpatkányok ellen játszani. Ez innen nekem nagyon ostoba döntésnek tűnik…

  • f4c3m4n

   Ehelyett mehetett volna New Yorkba… az rendben van ha esetleg nem ő a legélesebb kés a fiókban, de minek van mögötte edzői stáb? 😀

  • Bence Horváth

   Valszeg erre még jóval az AO menetelés előtt nevezett.

   • edietheeagle

    Hacsak nincs egy fincsi brazil csaja, nem sok értelmét látom ennek az egésznek az AO-tól függetlenül. Sandgren amerikai, a tenisze nem salaktenisz, jön két ezres keménypályás torna, tényleg kíváncsi lennék, hogy milyen megfontolások vezethették. A Karnevál nem mostanában van? :)

    • Bence Horváth

     Nem tetszik neki a fekete borítás New Yorkban, köztudottan antirasszista a srác. :)

 • Zsolt Szilveszter Szabó

  Ez szép volt, T. Szerkesztőség! Böff

 • Wulfric

  Ma is nyugodtan fogok tudni aludni, Laci szerencsére szállította a szoksásos napi Serena-cikkét 😀

 • marAton

  Úty látom má megin vemhes

 • szerintem kell még pár ilyen cikk és akinek esetleg semleges volt, vagy csak elismerte az is utálni fogja…

  • Túrin

   Basszus, mindig Serenának szorítottam, de Lacikánk el fogja érni, hogy szép lassan rühellni kezdjem.

 • Antal Trab

  Es egyebkent egyenlo dijazasnak is kellene lennie a ferfi es noi teniszezok kozt.

  • egyetértek, valamint a világbéke még jól jönne :-)

  • federerfan

   hát ja az jöhetne

 • Garzon Pista

  De tényle, kell ez ? Rendesen szekunder szégyen érzetem van.

  • Bence Kemence

   Pont mint a Máúnika só nézése közben.

 • lassan jöhetne a nyerhet e akárki még GS poszt :-) Djoko, Murray, Wav, Sári, Azarenka, Kvitova, ezzel egy hétre meglennénk és addig sincs Serena cikk :-)