Serena Williams visszaül a női tenisz trónjára? – Hosszabbítás Telejósda IV.

shadow

Pénteken már szembenéztünk 2017-es tippjeinkkel, most pedig arra vállalkozunk, hogy 2018 eseményeit is megjósoljuk. Elsőként a lehetetlennel próbálkozunk meg, és a női mezőny eredményeit fogjuk megtippelni.

A szabályok mit sem változtak: megtippeltük a négy női Grand Slam-torna győztesét, és természetesen idén sem maradhat el a szokásos bold prediction, tehát a bátor (esélytelen?) tipp.

Az előző években is nagy sikere volt a játékunknak, számos olvasó osztotta meg tippjeit kommentben, ezt köszönjük szépen. Arra kérünk titeket, hogy ismét csatlakozzatok itt hozzánk a tenisz szezon elején, és jövő ilyenkor összegezzünk, majd tippeljünk újra. Tehát, ha van kedvetek, írjátok meg nekünk az alább látható rendszer alapján, hogy ki, hol, miért fog nyerni!

Szabó Gábor (Eurosport/Hosszabbítás)

Grand Slam: Simona Halep, Simona Halep, Petra Kvitova, Serena Williams

Bold prediction: Anqelique Kerber visszatér a top3-ba. Ez elég bold?

Halepnek szerintem kell egy szikra, és akkor behúz kettőt is, a szikra pedig az lehet, hogy nem lesz komoly ellenfele Melbourne-ben. Kvitovát és Serenát nem hiszem, hogy indokolni kell, legfeljebb azt, hogy miért nem változik semmi.

Fotó: Europress/AFP

Fotó: Europress/AFP

Szántó Petra (Eurosport/Hosszabbítás)

Grand Slam: Caroline Wozniacki, Simona Halep, Maria Sharapova, Angelique Kerber

Bold prediction: Serena Williams visszavonul.

Erőteljes újravirágzásokat várok a lányoknál (is), elsősorban Wozniackitól és Sharapovától. Halep végre nyer GS-t, és persze kíváncsian várom a 2018-as Ostapenkókat. Serena és Azarenka nagyon kellene vissza, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy ők most már elsősorban édesanyák lesznek, és persze ez így van jól.

Köves Gábor (Eurosport, a Davis-kupa-csapat kapitánya)

Grand Slam: Elina Svitolina, Simona Halep, Serena Williams, Karolina Pliskova

Takács Márton (Hosszabbítás)

Grand Slam: Venus Williams, Simona Halep, Garbine Muguruza, Serena Williams

Bold prediction: Venus Williams nyer még egy GS-t.

Várom Serena Williams visszatérését, és hogy Petra némi korrekcióval vele kapcsolatban is leírhassa élete egyik legjobb mondatát, amit Kim Clijstersszel kapcsolatban pötyögött be korábban a billentyűzetébe: “És nincs is ezzel semmi baj, ha végül belátjuk, hogy 17 Grand Slam tornát nyerni összességében nagyjából ugyanakkora teljesítmény, mint világra hozni egy gyermeket, és aztán nyerni még két US Opent”. Távollétében nővére Venus talán idén is bejut az Ausztrál Open döntőjébe, és ha ott van, akkor már meg is nyerné, ezzel 37 évesen ő lenne minden idők legidősebb GS-bajnoka. Simona Halep pedig idén begyűjtheti első GS-győzelmét.

Fotó: Europress/AFP

Fotó: Europress/AFP

Kálmán Laci (Hosszabbítás)

Grand Slam: Venus Williams, Maria Sharapova, Serena Williams, Serena Williams

Bold prediction: Osaka nyeri a US Opent.

Egy kicsit konzervatívabb szezonra számítok a lányoknál. Az inga tavaly nagyon kilengett, az idén kevésbé fog, és jobban érvényesül majd a papírforma. Ha van olyan egyáltalán.
Mivel Serena Melbourne-ben még nem lesz ott, így a nővére fog hengerelni. 37 éve minden rutinjával bedarálja a mezőnyt, és ezzel ő lesz minden idők legidősebb egyéni GS-bajnoka.
Az egyre jobban belelendülő Sharapova ismét azon a borításon lesz a legjobb, melyről karrierje elején még elképzelhetetlen volt, hogy feküdni fog neki. Minden bajnoki erényét beveti az orosz, és ő örülhet a végén.
Wimbledont már nagyon érezni fogja Serena. Nagyon akarja majd ezt a slamet, és, amit ő akar, azt általában meg is szerzi. Szétszerválja és szétfogadja a mezőnyt, az egójával pedig bucira ver mindenkit.
Serena nem áll meg 25 előtt. A US Open után azonban azt mondja, ’szevasztok’.
Osaka meg nagyon jó. Minden megvan benne, hogy nagy bajnok legyen. Jó eséllyel nyilván még nem az idén, de ki tudja?!

Csatári Flóra (Hosszabbítás)

Grand Slam: Venus Williams, Simona Halep, Johanna Konta, Serena Williams

Bold prediction: Női teniszre ennyire előre tippelni már önmagában lottózás, de ha már lúd, legyen kövér. Szóval Konta wimbledoni bajnoki köszönőbeszédében el fog hangozni magyar szó.

Venus szerintem még most is lélegzetelállító, és ha lehetne GS címet odaajándékozni, én gondolkodás nélkül neki adnám az idei melbourne-i trófeát. Halepet rossz volt nézni, ahogy tavaly a párizsi fináléban szenvedett, épp ezért én nagyon adnám, ha idén felülírná ezeket az emlékeket. Ezek után azt vizionáltam, hogy a brit közönség végre brit női győztest is ünnepelhet a hazai gyepen Konta személyében (mi meg ugye külön örülhetünk majd, amikor magyarul szólal meg a köszönőbeszédében). Végül helyreáll a világ rendje, és Serena épp ugyanott lesz először anyaként GS-bajnok, ahol azt tette Clijsters 2009-ben, bár a kis Alexis Olympia még nem totyoghat be úgy hozzá, mint Kimhez anno Jada Elly.

Németh Dániel (Hosszabbítás)

Grand Slam: Angelique Kerber, Maria Sharapova, Petra Kvitova, Garbine Muguruza

Bold prediction: Babos és Mladenovic megnyerik az Ausztrál Opent párosban, ami egyéniben akkora lendületet ad Timinek, hogy bejön a top 20-ba.

Pár nappal ezelőtt még Belinda Bencicet tippeltem az Ausztrál Open győztesének. A Hopman-kupán nagyon jól teljesített, a képességeivel meg soha nem volt probléma. Egészségesen bőven lesz esélye Venus Williams ellen is, legyen bármennyire is pocsék a mérlege ellene. Angelique Kerber azonban annyira meggyőzően kezdett, hogy utólag módosítottam a tippemen. Az év visszatérése azonban nem hozzá fűződik majd, hanem két teniszezőkhöz, akik tavaly nem csak képletesen tértek vissza: Maria Sharapovához és Petra Kvitovához. MaSha behúzza karrierje során harmadjára is a Roland Garrost, majd bő egy hónappal később Kvitova Wimbledon trónjára ül fel – szintén harmadik alkalommal. A szezon végére Garbine Muguruza lendül formába, stílszerűen ismét nyer egy Grand Slamet, újfent más borításon és helyszínen. Ez akkora lökést ad neki, hogy az év végi világelsőséget is megszerzi.

Related Posts

 • dagadtos

  Te jó ég, eddig bele sem gondoltam, hogy ha Serena megint gs-t nyer, akkor nem az a sima, jól ismert, jelentéktelen kis gyomorfájás jelzi majd ezt a kis kellemetlenséget a világban, mint eddig – annak a monumentális nyálgombócnak a lenyelése, megemésztése jóval nehézkesebb lesz a megszokottnál, melyet a média majd az anyaságából és a kupából összegyúr.

  • SnowAngel

   Szerinted az is Serena hibája lenne, amit ebből a történetből kihozna a média?

   • dagadtos

    Nem, de mivel nem is írtam ilyet, nehéz hova tenni a kérdést is. Persze biztos nyilatkozna pár olyat, amitől kiráz a hideg, de előre minek idegeskedni.

    • SnowAngel

     Bocs, megcsaltak az előítéleteim. Vigyázok, hogy máskor ne forduljon elő.

  • Bence Horváth

   Te mocskos nőgyűlölő. Csak azért mert fekete?

   • dagadtos

    Tetves rasszista vagyok. Csak azért, mert nő!

 • dagadtos

  A Wozniacki-hype csak Petrát érintette meg, úgy látom. Én se tudok hinni benne, de mondjuk annyira nem szeretem, hogy nem tudom elfogulatlanul nézni.

  • giotti1

   Szerintem most sokkal jobban (és nézhetőbben) játszik, mint amikor világelső volt.

   • dagadtos

    Először is, nem tudom, mi az elévülési ideje az unalmas tenisz bűnének, de nálam még nem évült el az akkori munkássága, az tuti, másodszor is amúgy se kedvelem, rendszerint Serena szoknyája alól bújt elő, vagy olyan hisztiket csapott, mint legutóbb Sharapova esetén a US Openen.

    • giotti1

     Ez az unalmas tenisz bűne jó duma. :-) Én sem kedvelem, de rohadt jól játszik az utóbbi időben.

 • Martin Vigh

  Visszatérvén hamvaimból:
  GS: Venus Williams, Simona Halep, Serena Williams, Serena Williams
  Bold: Először azt akartam írni, hogy Timi nyer egy GS-t párosban, de szerintem ez már nem minősül bold-nak, úgyhogy ezt elvetetettem. Viszont van egy olyan érzésem, hogy idén egyéniben is jó éve lesz, és szerintem ez egy Grand Slam elődöntőben fog kicsúcsosodni( mondjuk Wimbledonban), ezzel az eredményével pedig Timi top 20-as lesz.
  Ja és meg egy: Olyan lesz az év végi világelső, aki 2018-ban nem nyer GS-t

 • Bence Horváth

  Sharapova, Sharapova, Sharapova, Sharapova

  Bold: Serena szül mégegyet.

 • giotti1

  Wozniacki, Kerber, S. Williams, Keys.
  Ez már így is elég bold, de fokozom: Williams és Sharapova várandós lesz, Bartoli megint visszavonul hál’ Istennek.

  • dagadtos

   Kerber salakon?

   • Bence Horváth

    Pont jó oda, hiszen mást se tud mint visszaadogatni a labdát.

   • giotti1

    Ha Sharapova meg Muguruza meg tudta nyerni… női tenisz, úgyhogy simán. :-)

 • Balázs Németh

  Kerber, Halep, S.Williams, Muguruza.
  Bold: Bartoli GS döntőt játszik

 • András Kotsis

  (Nem vállalkozom tippelésekre, de) élvezem a szakírók jóslatait (meg a tavalyiak összegzéseit)! Kíváncsi leszek, mi hogy jön be (vagy nem) a jóslatokból!

 • Xilophon

  GS: Sharapova, Halep, Venus, Sharapova.
  Bold: Kerber két GS-döntőt veszít idén, Muguruza egyet.

 • Enikő

  Grand Slam : Wozniacki, Halep, Muguruza, Serena
  Bold : Venus megnyeri az aus opent, és visszavonul.

 • Mi Ko

  GS: Venus Williams, Ostapenko, Konta, S. Williams
  Bold: Ostapenko, Ostapenko, Ostapenko, Ostapenko

  És akkor most megyek és megnézem, hogy kiestek-e már az első fordulóban a jelöltjeim.

 • GS: Wozniacki, Halep, Kvitova, Bencic
  Bold: Kerber veszít GS-döntőt és majdnem világelső lesz ismét