Shapovalov: “Federer elképesztően inspirál engem”

shadow

Denis Shapovalov a tenisz egyik legnagyobb reménysége. Sőt, tulajdonképpen már a jelene. Egy borzasztó jó nyár van mögötte, hisz Montrealban elődöntős volt, majd a US Openen negyedik fordulós. Ezt követően pedig oroszlánrészt vállalt abban, hogy Kanada visszakerült Davis-kupa Világcsoportjába India legyőzésével.

Mindezek tetejébe ezen a hétvégén részt vett a Laver-kupán. A világranglista-negyedik Sascha Zverev ellen játszott egy borzasztóan szoros meccset. Végül ugyan két tie-breakbe torkolló játszmában kikapott tőle, de remekül helytállt.

Egy sajtótájékoztatón arról beszélt, milyen hatalmas dolog számára ez a prágai hétvége a sok legendával.

“Csípjen meg valaki, mert nem hiszem el. McEnroe a kapitányom, és ott vagyok ugyanazon az eseményen, ahol Roger és Rafa is teniszezik. Egy álmom vált valóra.” 

Alexander Zverev v Denis Shapovalov match highlights | Laver Cup 2017

Zverev gets another point on the board for Team Europe

“Persze Rod Laver egy legenda, de amikor én felnőttem, Rogert és Rafát láthattam a tévében. Ők a példaképeim. Elképesztő, ahogy tartani tudják ezt a hihetetlenül magas színvonalat, de ettől nagy bajnokok ők, nem véletlenül nyertek annyi Grand Slamet.”

“Az első benyomásom az volt, hogy ‘Uramisten, ő itt Roger’. De aztán találkoztam vele, és rájöttem, hogy pont olyan, mint bárki más. Nagyon tetszik neki a teniszem, és úgy véli, hogy nagy dolgokra vagyok hívatott. Ez rendkívüli módon inspiráló a számomra. Kis srácként ő volt a hősöm, őt néztem a tévében, most pedig rólam, a teniszemről beszélgetünk. Ez a legcsodálatosabb érzés a világon.”

via

Related Posts

 • vica

  Shapo nagy csillaga lehet a tenisznek, a zsenialitás ott van a kezében. Egy ilyen fiatal kölyöknek megrendítő élmény lehetett ez a torna, még akkor is, ha a jelentősége majd csak hosszú évek során alakul ki és szerzi meg azt a patinát, amely értékessé teszi. Valahonnan el kell kezdeni.
  Nívós, hangulatos torna volt, jó szervezéssel, aranyos srácokkal.

 • SnowAngel

  Jó húzás volt McEnroe részéről a srác beállítása a csapatba. Nagyon jó meccset játszott Zverevvel, ott a helye az élvonalban.

  • edietheeagle

   Egyetértek! És azzal is, hogy Kyrgyost is betette a csapatba. Szerintem motiválni akarta.

   • SnowAngel

    Végre összejött, amit itt már a fórumon korábban páran felvetettek (ha jól emlékszem): a Kyrgios-McEnroe együttműködés. Szerintem ezek a fiatal srácok, akik bekerültek a csapat(ok)ba, elég sokat profitáltak ebből a hétből.

 • Matyika29

  Érdemes mghallgatni a sajtó interjúkat.
  A 18 meg a 20 éves kölykök úgy nyilatkoznak, amire itthon Pinyö egy 12 hónapos tanfolyam után sem képes.