Épül a Peugeot TCR autója

shadow

2018-ban új korszak kezdődik a Túraautó Világbajnokságon (jövőre már Világkupa), a 2014 óta használt TC1-es autókat a TCR kategória váltja le. Ezek a gépek jelentősen egyszerűbbek és lassabbak is, a mezőny viszont sokkal változatosabb.

Akadnak autók, amelyeket egyenesen az adott gyártó motorsport részlege fejlesztett, mind például az Audi, a SEAT, a Hyundai, vagy éppen a Volkswagen, és ehhez a csoporthoz csatlakozik hamarosan a Peugeot is. A franciák eddig a 308 kupás változatával versenyeztek, jövőre viszont érkezik a kifejezetten a TCR szabályok szerint épített változat. A fejlesztőmunkát a Peugeot RCZ Kupa kétszeres bajnoka, a TCR International-ben idén két futamon induló Aurélien Comte végzi.

“Jelenleg az 308-as fejlesztésén dolgozom a Peugeot Sportnál, ami egy 100%-ig TCR autó lesz. Nem a Racing Cup modellt vittük tovább, hanem egy teljesen új kocsit építettünk, mind a motor, mind a váltó, mind a felfüggesztés, mind pedig az aero-csomag tekintetében. Nagyon izgalmas, remélem, vezethetem majd 2018-ban” – idézi Comte-t a Motorsport.com.

Comte idén egy másik TCR autót is kipróbálhatott, azon a bizonyos két futamon ugyanis egy Opel Astrával indult a DG Sport színeiben. Erre annak köszönhetően nyílt lehetőség, hogy a német márka már ugyanúgy a PSA konszernhez tartozik, mint a Peugeot.

Related Posts

 • Meg Nemadom

  Kezdem ugy erezni, hogy a hondanak itt is csongettek.

  • Tarzi

   Hát lehet.

 • Tarzi

  SLR?

 • Tehát akkor ez a Pözsó lesz az a WTCR-ben, mint volt a Citroen a WTCC-ben. A franszia barát.

  • tamasv

   lotti olasz

   • Lottiról nem esett szó. Három dolog lesz meghatározó: Eurosport, FIA, Peugeot. Melyik nem franszia érdekeltség vagy dominancia ezek közül?