Giovanardi: meglátjuk, mit hoz a jövő

shadow

Ahogy arról az elmúlt napokban beszámoltunk, az olasz túraautózás elmúlt 20 évének egyik legnagyobb alakja visszatért a versenypályára, ráadásul nem is akármilyen autóval. A háromszoros Túraautó Európa-bajnok és kétszeres BTCC győztes Fabrizio Giovanardi egy Alfa Romeót tesztelt, az autót, amellyel szinte összeforrt a neve a kétezres évek elején.

A 2014 óta lényegében inaktív Giovanardi a Romeo Ferraris meghívására utazott Monzába, ahol a csapat által épített Giulietta TCR-t tesztelte Gianni Morbidelli és Kevin Gleason oldalán. A kétnapos gyakorlást követően elégedetten nyilatkozott a tapasztalatokról.

“Érdekes néhány napon vagyok túl. Jó érzés volt megkóstolni kicsit a Giulietta TCR-t, az pedig még inkább, hogy annyi év után ismét egy Alfa Romeóban ülhettem. Lépésről-lépésre fejlesztettük az autót, a folyamat pedig egyszerre volt biztató és élvezetes” – mondta Giovanardi a TouringCarTimes-nak.

Az 51 éves veterán azonban leszögezte, mivel nincs tapasztalata más TCR autókkal, nem tudja megmondani, mennyire versenyképes az Alfa.

“Monza egy különleges pálya, amiből nehéz következtetéseket levonni. Mivel kevés tapasztalatom van a TCR autók terén, nem sok mindent mondhatok az autóban rejlő potenciálról. De jónak tűnt.”

A teszt nyilvánosságra kerülése után a túraautó rajongók egyből a visszatérés esélyét kezdték latolgatni, az olasz pilóta azonban egyelőre óvatosan fogalmazott.

“Teljesen megértem, hogy szurkolók fantáziáját izgatja egy esetleges Alfa Romeo – Giovanardi páros, de jelen pillanatban nem erősíthetek meg semmi többet, mint hogy élveztem ezt a két napot az autóban és a csapattal. Meglátjuk, mit hoz a jövő” – zárta a Piedone becenéven ismert versenyző.

A Romeo Ferraris már korábban bejelentette, két Alfa Romeo Guiletta TCR-t indít a Túraautó Világkupában, a csapatot és a pilótákat azonban még nem nevezték meg.

Vodafone Best Network

Vodafone Best Network
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
shadow

Mind a négy nagy idegenben nyert a férfi vízilabda OB I felsőházának 5. körében.

Related Posts

 • snookerista

  Jobb lenne mint az a grúz szerencsétlen

 • Ez bő 20 éve volt:

  https://www.youtube.com/watch?v=D5WorCew850

  mit nem adnánk manapság egy-két ilyen adok-kapokért!

  • Tarzi

   Igen, a Supertouring nagyon jó versenyeket hozott azokban az időben. Nekem az STW volt a kedvenc bajnokságom, de az akkori BTCC is ezeket a gépeket használta.

 • TBT46

  Zengőék nagyon csendben vannak. Félő, hogy nem fognak elindulni.

  • Tarzi

   Hanem tudnak összehozni egyrendes költségvetést és versenyzőpárost, akkor inkább ne is induljanak. Nincsszükség még egyoylan évre, mitn azelőző kettő volt.

   Akkor inkább legyen TCR Europe. A versenynaptár színvonalasabb, mint a WTCR-é. A mezőny nem lesz oylan erős, de nem is lesz gyenge.

   • Szabó Norbert

    A versenyzőpárossal semmi probléma nem volt.