Hoppá: TCR autót épít a Volvo

shadow

Ezek szerint nem találgattunk rosszul, amikor azon filozofálgattunk, a Volvo számára talán megérné egy TCR autó megépítése. És nem tévedtek azok sem, akik úgy vélték, elképzelhető, hogy a svéd márka titokban már el is kezdte a gép fejlesztését.

A Volvo Katarban mindent vitt, megnyerték a gyártók világbajnokságát, az egyéniben pedig Thed Björk végzett az élen Michelisz Norbi fékhibája által is megtámogatva. Látva a diadalittas svédeket, nehéz volt elképzelni, hogy ezt a remek kis társaságot szélnek eresztik a szezon végén.

És nem is, a legfrissebb hírek alapján ugyanis úgy tűnik, Göteborgban már dolgoznak egy TCR autón, amellyel egyrészt maradhatnának a WTCC helyét átvevő WTCR-ben, másrészt visszatérhetnének a Skandináv Túraautó Bajnokságba, ahonnan egy éve pont a TCR-re történő átállás miatt voltak kénytelenek kirámolni magukat.

“A TCR egy nagyszerű szabályrendszer, a WTCR létrehozása pedig egy jó döntés. Számunkra is több előrelépési lehetőség nyílik meg ezzel, de okosan meg kell terveznünk a stratégiánkat. Jelen pillanatban csak annyit mondhatok, szeretnénk minél hamarabb visszatérni a pályára. Ennél több információt viszont csak 2018 első negyedévében adhatok” – mondta a TouringCarTimes-nak Alexander Murdzevski Schedvin, a Polestar Motorsport vezetője.

A TCT értesülése szerint a TCR autó fejlesztését az idei bajnoki küzdelem hátráltatta, mostanáig ugyanis a csapat erőforrásait az S60 TC1 fejlesztése kötötte le.

Tisztán gyári csapatok ugyan nem vehetnek részt a WTCR-ben, ám a Christian Dahl vezette Cyan Racing jogilag sem a Volvóval sem a Polestarral nem áll kapcsolatban, úgyhogy a jól összeszokott gárda viheti tovább a programot.

A hírek szerint a TCR Volvo valamikor 2018 végén mutatkozhat be a nemzetközi porondon, a fejlesztőmunkát pedig a friss világbajnok Thed Björk, valamit a négyszeres WTCC győztes Yvan Muller végezhetni. Attól tartok, nem lesz az egy rossz autó.

Related Posts

  • Tarzi

    Mivela svéd bajnkság is átállt TCR-re nem meglepő.

    + ugye állítólag Giorliami is tesztelni ment vissza a svédekhez.

    Gondolom majd fogjak jövőre egyet Hyundaiozni.