Könnyebb lesz Michelisz Norbi autója Vila Realban

shadow

Az FIA nemrég nyilvánosságra hozta az utolsó európai WTCC hétvégére érvényes pluszsúly táblázatot, amely két változást tartalmaz a Nordschleiféhez képest, Vila Realban a Hondák és a Chevrolet-k is könnyebbek lesznek.

A pluszsúlyokat az elmúlt három hétvége (Monza, Hungaroring, Nordschleife) időeredményeiből számítják. A szabályoknak megfelelően valamennyi márka esetében a két legjobb időt veszik az időmérőről, valamint a legjobb pilóta két legjobb idejét a futamokról, és ezek átlagainak különbsége határozza meg, melyik típus mennyi ballasztot kap.

Az egyenletből kiesett a Honda számára kifejezetten kedvező marrakeshi forduló, helyét a németországi eredmények veszik át, és ennek köszönhetően Michelisz Norbiék autói 20 kilóval lehetnek könnyebbek, mint a legutóbbi hétvégén. Ez a csökkenés a két zengős Civic-re is vonatkozik.

A Nürburgringen mutatott visszafogottabb tempó a Chevrolet Cruze esetében is megtette hatását, az amerikai márka hátránya egy tizeddel nőt az átlagidőkben, így 10 kiló súly kikerülhet belőlük Portugáliában. A Volvo, a Citroen és a Lada súlya nem változik a Nordschleiféhez képest, bár az orosz márka lemaradása két tizeddel csökkent.

A Vila Realra érvényes pluszsúly táblázat:

Típus
Különbség
Pluszsúly
POR
Citroën C-Elysée
0,0 s
+ 80 kg
1180 kg
Honda Civic
0,3 s
+ 50 kg
1150 kg
Lada Vesta
1.2 s
+ 0 kg
1100 kg
Volvo S60
0,0 s
+ 80 kg
1180 kg
Chevrolet Cruze
0.6 s
+ 20 kg
1120 kg

A németországi hétvégéről ezek a köridők kerültek be a számítási rendszerbe:

Nord_ballaszt_koridok

Vodafone Best Network

Vodafone Best Network
Fotó: Fehér Anna/waterpolo.hu
shadow

A Szolnok nyert, az OSC kikapott.

Related Posts