Michelisz Norbi falnak ment, mégis szerzett pontokat

shadow

Rövid összefoglaló következik a makaói nyitó futamról:

Mind a 18 versenyzőt engedték elindulni a felügyelők. Változott a rajtsorrend, a Q2-t kör nélkül záró pilótákat a Q1-es eredmények alapján rangsorolták

Elrajtoltak.

Esteban Guerrieri egy, Tom Chilton két helyet veszített, és Kevin Gleason elkezdett visszacsúszni, egészen a 10. helyig.

Vonatoztak.

A hajrában Michelisz Norbi szélesen jött ki a Police kanyarból, és eltalálta a korlátot, mögötte feltornyosult a mezőny. Sajnos a mögötte jövő Esteban Guerrieri már nem tudott mit tenni, nagy tempóval belement a magyar hondásba.

Piros zászló vetett véget a versenynek, így az utolsó teljesített kör számított, és Norbi szerencsére megkapta az ötödik helyért járó pontokat. Björk negyedik lett, így visszaállt köztük a 16,5 pontos különbség. A futamot Mehdi Bennani nyerte, aki először állt dobogóra Makaón, a második Tom Coronel lett, aki idén először állhatott fel a pódiumra, a harmadik helyen pedig Ryo Michigamit intették le, aki a WTCC történetének első japán dobogósa lett.

A balesetben több autó is csúnyán összetört, ám Makaóra megváltoztatták a szervizidőszakra vonatkozó szabályt, úgyhogy a futamot követő parc fermé időszak után szabadon lehet szerelni a holnapi nyitó futamig.

A makaói nyitó futam végeredménye:

R1_mak_17

A főfutam magyar idő szerint 3:30-kor kezdődik az Eurosport 1-en.

Vodafone Best Network

Vodafone Best Network
Fotó: Kovács Anikó/MKSZ
shadow

Az egyébként is leggyilkosabb sportsérülésből kettő már talán túl sok lesz a nyáron 31-et betöltő Tomori Zsuzsának.

Related Posts

 • Bálint Turai

  Norbi idén rengeteg pontot veszített önhibáján kívül… Most kétségtelenül Ő hibázott, és a sors valamit visszaadni látszik abból amit korábban elvett. Megkapta a pontokat, valószínűleg össze tudják rakni az autóját holnapra, szóval végül azt kell hogy mondjuk, hogy az élet igazságos. Már “csak” egy tökéletes “Norbis rajt” kell a főfutamon, és kis szerencsével le is dolgozza a hátrányát.

  HAJRÁ NORBI!!!

 • Andras Gera

  A baleset visszajatszasabol latszik, hogy tul szuken probalta venni azt a jobbost. Tulajdonkeppen a jobb oldali palankrol pattant at balra.
  Tenyleg jo hir hogy van idejuk rendbetenni az autokat holnapra!

 • Gergo

  igen, tipikus hiba mikor az ember nagyon szuken akkar fordulni es a korlatot megcsipve az kibillenit az autot eppenhogy de pont annyira eleg ,hogy a masik korlat pofon vag. szimulatorban parszor elo forudult velem is. ez egy ilyen palya. hatalmas szerencse nem tudtak elmenni mellette es piros lett. tobb pont amugy se lett volna mert nem hiszem el tudott volna menni bjork mellett. holnap viszont meg kene fogni a startal huffyt mert ott fog eldolni ki lesz az elso.

 • Tarzi

  Kínai átok?

  Nagyon aggódom a motor miatt ill. hogy menynire tudják helyrepofozni ill. vakon beállítani a gépet.

 • Andras Gera

  Most olvastam indexen, hogy szerencsere motort nem kell cserelni. Most mar csak azert kell szurkolni, hogy rendesen osszerakjak holnapra, mert azert van mit cserelni.

 • Ludas Mátyás

  Ez így teljesen sportszerűtlen dolog , Önhibájából kiesett mégis kapott pontokat ilyen máshol nincs ,
  Csodálkozom hogy a Volvo nem óvta meg ezt a hülyeséget .

  • Én meg azon, hogy téged a családod nem óvott meg.

  • Bálint Turai

   Valahol igazad van, de ezek a szabályok feketén fehéren (szerintem más sorozatokban is), nevezetesen, hogy a piros zászló előtt befejezett utolsó kör sorrendjét veszik figyelembe. Ez ebben a formában amúgy igen ritkán fordulhatna elő, Makaó épp ilyen. Amúgy ahogy fentebb is írtam: Annyi pontott bukott önhibáján kívül idén Norbi, hogy valamit jóvá kellett hogy írjon a számláján a sors. Egy kicsit így visszafelé billent a mérleg nyelve. Azért ha végül világbajnok lesz Norbi próbálj meg örülni neki.

  • buttercake

   Bár a két történet nem teljesen azonos, de vannak párhuzamok a két eset között. Mint láthattuk, az ezt megelőző versenyen Michelisz majdnem kiesett a Volvós Girolami “hibájából”, amikor néhány helyezés, és jó sok pont elvesztésével csak a véletlenen múlott, hogy vissza tudott keveredni a pályára. Ha ilyen logika szerint működnek a dolgok, akkor Girolamitól egyszerűen el kellett volna venni a pontokat, és ha a másik végéről nézzük a dolgokat, akkor az lett volna a fair, ha a hátrányos helyzetbe hozott Michelisznek adják a Volvo versenyzőjétől elvett pontokat.

  • Gergő Sándorfi

   Ez nem hülyeség, ez a szabály sok sorozatban. Nyilván, ha látszik, hogy ezt a manővert direkt csinálta, abban a percben elveszik a helyezését.
   Emlékezz csak Alonso első dobogós helyezésére a Formula1-ben. Nem volt ott a dobogón, mivel balesetet szenvedett, közben piros zászlóval leintették a futamot.