Tassi Attila a JAS Motorsport pilótája lett

shadow

A Honda TCR autóját fejlesztő és építő JAS Motorsport szerdán közleményben jelentette be, hogy hivatalos tesztpilótának leigazolta Tassi Attilát, valamint Josh Filest, és mindkét pilóta az új Honda Civic-kel áll rajthoz az idén kibővülő TCR Európa-kupában.

Mind a ketten kulcsszerepet vállaltak az új autó téli fejlesztésében és tesztelésében, mely során elnyerték az olasz alakulat bizalmát. Hivatalosan azonban nem a JAS, hanem egy később megnevezendő privát csapat színeiben indulnak majd.

Tassi Atika valósággal berobbant a nemzetközi túraautós életbe, 2015-ben a B3 Racing színeiben mutatkozott be a SEAT León Eurocup-ban, majd a rákövetkező szezonban egy dobogóval 11. lett a TCR International-ben. Tavaly Michelisz Norbi csapatához, a M1RA-hoz igazolt, és második lett az összetettben.

Files az elmúlt két évben három bajnoki címet söpört be, a brit Renault Clio kupa 2013-as győztese tavaly és tavaly előtt is nyert a német TCR-ben, tavaly pedig a közel-keleti TCR sorozatban is első lett.

Files_arc_17

“Boldog vagyok, hogy megerősíthetem, idén ott leszek a TCR Európa-kupában. A WTCR után ez a második legszínvonalasabb sorozat TCR autók számára, ahol öldöklő küzdelem várható, de azt gondolom, a JAS Motorsportnál eltöltött téli tesztnapok komoly előnyt jelentenek számomra. Még nem tudom, melyik csapatnál versenyzem majd a TCR Európa-kupában, de már tavaly is a JAS ügyfeleként mentem, ezért biztos vagyok benne, hogy minden adott lesz a bajnoki küzdelemhez” – mondta Tassi.

“Jó érzés tudni, hogy idén a TCR Európa-kupában versenyzem majd egy Honda Civic TCR-el. A német és a közel-keleti bajnokság megnyerése után ez volt a logikus lépés, és pontosan tudom, mi kell a győzelemhez ezen a szinten. A csapatomról még nem született döntés, de biztos vagyok benne, hogy az autó és szükséges támogatás is rendben lesz ahhoz, hogy bajnokesélyes legyek” – tette hozzá Files.

A JAS Motorsport TCR-projektvezetője, Mads Fischer fantasztikus pilótának nevezte a két új igazolást, akik “felbecsülhetetlen” értékű munkát  végeztek a tesztek során. Hozzátette, hamarosan mindketten nyilvánosságra hozhatják a versenyprogram részleteit.

A TCR Európa-kupa május 5-én rajtol a Paul Ricardon, és az július 7-8-ai hétvégén a Hungaroringre is ellátogat.

Related Posts

 • Tarzi

  Sajnálom, hogy nem jött össze neki a WTCR.

  Viszont ez is a TCR Europe rangját fogja emelni.

  • Respectvv4laci

   Lesz olyan jó Atika mint Michelisz?

   • Róbert Imre

    Szemtelenül fiatal, és ahhoz képest tiszteletre méltó eredmények vannak mögötte, úgyhogy szerintem simán!