Ezért kap dührohamot Magic Johnson

shadow

Magic Johnson az NBA történetének valaha volt egyik legnagyobb játékosa, a Los Angeles Lakers ikonikus alakja, aki nem csak a pályán, de azon kívül is elképesztő sikereket ért el. Játékosként ötször nyert bajnoki címet, háromszor volt a döntő és szintén háromszor az alapszakasz legértékesebb játékosa. Magic üzletemberként is folytatta a játékosként megkezdett sikersorozatát, több igencsak gyümölcsöző befektetésnek a részese, ezek közül a legkiemelkedőbb kétség kívül, hogy társtulajdonosa Los Angeles Dodgers baseballcsapatnak. A pályán játékosként nem sok hibát követett el, passzainak szeme volt, játékstílusa forradalminak számított akkoriban és bizony az üzleti életben sem sokszor hozott rossz döntéseket. Azonban ha csak egyet kell kiemelni a kevés hibás üzleti döntése közül, akkor arra még Magic maga is rögtön tudja a választ.

Az írás termékmegjelenítést is tartalmaz!

Magic Johnson vagyonát a tengerentúli szaklapok úgy 500 millió dollárra taksálják. Ilyen vagyonnal a háta mögött az ember nem sok dolgot tud felidézni, amely arra utalna, hogy volt korábban egy vagy több rossz döntése. Mégis, Magic Johnson ha az üzleti életben elkövetett legnagyobb hibájáról kérdezik, rögtön tudja a választ. Erről pár hónapja a méltán híres és népszerű The Ellen DeGeneres Showban mesélt.

1979-et írunk, az ifjú Magic éppen, hogy csak megkezdi pályafutását az NBA-ben. Érkezését hatalmas várakozás előzte meg, a játékosbörze első választottjaként a Los Angeles Lakers együttese csapott le rá. A cipőgyártó vállalatok már akkoriban is előszeretettel keresték meg a fiatal játékosokat, hogy komoly szerződést kínálva nekik hosszú időre magukhoz láncolják őket és a nevükkel ellátott és forgalmazott lábbelikkel milliónyi felnőttet és gyereket bolondítsanak meg nem kevés bevételt generálva ezzel. Magicet természetesen az összes nagy cég megkereste, valamint egy akkoriban induló és még kicsinek számító is. Ez utóbbit egy bizonyos Phil Knight képviselte. Magic nem tudta, hogy ki az a Phil Knight, de az általa létrehozott NIKE cég sem mondott neki sokat. Knight szerette volna "leigazolni" a fiatal és óriási potenciállal rendelkező játékost, ám fizetni nem tudott neki.

 

"Amikor a ligába megérkeztem az egyetem után, a cipőgyártó cégek sorban álltak. Volt ott ez a Phil Knight fickó, aki akkoriban indította el a NIKE-t. Mindenki más pénzt ajánlott nekem, de ők nem tudtak ilyen ajánlattal előállni, mert hisz a cégük csak akkoriban indult. Részvényekről hadovált nekem, azt mondta, hogy rengeteg részvényt adok neked cserébe. Semmit sem tudtam a részvényekről akkoriban."

Magic végül nem fogadta el a NIKE és Phil Knight ajánlatát és ismerve a cég későbbi diadalútját ez hatalmas baklövés volt a részéről.

"Apám, mekkora hibát követtem el. Azóta is a falba verem a fejem. Minden alkalommal, amikor belépek egy NIKE üzletbe "agyvérzést" kapok. Milliárdokat kereshetnék most mindenkiből, aki NIKE cipőket vásárol.

Magic jól látja a dolgokat, elég ha csak jó barátja, Michael Jordan vagy a jelenkor legjobb kosarasának számító LeBron James esetét nézzük: Jordan a nevével ellátott márkával a világ egyik legjobban fizetett sportolójává vált ráadásul a Jordan cipők töretlen népszerűségnek örvendnek, tehát a pénz folyamatosan ömlik a valaha volt legnagyobb kosaras kasszájába. Ami pedig James-t illeti, vele életfogytig tartó szerződést kötött a NIKE, tehát ő is jó döntést hozott, amikor Phil Knight és munkatársai megkeresték anno 18 éves korában. .