Max Scherzer : No-hitter

shadow

Benne volt a levegőben!(?)

Max Scherzer már eddig is azt a teljesítményt nyújtotta, amiért a télen a Washington Nationals szerződtette. A szombatit megelőző startján például végigdobta mind a 9 inninget, és 16 strikeout-ot csinálva megdöntötte mind saját, mind a Nationals egy meccsen belül dobott strikeout-okra vonatkozó csúcsát (bár a jogelőd Montréal Expos színeiben Bill Gullickson egyszer 18 strikeout-ot dobott). Tegnap viszont ezt a produkcióját is sikerült überelnie.

A Pittsburgh Pirates ellen lejátszott mérkőzésen 8.2 inning alatt senkit sem engedett bázisra, útban volt az MLB 24. perfect game-je felé, ám ekkor könyéken dobta José Tábata-t, így a Pirates ütője elsétálhatott az egyes bázisra. A következő ütőt, Josh Harrison-t azonban sikerült kiejteni, így bár a perfect game elúszott, Scherzer alighanem elégedett a no-hitter-rel is. Az alábbi videón az összes kiejtést végigkövethetik.

Elképesztő teljesítmény! Főleg, hogy az ellen a Pittsburgh Pirates ellen vitte véghez, akik remek formában érkeztek a Nationals Parkba. Az eddig hibát hibára halmozó fővárosi védelem azonban összekapta magát, mindössze az az egy dobás választotta el Scherzer-t attól, hogy még ritkább eredményt érjen el.

Bár ez az apróság egyáltalán nem zavarta a mérkőzés végét követő ünneplésben.