Kobe Bryant az Oscar-díjat is bezsákolta - videó

shadow

Február elején mi is beszámoltunk róla, hogy Oscar-díjra jelölték a Dear Basketball c. animációs rövidfilmet, amelyet Kobe Bryant írt és narrált. A film azon a levélen alapul, amelyet Kobe a Players Tribune-ön tett közzé 2015. november 29-én, amikor bejelentette visszavonulását. A mű zenéjét az öt Oscar-díjjal jutalmazott John Williams, a többek között a Star Wars-filmek zeneszerzője írta. Az Oscar-jelöltek Los Angeles-i ebédjén Kobe is részt vett, ahogy Enyedi Ildikó, az utóbbi évtized talán legcsodálatosabb magyar filmje, a Testről és lélekről rendezője is. Művét a legjobb idegen nyelvű filmek között jelölték, de végül nem mi örülhettünk.

Oscar-jelöltek egymás mellett: Kobe Bryant és Enyedi Ildikó | Hosszabbítás

Oscar-díjra jelölték a Dear Basketball c. animációs rövidfilmet, amelyet Kobe Bryant írt és narrált. A film azon a levélen alapul, amelyet Kobe a Players Tribune-ön tett közzé 2015. november 29-én, amikor bejelentette visszavonulását. A mű zenéjét az öt Oscar-díjjal jutalmazott John Williams, a többek között a Star Wars-filmek zeneszerzője írta.

Kobe Bryant viszont annál inkább, mert a Dear Basketball megnyerte a saját kategóriáját.

A magyar idő szerint hétfő éjjel rendezett gálán Mark Hamill aka Luke Skywalker jelentette be a nyertes filmet egy hatalmas "Kobeeeee!" kiáltással.

A kétszeres Grand Slam-győztes Garbine Muguruza is ott volt a rendezvényen, nyilván össze is futott Kobe Bryanttel, a Twitterén láthatjuk közös fotójukat.

Kobe Bryant az öt NBA-aranygyűrűje és a két olimpiai aranya mellé az Oscar-díjat is begyűjtötte, így már olyan zseniális színészeknél van több Oscarja, mint Glenn Close, Bill Murray, Edward Norton, Anette Benning vagy Ed Harris.