Legendák, ha találkoznak

shadow

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság alapszakaszának legutóbbi fordulója során a bajnoki címvédő Cleveland a Phoenix Suns otthonába látogatott. A tavalyi döntőt a Golden State Warriors ellen 1-3-ról megnyerő, ezzel történelmet író Cavs a vártnál nehezebben hozta a kötelezőt a Suns ellen, ám a végén három sztárjának, különösen LeBron James-nek köszönhetően bebiztosította győzelmét. A közönség soraiban ott ült a 28-szoros olimpiai érmes Michael Phelps is, aki előtt James egy zsákolással tisztelgett.

A hosszú idegenbeli túrára induló Cleveland a Phoenix Suns együtteséhez látogatott vasárnap délután. A Suns csarnokában természetesen telt ház várta a bajnoki címvédőt, ahol ezúttal a három nagyágyú, tehát LeBron, Irving és Love is pályára lépett. A közönség soraiban ott ült minden idők legnagyobb úszója, a valaha volt legsikeresebb olimpikon, Michael Phelps is, aki nem verte nagy dobra érkezését, ám James kiszúrta a sorok között. A Cavs vezére természetesen nem felejtett el tisztelegni a legenda előtt, az utolsó negyedben egy kétkezes zsákolás után (a videón 6.35-nél látható) kimutatott Phelpsnek, így köszöntve a bajnokot.

„Vicces momentum volt – magyarázta az esetet Phelps az ESPN munkatársának. Ott ültem és beszélgettem a társaságomból valakivel, amikor megtörtént a zsákolás és az egyik barátom felém fordulva azt kérdezte, hogy James nekem, vagy neki mutatott ki. Nem tudtam erre mit felelni. A zsákolás után még bevágott egy hármast is, szóval élvezetes, lebilincselő játékot nyújtott” – dicsérte a clevelandi klasszist a legendás úszó.

A Cavs amúgy 120-116-ra nyert, James 28, Irving 27, Love pedig 25 pontot szerzett. Az Atlantától igazolt hárompontos-specialista Kyle Korver ezen a meccsen még nem mutatkozott be a címvédőnél. Még egy adalék Jamesszel kapcsolatban: a Cavs ikonja amúgy a 14. játékosa lett mindössze az NBA-nek, aki túlszárnyalta a 10 ezer mezőnykosarat (field goal) pályafutása során.

A meccs után természetesen Jamest is megkérdezték az esetről, a szupersztár csak annyit válaszolt, hogy a zsákolással és a kiintéssel csak a nagyság előtt akart tisztelegni. A győztes meccset követően Kevin Love, Kyrie Irving és James is váltott néhány szót Phelpsszel, ám túl sokat nem cseveghettek, mert a csapat robogott is tovább, hiszen a címvédőnek kedden már a Utah otthonában kell helytállnia.

Legendák, ha találkoznak