A Super Bowl-győztes sem lesz ott a rájátszásban

shadow

A címvédő Denver Broncos simán, 33-10-re kikapott csoportriválisa, a Kansas City Chiefs vendégeként, így a profi amerikaifutball-liga (NFL) 16. játékhetének karácsonyi játéknapján eldőlt, hogy lemarad a rájátszásról.

Az NFL-ben 2003 óta először fordult elő, hogy az előző idény két Super Bowl-résztvevő csapatának egyike sem jut rájátszásba, az idén vesztes Carolina Panthers már korábban kiesett.

A Kansas City Chiefs sikerével viszont bebiztosította helyét a rájátszásban, akárcsak a másik vasárnapi mérkőzésen győztes Pittsburgh Steelers. Utóbbi egy végsőkig izgalmas összecsapáson szintén csoportriválisát, a Baltimore Ravens együttesét múlta felül 31-27-re úgy, hogy a győztes touchdownt kilenc másodperccel a vége előtt szerezte Antonio Brown elkapó Ben Roethlisberger irányító passzából.

Ez a két eredmény a Miami Dolphins számára is a rájátszás elérését jelentette, azaz az Amerikai-főcsoportban kialakult a hatcsapatos mezőny: a vasárnapi továbbjutókon kívül már korábban biztosította helyét a New England Patriots, az Oakland Raiders és a Houston Texans.

Eredmények, 16. játékhét:

Pittsburgh Steelers-Baltimore Ravens 31-27

Kansas City Chiefs-Denver Broncos 33-10