Richard Sherman nem bízik az NFL-ben

shadow

Az utóbbi időben egyre több támadás éri az NFL-t, amiért az nem tesz meg mindent játékosai testi épségéért. Most a Seattle Seahawks klasszis cornerbackje, Richard Sherman is felemelte a szavát, és a The Players Tribune-on vezetett új videóblogjában osztotta meg gondolatait a témában.

A szókimondó védőjátékos a következőket írta:

"Egy erőszakos játékot játszunk, amelyben 100 százalékos a sérülési ráta. Így aztán most, pár héttel a szezonkezdet után mindenkinek vannak már ilyen-olyan problémái - kinek súlyosabb, kinek kevésbé, egyes csapatok szerencsésebbek, mások kevésbé. De mindenki érez fájdalmat. Ez ezzel jár- döntések és áldozatok, amelyeket hajlandóak vagyunk meghozni a játékért."

"De tudván, hogy mi játékosok mennyire elhivatottan űzzük ezt a sportot, egyre nehezebb elsiklani felette, hogy a liga ellenben mennyire nem elkötelezett annak érdekében, hogy védje játékosait, akik hétről hétre minden snapnél odateszik magukat."

"Ez egy súlyos probléma, amelyről sokat beszélünk, mi játékosok, a zárt ajtók mögött, és sokan szeretnének még nyíltabban is. Ez ugyanis szívügyük, változást szeretnének." 

"Úgy érzem, mivel megvan a lehetőségem, hogy hallassam a hangom, és megvan bennem az ehhez szükséges attitűd és bátorság is, ki kell, hogy mondjam."

A felvezető sorokat követő videó elején Sherman kijelenti, az NFL nem törődik játékosai egészségével, majd megjegyzi, nehéz persze egy ilyen erőszakos sportban a játékosok testi épségének megóvásáról beszélni, már csak azért is, mert a számok nem hazudnak, és az emberek fizetnek a fociért, akárhogy is. Ezek után megemlíti példaként Cam Newton esetét (erről itt írtunk bővebben), mondván, hogy a liga illetékesei nem merték megkockáztatni az MVP lehozatalát döntő szituációban, mert az nem tett volna jót a nézettségnek, nem tesz jót az üzletnek. Sherman szerint a ligát addig érdeklik a játékosai, amíg pénzt hoznak a házhoz, ezért nincs okuk bízni az NFL-ben - ami persze szintén nem jelent különösebb problémát a liga számára. Azt is hangsúlyozza, hogy a játékosok többsége nem túl jó körülményekből jön, így számukra egyáltalán nem babra megy a játék, családjaik jövőjéért küzdenek. A videó végén pedig arról beszél, hogy a játékos-szakszervezet (NFLPA) erősödésével remélhetőleg a jövőben sikerül előrelépni, és megakadályozni, hogy a liga ily módon használja ki játékosait.

via