Öngóllal mutatkozott be új klubjában - videó

shadow

Loui Eriksson számára rémálomszerűen kezdődött a szezonja az új klubjában. A Boston Bruinsból a Vancouver Canucksba áttelepülő svéd szélső ugyanis a Calgary elleni szezonnyitó 10. percében öngólt lőtt.

A jégkorongban nagyon ritkán kivitelezhető öngól oka egy késleltetett kiállítás volt. A késleltetett kiállítás azt jelenti, hogy a bíró jelzi a szabálytalanságot, de mivel a korong a sértett játékosnál, vagy annak csapatánál játékban marad, a játékot nem szakítja meg. Hogy azonban már ekkor előnyben legyen a sértett csapat, a kapus lekorcsolyázhat, és helyére plusz egy mezőnyjátékos jöhet be, hiszen a szabály értelmében, amint az ellenfélhez kerül a pakk, a kiállítás életbe lép, a játékot megszakítják, tehát az ellenfél nem tud gólt lőni.

A kapus lehozatalig itt is minden ugyanígy történt, de Loui Eriksson addig cselezgette magát a félpályán, mígnem a zavarosból hátrafelé igyekezett kimenteni a pakkot, csakhogy hátul nem volt társ, mert elment cserére, így a korong a saját kapujában kötött ki.

Eriksson bére évi 6 millió dollár, amit nyilván nem az ilyen megmozdulásaiért fizetnek. Az első sorba igazolt szélső a harmadik harmadban kompenzált, Daniel Sedin góljánál gólpasszt jegyzett, a Canucks 2-1-re nyert szétlövés után.

Egy biztos: korai lenne még azt állítani, hogy öngól volt Eriksson megszerzése.