Fehérvári vereség a Winter Classicon

shadow

A Fehérvár AV19 hat góllal kikapott a Red Bull Salzburg együttesétől az osztrák jégkorongliga (EBEL) alapszakaszának szerdai mérkőzésén, amelyet a Winter Classic keretében rendeztek a Városligeti Műjégpályán.

A közel telt ház - mintegy 4200 néző - előtt lejátszott találkozón Kóger Dániel találatával már az ötödik percben vezetéshez jutott a székesfehérvári együttes, ám a vendégek villámgyorsan egyenlítettek. A harmad végén emberelőnyből a Salzburg szerzett vezetést, amelyre újra Kóger felelt, szintén létszámfölényes helyzetben.

A második felvonásban a védekezés dominált, így gólt nem, csupán palánkjavítást láthatott a csípős hideg ellenére rendületlenül szurkoló közönség.

A záróharmad elején viszont három percen belül két gólt kapott Hetényi Zoltán, és a Salzburg a folytatásban további négy találattal használta ki a megzavarodott Fehérvár védekezési hibáit. Az osztrák együttes a harmadik 20 percben mutatott jobb játékának köszönhetően végül magabiztosan diadalmaskodott.

Csütörtökön 16 órától Újpest-Csíkszereda, majd 20 órától MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék MOL Liga-rangadót játszanak. Pénteken 20 órától a Fehérvár - szintén EBEL-mérkőzésen - a Klagenfurttal csap össze a Karácsonyi Hoki Bulinak is nevezett fesztivál keretében.

MTI
Eredmény:

Fehérvár AV19-Red Bull Salzburg (osztrák) 2-8 (2-2, 0-0, 0-6)