A veszprémi ultrák Sabaté távozását követelik

shadow

A DigiSport Reggeli Start című műsorában Éles József kritizálta Xavi Sabaté vezetőedzőt, kedd délután pedig a veszprémi szurkolók is kifejezték elégedetlenségüket. A veszprémi törzsszurkolók közül Gyurákovics István és Mürkli Balázs nyilatkozott a veol.hu-nak. 

Mind a két szurkoló markáns véleményt fogalmazott meg a lapnak adott nyilatkozatában. Gyurákovics szerint már a tavalyi, kilenc gólos előnyről elveszített BL-döntő után voltak olyan hangok, melyek a távozását követelték, de akkor még a szurkolók többsége mellette állt. Úgy gondolták, meg kell adni az esélyt az idény közben kinevezett spanyol trénernek. Mostanra azonban elfogyott a türelem, a jól ismert vezérszurkoló szerint a Barcelona elleni meccs azt bizonyította be, hogy a spanyol által járt út nem vezet sehova.

"Úgy véljük, eljött az idő, hogy Sabaté önkritikát gyakoroljon és távozzon" - foglalta össze álláspontjukat. Gyurákovics egyébként azt is elmondta, házon belül lehetne megoldani az edzőcserét, ami önmagában is lökést adhatna a csapatnak.

A Veszprémi szurkolói körökben szintén jól ismert és a csapat mérkőzéseit 30 éve követő Mürkli Balázs hasonlóan látja a helyzetet. Szerinte a mostani Veszprém nyomokban sem emlékeztet arra a csapatra, amit két éve láthatott a közönség. Mürkli azt is kiemelte, a csapatnak rossz az erőnléte és a rotáció sem működik, mivel Sabaté csak nyolc-tíz emberben bízik meg. Pedig a minőséggel szerinte nincs baj.

"Senki ne higgyje, hogy a riói olimpián még kiválóan teljesítő horvát válogatott, Marko Kopljar elfelejtett kézilabdázni. Ugyanez vonatkozik Ancsin Gáborra is, akinek az idén egy jó meccse volt, a THW Kiel ellen, s azóta csak percekre léphetett pályára."

A veol.hu Sabatét is szerette volna megkérdezni, de nem tudták elérni az edzőt.

A csapat egyébként kedden Németországba utazott, ahol majd a Kiel ellen lépnek pályára Nagy Laciék. Az a mérkőzés kulcsfontosságú lehet, amennyiben a magyar csapat legalább a harmadik helyre szeretne befutni a csoportban.