Korábbi szegedi irányítót szerződtet a Veszprém

shadow

Januártól a Telekom Veszprém kézilabdacsapatában folytatja pályafutását Petar Nenadic.

A balátlövő poszton is bevethető szerb irányító a klub honlapjának beszámolója szerint 2020. június 30-ig szóló szerződést írt alá.

A 31 éves Nenadic a Crvena zvezda csapatában kezdte pályafutását, amellyel kétszer megnyerte a szerb bajnokságot. 2007-ben a spanyol Algeciras BM igazolta le, innen fél év múlva az FC Barcelonához került. 2008 és 2010 között a Pick Szeged játékosa volt, majd 2010-től 2012-ig a dán TTH Holstebro együttesében szerepelt. Ezt követően két szezon erejéig a lengyel Wisla Plock csapatában játszott, ahol mindkét idényben bajnoki ezüstérmes lett. 2014-ben igazolta le a Füchse Berlin. A német fővárosi csapattal 2015-ben megnyerte az EHF-kupát és a katari Super Globe-ot is. A 2012-es Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett a házigazda szerb válogatott színeiben.

A veszprémi honlap emlékeztet rá, hogy a 198 centiméteres játékos az elmúlt három szezonban a Bundesliga egyik legjobbjává nőtte ki magát, a 2015/16-os idényben gólkirály volt.

Arról a múlt héten mi is beszámoltunk, hogy nagy jövés-menés lesz kapusfronton a magyar kézilabdában: Sterbik Árpád a nyáron Veszprémbe igazol, a bajnok jelenlegi kapusa, Mirko Alilovic pedig továbbáll, és Szegeden folytatja a pályafutását

Sztárkapust igazol a Veszprém és a Szeged - csak kicsit másképp | Hosszabbítás

Nagy jövés-menés lesz kapusfronton a magyar kézilabdában: Sterbik Árpád a nyáron Veszprémbe igazol, a bajnok jelenlegi kapusa, Mirko Alilovic pedig továbbáll, és Szegeden folytatja a pályafutását. Bár mindkét magyar BL-csapatnál rengeteg szó esik idén a kapusokról, illetve a védési hatékonyság hiányáról, valószínűleg nem az ősszel gyengébb formát mutató kapusok miatt indul meg a mozgolódás nyáron, hanem már korábban megszülettek a döntések.

MTI