Sabaté visszaszólt kritikusainak

shadow

Szerdán remek játékkal, nagy győzelmet ért el a Veszprém kézilabda-csapata, miután idegenben 27-25-re megverte a Kielt.

A magyar csapat rendkívül fontos győzelmet ért el, a csoportban ugyanis a toronymagasan vezető Barcelona-PSG duó mögött nagyon szoros a mezőny, és egy vereség érzékenyen érintette volna Nagy Lászlóéat. A két pont bezsebelésével azonban egészen a harmadik helyig lépett fel a Telekom a csoportban.

A találkozó után megszólalt a mostanában sokat kritizált Xavi Sabaté is, akit előbb a klub legendája, Éles József bírált, majd a vezérszurkolók is a távozását kérték. A győzelem után ezekre a kritikákra is reagált egy mondat erejéig.

"Ha én vagyok a felelős a vereségekért, akkor én vagyok a felelős a győzelmekért is" - nyilatkozta a klub honlapjának.

Sabaté egyébként nagyon elégedett volt csapatával, különösen a támadásban remeklő Lékait, Ilicet és Nagyot emelte ki.

"De a győzelmünk kulcsa a mai napon mégis a csapatmunka volt, amelyből mindenki kivette a részét. Gulyás magas szinten játszva helyettesítette Nagy Lászlót, amikor kellett. Blagotinsek szintén remekül dolgozott, de még időre van szüksége, hogy még nagyobb szerep hárulhasson rá" - fejtette ki az edző.

Azt is elmondta, hogy sok problémája van a Veszprémnek - ő elsősorban a sok sérültet emelte ki, különösen Sliskovic és Pálmarsson kiesését tartja érzékeny veszteségnek, mivel így egy játékosa maradt, aki balátlövőként támadásban és védekezésben is használható.

A klub megszólaltatta Lékai Mátét is, a válogatott és a Veszprém irányítóját, aki arról beszélt, csalódottak voltak a Barcelona elleni vereség után, és Németországban meg akarták mutatni, hogy csapatként is jól működik a Veszprém, az előző meccsen nyújtott teljesítmény, nem türközi hűen mire képesek.

"Nem kezdtük jól a találkozót, de az első félidő végére ki tudtunk egyenlíteni. A második játékrészben egy új meccs kezdődött, amelyben jól teljesítettünk és szinte végig vezettünk. Az utolsó tíz percben voltak nehéz pillanatok, de mindig megtaláltuk a megoldást: vagy gólt lőttünk, vagy a kapusunknak voltak fontos védései. Remélem, a későbbiekben is így tudunk majd játszani, mint ma. Folytatjuk a munkát, igyekszünk meccsről meccsre jobbá válni, hogy elérhessük a kitűzött céljainkat, és bekerüljünk a Final4-ba" - zárta gondolatait a játékos.