Visszavonult a válogatott csapatkapitánya, Nagy László

shadow

Hétfő reggel, egy épphogy nem titkos sajtótájékoztatón Nagy László bejelentette, hogy visszavonul a válogatottságtól. A meghívók csak vasárnap este érkeztek meg, így nem is volt nagy tömeg a Városliget Caféban, ahol a szövetség elnöke, Kocsis Máté, és a szövetségi kapitány, Ljubomir Vranjes is jelen volt a visszavonuló világklasszis mellett.

“Ennek is eljött az ideje, 18 év után befejezem a pályafutásomat a magyar válogatottban. Ezúttal nem sérülésről, vagy családi ügyről van szó, hanem úgy látom, a jobbátlövő posztja megoldott a válogatottban Ancsin Gáborral és Balogh Zsoltival” - mondta a Műjégpálya dísztermében Nagy.

“Rengeteg szép emlék köt a válogatotthoz, csaknem két évtized alatt óriási csatákban vehettem részt, így természetesen fájó lezárni a pályafutásomat” - mondta a világklasszis jobbátlövő, aki sok sikert kívánt a csapatnak.

Kocsis Máté elnök elmondta, egyeztettek Nagy Lászlóval, mielőtt a játékos meghozta a döntését. “Tudomásul vesszük és tiszteletben tartjuk a döntését, és sok sikert kívánunk a továbbiakhoz” - mondta az elnök.

 

Ljubomir Vranjes, aki magyarul köszöntötte az egybegyűlteket (aztán azért angolra váltott), szintén sajnálja Nagy visszavonulását, de elfogadja a csapatkapitány döntését. “Óriási nemzetközi karrier volt az övé, így az a minimum, hogy tiszteletben tartsuk a döntését. A magyar kézilabda egy példaképet veszít, és persze edzőként is nagy veszteség egy ilyen játékos visszavonulása, de vannak fiatalok Laci mögött, akiknek elő kell lépniük, hogy elfoglalják a helyét” - mondta Vranjes.

Nem lesz 200-ados

Nagy László 1999-ben volt először válogatott, azóta 199 mérkőzésen lépett pályára a magyar csapatban. Érmet soha nem tudott nyerni a felnőttekkel, kétszer volt negyedik olimpián, világbajnokságon pedig 6. hely volt a legjobb eredménye, miközben a 2013-as világbajnokságon bekerült a torna álomcsapatába is.