A Final Four kapujában

shadow

A Laboral Kutxa Hanga Ádámot nélkülözve is legyőzte a Panathinaikos Athént. Az állás így 2-0 a spanyolok javára a három győzelemig tartó párharcban.

Hanga még az első 84-68 arányú győztes meccs során szenvedett kisebb sérülést a görögök ellen. Saját Facebook oldalára is kiírta, hogy nem tűnik komolynak a baj és nagyon szeretne ott lenni a pályán, hogy segítse a többieket. Végül azonban úgy döntöttek nem kockáztatják a játékát, amit helyesen tettek, hiszen 82-78-ra ismét sikerült legyőzniük a vendégeket. Igaz csak egyszeri hosszabbítás után dőlt el a győztes kiléte. A hazai együttesből Hangán kívül hiányzott Causeur és Shengelia is, de a képen labdával látható Darius Adams extrája, 24 pont 11/5 hárompontos, és a többi játékos előlépése mégis győzelemre vezette őket. A Panából leginkább a veterán Dimitrisz Diamantidiszt lehet kiemelni, aki jó játéka mellett egy hatalmas egyenlítő hárompontost is elsüllyesztett a rendes játékidő vége előtt. A ráadást azonban viszonylag magabiztosan tudták hozni a spanyolok. A csapatok most Athénba utaznak, ahol április 19-én fogják újra összemérni az erejüket. Amennyiben a Laboral a lehetséges következő három meccséből bármelyiket megnyeri, biztosan az Euroliga legjobb négy csapatának, a Final Fournak a tagja. Reméljük, Ádám mielőbb rendbe jön és újból tevékeny részese lehet a nagy menetelésnek.

Jelenleg a Lokomotiv Kuban Krasnodar kivételével mind a három hazai csapat megvédte saját pályáját és 2-0-s összesítéssel utazik az idegenbeli találkozókra. A Lokomotiv pályaelőnyét a Barcelona vette el, idegenben aratott 92-66-os sikerével. Alább a második forduló eredményeit és az állást olvashatjátok.

Fenerbahce Istanbul (TUR) – Real Madrid (ESP) 100- 78 (2-0)

Laboral Kutxa (ESP) – Panathinaikos Athén (GRE) 82-78 (2-0)

CSKA Moszkva (RUS) – Crvena Zvezda Belgrád (SRB) 77-76 (2-0)

Lokomotiv Kuban Krasnodar (RUS) – FC Barcelona (ESP) 66-92 (1-1)