Bajnok a Fehérvár

shadow

Remek hangulatban, de katasztrofálisan indult a kosárlabda-bajnokság mindent eldöntő 5. mérkőzése vasárnap késő este, Székesfehérváron. A hatalmas tét rányomta a bélyegét a találkozóra. Olyannyira, hogy az első negyedben összesen 22 pont született 14:8-as leosztásban. A hazaiak nyugodtak meg előbb és a második negyedben leszakították kissé a szombathelyieket, pedig a dobómutatójuk meglehetősen gyatra volt. (Hát még a másik oldalon.)

A 39:24-es félidei állás után aztán mindent elkövetett a Falco, de Edwards 8 demoralizáló pontja újra padlóra küldte őket. A lelkes közönsége által bíztatott Alba még úgy is tovább tudta növelni előnyét, hogy Zsigeranovics-ék majd annyi pontot (20) értek el ebben a tíz percben, mint az első félidőben összesen. A 44:62-es állás azonban nem volt éppen biztató sárga-fekete szemüvegen át nézve  a záró periódus előtt. Olyannyira nem, hogy a koronázóvárosban kezdték elővenni a behűtött pezsgőket. Ami kis híján korainak tűnt, hiszen a Falco még mindig nem adta meg magát. Több, mint 20 pontos hátrányból felállva,  Pustahvar és Govens vezetésével egészen -4-ig zárkóztak, amit a fehérvári publikum döbbenten konstatált. A fieszta hangulat pillanatok alatt síri csenddé változott. Váradi Benedekékben azonban nem volt meg az a pici plusz, amivel a mérkőzést és a bajnokság végkimenetelét maguk javára fordíthatták volna, így az Alba Fehérvár csapata történelme során ötödik alkalommal lett Magyarország bajnoka.

Teljesen megérdemelten, hiszen Lóránt Péterék megnyerték a bajnokság alap-, és középszakaszát, de az se felejtsük el, hogy már a Magyar Kupa is a Gáz utcában pihen, azaz egészen fantasztikus szezont tudhat maga mögött Branislav Dzunic csapata.

Persze a hozzáértők ez előre megmondták, hiszen 2013 óta mindig az a csapat a bajnok, ahol Keller Ákos pattogtat. Ákos, a képen takarva de koronával a fején (lenne) látható. Gratulálunk neki is és az egész gárdának.

Magyar Bajnokság, Döntő, 5. mérkőzés

Alba Fehérvár - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 78-71 (14-8, 25-16, 23-20, 16-27)

A bajnokság végeredménye:

Bajnok: Alba Fehérvár

2. Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

3. Zalakerámia ZTE KK