Ébredező kupagyőztes

shadow

Mostantól minden botlás nagyon-nagyon sokba kerülhet legjobb férfi kosárlabda-csapataink számára. Következik ugyanis a középház második köre, amelynek végén a legjobb nyolc párokba rendeződve folytatja tovább. Ma a Szolnok kapott pihenőt, így Körmend-ASE és ZTE-Alba találkozókat rendeztek a felsőházban. Márpedig e négyesből háromnak sok jóvátennivalója van szurkolói felé. A Körmend a kupagyőzelem után elvesztette a fonalat, és mostanra zsinórban három vereséget könyvelt el. A ZTE nem tudta harmadjára is legyőzni a bajnokot, de vélhetően még egyszer nem fognak olyan rosszul célozni Govensék, mint szombaton. Az ASE szinte kiütötte az Olajt, de ennek nem sokáig örülhettek Eilingsfeldék, mert az Albától komoly pofont kaptak. Igaz, ők nem játszottak szombaton, így talán pihentebben várták a mai mérkőzést, mint a hazaiak. Kezdjük is ezzel az összecsapással.

„Szabad” hétvégéjük ellenére az ASE fölénye nem ütközött ki a mérkőzés kezdetén, fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a félidőre már majdnem 10 pontos hátrányba is került a paksi gárda. Sőt, ezt követően Petty sikeres dobásaival komoly előnyre tett szert a Körmend, a 22. percben 51-36 volt az állás. A hazaiak azonban még ezt is tudták növelni, Mckinney és Petty vezetésével egyre távolabb kerültek a vendég ASE csapatától. A vendégek vigasza mindösszesen csak annyi lehet, hogy éppen nem kaptak 100 pontot.

Az önbizalommal teli Alba Fehérvár csapata nyugatra utazott, hogy bizonyíthasson a félelmetes egerszegi sportcsarnokban is. A játék első felvonása azonban nem úgy alakult, ahogyan azt Lóránt Péterék elképzelték, kiegyenlített kezdés után a ZTE-hez került a vezetés Kinney extra kosaraival. Nem hagyta azonban magát az Alba, főként Mylesra és Chery-re támaszkodva, így izgalmas mérkőzésnek lehettünk tanúi. A félidőben egállal vonultak az öltözőbe a csapatok, majd utána folytatódott a fordulatos játék. A ZTE többször is előnyt épített ki, de a Fehérvár mindig a nyomában volt. Még az utolsó negyedben is fej-fej mellett haladt a két csapat, elképesztő triplákat szórva egymás kosaraiba. A meccs utolsó fázisában azonban a Zete játékosainak nem remegett meg a keze, és ennek köszönhetően behúzták a rangadót, valamit megelőzték a ma legyőzöttet.

Folytatás szombaton!

Eredmények, középszakasz, felsőház:

Egis Körmend - Atomerőmű SE 95-77 (24-24, 20-12, 30-20, 21-21)

Zalakerámia ZTE KK – TLI-Alba Fehérvár 96–88 (24-19, 23-28, 20-20, 29-22)