Inkább a tanulást választotta az U18-as Eb-aranyérmes kosaras

shadow

Az MTK Budapest saját nevelésű, 20 esztendős kosárlabdázója, Jankó Flóra a csapat alapemberévé vált 2017-ben, ő mégis úgy döntött, hogy inkább a tanulmányaiba fekteti energiáit, emiatt pedig felhagy a profi sporttal.

Jankó Flóra az U17-es válogatottal világbajnoki bronzérmet szerzett, majd az U18-as 3x3-as válogatottal Európa-bajnok lett. A 2015/16-os B-csoportos idényben a kis híján veretlenül feljutó csapat tagja volt, tavaly U20-asként alapembere lett az MTK Budapest élvonalban szereplő együttesének.

Flórát nyáron felvették a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karára. Az elmúlt fél évben felsőfokú tanulmányai mellett edzett Nagy Dóra NB I-es keretével. Decemberben úgy döntött, a kettő sok együtt, mert mindkét területen kiemelkedően szeretett volna teljesíteni és inkább a tanulást választja.

"A kosárlabdázás mindig az életem része volt, így természetesen nem volt könnyű meghozni ezt a döntést. Remélem, hogy a közeljövőben megtalálom az egyensúlyt a sport és az élet többi kihívása között. Meglátjuk mit hoz a jövő, lehetséges, hogy még visszatérek valamikor a pályára, addig is a csapatot szurkolóként biztosan támogatom." - mondta az MTK honlapjának Jankó Flóra.

Nagy Dóra, a női kosárlabda-szakosztály igazgatója és az NB I-es csapat vezetőedzője így kommentálta Flóra távozását, és számolt be esetleges pótlásáról:

"Tudomásul vettem és tiszteletben tartottam Flóra döntését, régóta ismerjük egymást, tudom jól, hogy neki nem a kosárlabdázás az élete. Ettől függetlenül egyértelműen pótolnunk kell őt, mivel idén – ha nem is rögtön, de – kiharcolta a kezdő U20-as pozíciót. Szeitl Vanessa és Zólyomi Karina számára ez persze több lehetőséget jelent, de már rövid távon, másokkal is gondolkodunk némi fiatalításon."