Körmendi bravúr Egerszegen

shadow

Viszonylag könnyű dolguk van (volt) azon szerencsevadászoknak, akik fogadni szeretnének a középszakasz felsőházi kosárlabda mérkőzéseire, ugyanis nagyon kevés kivételtől eltekintve, ha egy csapat az elmúlt hetekben győzni tudott, a következő meccsen már fogadhattunk is nagy összegben a vereségére.  A ZTE azonban megszakította a sormintát, ugyanis hatalmas zakót szabtak rájuk Pakson, tegnap pedig hazai pályán – ismételten csak Pantelic nélkül - botlottak a felfelé igyekvő Körmend ellen. Az első negyedet szorosra hozták a felek, de a másodikban – azt tizenhéttel nyerve - jelentős előnyre tettek szert Pettyék. A folytatásban nem csak néhány néző, hanem egy-két játékos idegei is elborultak, főként akkor, mikor 54:57-nél Dickerson három triplát rámolt be Govenséknak, így 10 fölé nőtt a körmendiek előnye. 65:76-al kezdték a csapatok a zárófelvonást, amit a hazai szurkolók már meglehetősen csendben, csak 1-1 kosárnál felpattanva szemléltek, hiszen vélhetően ők sem hittek abban, hogy a Mckinney-Jones-Duinker-Petty vezette ősi rivális utolérhető és legyőzhető. Nem is sikerült, ráadásul a feszült rangadón százig jutottak Cizmicék. Pedig az egyaránt a 28 pontot elérő Govens és a kettővel kevesebbet termelő Balmazovic is kiválóan teljesített, de beigazolódni látszik, amit is eddig is sejtettünk: a ZTE Pantelic nélkül csak egy félkarú óriás. Először győzött az idei szezonban a Cizmic csapat a zalaiak ellen.

Mára a Szolnok-Paks derbi jutott a felsőházi rájátszásban. Pikáns találkozóra volt kilátás, hiszen az ASE csak magának köszönhette, hogy nem ütötte ki (jobban) a bajnokot bő két héttel ezelőtt saját csarnokában, az Olaj viszont egyre jobban játszik. Fehérváron is csak buta hibák miatt vesztette el, a már kézben tartott mérkőzést.

Itt nem szakadt meg azonban a sorminta, hiszen az Olaj vereség után javítani tudott, az ASE viszont 40 pontos kiütéses győzelme után, ma vesztesen hagyta el a parkettet. A szolnokiak számára a képlet roppant egyszerű: ha csak a hátralévő hazai meccseiket hozzák, ismét indulhat a tűzoltóautós ünneplés a Tiszaligeti Sportcsarnoktól a Kossuth térre, de természetesen ehhez a riválisoknak lesz még szava.

Eredmények:

Zalakerámia-ZTE KK – Egis Körmend 85-100 (29-24, 15-32, 21-20, 20-24)

Szolnoki Olaj KK – Atomerőmű SE 82-61 (24-14, 25-11, 16-17, 17-19)