Kosárhét - a DEAC sikereinek nyomában

shadow

A világbajnoki selejtezők után még mindig nem folytatódott a férfiak bajnoksága, hiszen szombaton rendezték meg az All Star-gálát.

Az idei kiadást a Kelet nyerte, az MVP-vé pedig Eilingsfeld Jánost választották.

All Star Kelet – All-Star Nyugat 133-117 (36-37, 38-31, 23-28, 36-21)

All Star Kelet: Perry 14/6, Fortune 20/6, Lilov 6, Vojvoda 8/6, Eilingsfeld 17/3.

Csere: Thompson 14/6, Allen 22/6, Ford 11/3, Armwood 7/3, Kerpel-Fronius 2, Boltics -, Davis 12/6.

All-Star Nyugat: Govens 13/9, Perl 15/9, Benke 12, Lóránt 10/6, Keller 20.

Csere: Durham -, Wright 6, Watkins 23/3, Tuoyo 10, Dunn 6/6, Váradi 2.

A Szolnoki Olaj KK azonban nemzetközi kupakötelezettségei miatt december elsejére halasztotta egy bajnokiját (még a 3. fordulóból), így pénteken kora este a meglehetősen hektikusan teljesítő Kecskemétet fogadták a  Tiszaligetben. A nézőket nem igazán hozta lázba a szokatlan időpontban megrendezett parti. Ráadásul a csoda is elmaradt, mert a KTE nem tudott olyan váratlant húzni, ami elég lett volna a "bomba" Szolnok meglepéséhez, így  papírforma hazai sikernek tapsolhatott a pár száz fősre tehető közönség. Szolnoki Olaj KK - KTE-Duna Aszfalt 79-67.

A vezető magyar kosárportál, a kezdő5.hu egy hosszabb interjút közölt a DEAC vezetőedzőjével, Berényi Sándorral. A mindössze 3 légióssal felálló újonc ugyanis 5:4-es mérleggel jelen pillanatban a 6. helyen áll, azaz nem hogy nem a kiesés réme fenyegeti, hanem már-már igazi play-off álmokat szőhetnek Debrecenben. Egyértelműen az utóbbi évek legjobb, legerősebb újoncáról beszélhetünk.

"Mi a védekezésünket mindig igyekszünk az aktuális ellenfélhez igazítani, ez néha bejön, néha kevésbé, támadásban viszont nagyon sok múlik a kulcsjátékosaink teljesítményén. Eddig nem panaszkodhatunk erre sem, mert a légiósaink és a húzóembernek számító magyar játékosaink is hozzák magukat, ha mindenki egészséges lesz, akkor talán még erősebbek lehetünk. Illetve fontos volt, hogy azokon a meccseken, ahol nyomás volt rajtunk, tehát közvetlen riválisok ellen léptünk pályára (Sopron, MAFC, Jászberény, bár a Sopront előzetesen nem tekintettük annak), akkor nagyon koncentráltan és fegyelmezetten tudtunk játszani. Az idegenbeli bravúrgyőzelmek esetén pedig megvoltak az extra teljesítmények, illetve a csapategységünket is jól mutatta, hogy a két vasi csapat elleni vereségek után sem dőltünk össze" - válaszolta a tréner arra a kérdésre, hogy mi a titka az eddigi sikereknek.

A csapat eddigi legjobbja, a képen látható, Gerald Isaiah Armwood egy korábbi riportban azt mondta: az edzői bizalom miatt játszik bombaformában.

A teljes interjú itt olvasható.

Szombaton este a kulcsembereit nélkülöző Körmend elszenvedte első vereségét az Alpok-Adria Ligában. BK ARMEX Decín (CZE) - Egis Körmend 80-72

Hanga Ádám „Barcelonája” továbbra is csak keresi önmagát. Az Euroligában mindössze a 10. helyen szerénykednek (péntek este a CSZKA-tól kaptak ki), míg a bajnokságban jelenleg ezüstérmes pozícióban állnak a Real Madrid mögött. Ádám persze hozza a tőle megszokott kiváló számokat, és csapata legfoglalkoztatottabb játékosa, mégis élünk a gyanúperrel, hogy nem ez „élete legjobb ősze.”