Mesés kupaszerda

shadow

A szombati „edzőcunami” után szerdán már nemzetközi mérkőzések vártak a kupasorozatokban érdekelt csapatainkra.

„Idén is minden támogatást megkaptam a klubvezetőktől, én választottam ki a játékosokat, s én rakhattam össze a csapatot. Be kell vallanom, hatalmasakat hibáztam.” – mondta a távozó Stojan Ivkovic.

A korábbi vezetőedző látványos és meglehetősen önkritikus távozása után (a képünkön látható) Kmézics Zorán vette át a szakmai munka irányítását Szolnokon. Ahogy első interjújában elmondta: mentálisan kell előrelépnie csapatának, ráadásul minél hamarabb, hiszen szerdán már a lengyel Zielona Góra érkezett a Tiszaligetbe. Az Olaj be is húzta az edzőváltás utáni kötelező győzelmet. Néha egészen remekül játszva, végig uralták a mérkőzést Vojvodáék, de ne felejtsük el: Kmézics bemutatkozását leszámítva, ez egy totálisan tét nélküli meccs volt a mieinknek, hiszen Andricék már matematikailag sem juthatnak tovább a Bajnokok Ligájában. Ennek ellenére a végén joggal zúgott a „Szép volt, fiúk!” – ami nagyon-nagyon rég nem csendült fel a Tiszaligeti Sportcsarnok falai között.

Kolozsváron viszont hatalmas volt a tét, hiszen vélhetően a Pau szerzi majd meg a csoportgyőzelmet, így az Alba és a Cluj (ROU) csatázhat a második helyért. Ennek és a fehérvári meccs eredményének tükrében (+9 ide) nagyon nem volt mindegy ennek a találkozónak a kimenetele. A mieink abban a csarnokban játszották soros mérkőzésüket, amely a nyári Európa-bajnokságon a magyar válogatott otthona lesz. Érdekesség, hogy Branislav Dzunic nem távozott még vesztesen ebből az arénából, így most is a jó folytatásban reménykedtünk. A felek egy végletekig kiélezett végjátékba érkeztek, azok után, hogy felváltva vezettek. Az utolsó percbe még hazai előnnyel fordultak a csapatok, de Taylor és Lóránt higgadt pontjaival az Alba, egy drámai finálé után megszerezte a győzelmet és hatalmas lépést tett a továbbjutás felé.

A Körmend az egész FIBA Europe Cup legjobb csapatát, a Nanterre-t fogadta, és egészen elképesztő, remekbe szabott győzelmet aratott ellene. Mindent elmond a Petty-ék fenomenális játékáról, hogy a 26. percben már 23-mal is vezettek, a szezonban még veretlen francia rivális ellenében. Az ősszel kezdődött Europe Cup-ban ugyanis, a mai találkozóig 9 meccset játszottak és nyertek meg a Körmendről most lógó orral távozó Warrenék. A 27 pontig jutó Allen vezette vasiak számára már nem csak a továbbjutás, hanem a csoportelsőség is elérhető közelségbe került.

Mindhárom csapatunk győzött tehát a mesés kupaszerdán. Csak így tovább! Hajrá, Magyar Kosárlabda! Szombaton Szolnok-Körmend rangadó.

Eredmények:

Bajnokok Ligája 12. forduló

Szolnoki Olaj KK – Stelmet Zielona Gora 86-75 (24-12, 13-21, 18-22, 31-15)

FIBA Europe Cup, 2. kör, 4. forduló

Egis Körmend – Nanterre 92 91-74 (26-19, 20-18, 22-12, 23-25)

U-BT Cluj Napoca – Alba Fehérvár 81-86 (21-21, 27-22, 16-20, 17-23)