Sikerült megfogni a címvédőt

shadow

Ahogyan az idei rendkívül kiszámíthatatlan középszakaszban már megszokhattuk, senki sincs biztonságban. Az elmúlt hetekben erődemonstrációt tartó Alba Fehérvár legutóbb Egerszegen botlott, pedig a kék-fehérek pocsékul dobtak korábban a bajnok ellen, aminek szoros vereség lett a vége. A Körmend is jelezte: itt vagyok még, hiszen három, zsinórban elszenvedett vereség után rendezte sorait és legyőzte a Paksot, azonban a táblázaton még mindig csak az ötödik pozícióban áll az éppen ma pihenő vasi gárda.

Mára az Alba-Szolnok rangadó volt a csúcsnak nevezhető, pedig a két gárda eddig 4:0-al áll, ha a kupaküzdelmet is ideszámítjuk. A fejér megyeiek azonban a középszakaszra álltak össze igazán, amit igyekeztek is bizonyítani a mai este folyamán. Az Olaj kezdte jobban a rangadót, és a hazaiak, csak a 6. percben érték utol ellenfelüket, de Vojvoda gondoskodott róla, hogy ne sokáig legyen egál.  Az első negyedben a hazaiak csak futottak ellenfelük után, hiszen a bajnok elképzelése szerint alakult az első 10 perc, de az utolsó másodpercekben behulló Wright 2+1 es akciójának köszönhetően, mégis hazai vezetéssel szusszanhattak a csapatok. Az Olaj ennek ellenére, még a sérült Milosevics nélkül felállva is kiválóan állította meg a fehérváriak gyorsindításait, így az Alba egyáltalán nem tudta elővenni rettegett fegyverét. Kiegyenlített küzdelem folyt a pályán és nem igen tudtak fogást találni egymáson a felek, így nem volt meglepő a 37:36-os félidei, igencsak döntetlen közeli állás. A folytatásban ismét a férfias küzdelem dominált, de szemmel láthatólag a legerősebb magyar ellenfelükkel kerültek szembe a hazaiak, hiszen nem hogy a hazai pályán megszokott dominancia nem mutatkozott, de még a vezetés is óriási energia-befektetést igényelt Lórántéktól. 44:53-nál biztosan minden hazai szurkolónál felrémlett a 0:5 képe. A Szolnok azonban egészen elképesztő hibákat vétett a végjátékban, lényegében a címvédő saját magát verte meg. A hazai publikum frenetikus ünneplésben részesítette kedvenceit, akik az idei szezonban először tudták legyűrni a bajnokot.

Az ASE számára minden mérkőzés szinte élet-halál jelentőséggel bír hullámzó formája okán, így nekik mindenképpen le kellett győzniük hazai pályán a Zetét. A visszatérő Tóth Ádám rögtön csapata vezéregyénisége tudott lenni és már félidőben 10 pontos vezetést mutatott a paksi eredményjelző. A második félidőben még tovább emeltek a csapásszámon a hazaiak, és magabiztos győzelmükkel tartják pályaelőnyt biztosító pozíciójukat.

Eredmények:

Atomerőmű SE - Zalakerámia ZTE KK 109-69 (28-22, 21-17, 33-25, 27-5)

TLI-Alba Feférvár - Szolnoki Olaj KK 78-76 (22-20, 15-16, 17-27, 24-13)