Start

shadow

Mi azonban egy kis felvezetéssel jelentkezünk afféle kedvcsinálóként a sorozat előtt. Természetesen soha ilyen könnyű dolga nem volt a szerzőnek, mint most, hiszen a kosárlabdáról igencsak örömteli írni manapság. Az álomszerű Eb-szereplés után,

minden magyar csapat továbbjutott az európai kupák selejtezőjéből. 

Igaz, még ezek sem jelentenek főtáblát, de ha csak a futballra gondolunk, ahol a magyar aspiránsok sokszor már az augusztust sem „érik meg”, nagy büszkeséggel tölthet el minket az eddigi kupaszereplés is.

Kik várhatók a bajnokság végküzdelmeibe? Ugye, mindenki erre kíváncsi leginkább, de honnan tudhatnánk erre a választ. Gyakorlatilag mindegyik topfavorit új csapatot épített.

A bajnok, elnézve a BL-selejtezőit aligha gyengült. Kiváló magyar magjuk mellett 3 amerikait tudhatnak a keretükben, így szinte garantálható a fehérváriak helye a végjátékban. A BL-ben már közel sem biztos, ugyanis a főtáblára jutásért a korábbi török bajnok, Jarrod Jones csapata, a Pinar Karsiyaka „testén át” vezetne az út.

A bajnoki döntős Falcónak van két csiszolatlan gyémántja. A tavalyi idény legjobbja, Darrin Govens és a hazaszerződő Perl Zoltán, azaz még Medford távozásával sem gyengült Szekulovics mester gárdája, főleg Borisov érkezésével.

Újabb döntőbe jutásuk azonban szerintünk bombameglepetés lenne, ugyanis a nemzetközi meccsek alapján úgy tűnik, a Szolnok visszatért a helyes útra. Ivkovic távoztával a szurkolók is újra a csapat mögé álltak, így hatalmas bravúrt bemutatva búcsúztatták az egész FIBA Europe Cup legerősebb selejtezős csapatát, a Trabzonsport. A Perry-Vojvoda-Milosevic-Andric tengelynél aligha van ütősebb a ligában. Szerintünk újra az Olaj (lesz) a bajnokság legfőbb favoritja.

Zalaegerszegen is komoly mozgolódások voltak. A Mohácsi-Szabó-Benke magyar mag meglátjuk, milyen légiósokkal egészül ki, hiszen Ubilla és Norfleet is távozott a kék-fehérektől.

Körmend kiváló csapat benyomását keltette az EC selejtezőiben. Ismét öt amerikait választott a szakmai stáb, de Ferencz Csaba és Csorvási Milán is megkapja vélhetően a kellő játékperceket.

Hogy ki tud a „nagy ötös” dolgába beleszólni, arról ma még csak sejtéseink vannak, hiszen még csak most jön a puding próbája, de reméljük legalább olyannyira kiegyenlített lesz a bajnokság, mint tavaly.

A Vasas visszalépése miatt újra első osztályban játszhat a MAFC, ahol Horváth Ákos Egerszegre távozása után most Fodor Márton lehet a rangidős tiszt, de a légiósok komoly kérdőjelek számunkra.

Az újonc DEAC egyáltalán nem érkezik feltartott kézzel. Többek között Lilov-ot is sikerült Debrecenbe csábítani, a főként magyar játékosok alkotta gárdába.

Kíváncsian várjuk az ő meccseiket, csakúgy, mint az összes többit.

Az 1. forduló párosítása. Egy kivételével a meccsek szombaton.

DEAC – Szeged (pénteken 18:00)

PVSK – Szolnok 18:00

JKSE – Körmend 18:00

ZTE – KTE 18:00

ASE – Falco 18:00

Sopron – MAFC 19:00

Mivel a bajnok mérkőzését elhalasztották annak nemzetközi kötelezettsége miatt, így talán az ASE-FALCO számít a nyitóforduló legnagyobb rangadójának. 86. magyar férfi kosárlabda-bajnokság, start. Minden hétfőn kosárhét a Hosszabbításon.