Szuperrangadók hétvégéje

shadow

Mi más jelzőt aggathatnák a Körmend-Szolnok találkozóra?  A két csapat szinte kéz a kézben jár. Mindketten egy vereséget szenvedtek el csupán a nemzetközi kupaküzdelmek során. Az Olaj a hazai pontvadászatban még makulátlan, míg a vasiak csak és kizárólag Kaposváron kapituláltak. A bajnokság két legjobb formában lévő csapata feszül egymásnak vasárnap este 18 órától az M4 sport kamerái előtt. Mi döntheti el a csúcsrangadót?

Egyrészről az, hogy a vasi piros-feketék hatan lesznek a pályán. A (képen is látható) körmendi publikumot senkinek nem kell bemutatni, így nem is vitás számunkra, hogy a Rába-parti város a magyar férfi kosárlabda legfőbb nyugati bástyája. Ha fővárosról írnánk, azt a szolnoki szurkolók rögtön ki is kérnék maguknak, hiszen az elmúlt évek abszolút egyeduralkodójáról van szó és ebbe valóban nem lehet belekötni. Az MTE 2003-ban volt bajnok utoljára és 2016-ban (pont az Olaj ellen) kupagyőztes.

Vojvodáék azonban ezen időszak alatt 6 bajnoki és 5 kupagyőzelmet ünnepelhettek.

Szóval mi dönthet a derbyn?

A hazai pálya és Milosevics hiánya a hazaiak felé billenti a mérleg nyelvét, de míg Ferencz Csabiék egy belgiumi utazáson vannak túl, addig az Olaj hét közben hazai környezetben játszott. Igaz nekik most kell utazniuk. Gasper Potocnik szerint kicsit a Szolnok az esélyesebb, de elég rutinos már ő ahhoz, hogy ezt a kijelentését meglehetősen szkeptikusan fogadjuk. Mindenesetre a Perry-Vojvoda-Ford-Andric tengely, még a szerb kiesésével is félelmetesnek tűnik. Külön érdekessége lesz a csúcsrangadónak, a korábbi körmendi közönségkedvenc, az Európában is komoly számokat hozó Kendrick Perry, immár ellenfélként való visszatérése.

A szombat is tartogat egy szuperrangadót. A Falco az ősi rivális ZTE-t fogadja (18:00). Itt pedig az ad majd pikáns szájízt a történetnek, hogy az újra kék-fehérbe öltöző James Kinney farkasszemet néz jóbarátjával és korábbi (egerszegi) csapattársával, Darrin Govens-szel, aki szerintünk a magyar bajnokság egyik legjobb játékosa. A Szombathely-Zalaegerszeg mindig parázs csatákat tartogat a kosárlabdázás szerelmeseinek, így reméljük ez ma sem lesz másként.

Hajrá Magyar Kosárlabda!