Vendégsikerek

shadow

Féltávhoz érkezett a férfi kosárlabdázók bajnokságának középszakasza.

Nehéz volt eldönteni, hogy a ZTE-Olaj vagy az Alba-Körmend volt-e nagyobb rangadó, de mivel Egerszegen dobták fel előbb a labdát, így kezdjünk azzal a mérkőzéssel. Nem tudjuk, Stojan Ivkovic fejében mi járhatott a mérkőzés előtt, de mindenki előtt ismert tény: mindkét alapszakaszbeli ZTE győzelem után menesztették a bajnok aktuális edzőjét. A hazaiak szerdán szabadnaposak voltak, míg a Szolnok a paksi zakó után feltámadt, és szinte kiütötte a Körmendet. Ma azonban Milosevic és Vrbanc is hiányzott vendégoldalon, de ez nem zavarta meg Vojvodáékat, hiszen magabiztos, 11 pontos előnnyel zárták az első negyedet. Borzasztóan dobtak az egerszegiek, de ennek ellenére 4-ig tudtak zárkózni félidőre (28:32). A harmadik játékrészben Vojvoda hátára vette csapatát és Bencze Tamás fiai egyszer sem tudtak még a döntetlen közelébe sem kerülni. A negyedik negyedben azonban folyamatosan faragta hátrányát a még mindig rosszul célzó kék-fehér alakulat, sőt, a 39. percben először vezettek is, de csak pillanatokig, mert Borisov triplájával szinte azonnal visszavette a vezetést a bajnok. A (végjátékban is) pocsékul dobó ZTE csak rohant a bajnok után, így a Szolnok megérdemelten győzte le nyugati ellenfelét, először az idény folyamán. A képen labdával látható Govens és Vojvoda 22-22 ponttal zárt.

Az Alba már a mérkőzés előtt komoly dicséretben részesült, hiszen a körmendiek mestere, Teo Cizmic a legjobb formában lévő csapatnak titulálta őket, és egyúttal a bajnokság egyik legfőbb favoritjának. Lehet, hogy Cizmic mester csak udvariasságnak szánta szavait, de most testközelből is láthatta az Alba erejét. Csapata ugyan jól kezdte a mérkőzést, de a fehérváriak aztán erőt demonstráltak. A harmadik negyedben 41:61-nél már húszpontos vendégvezetést mutatott a nagyóra, azaz a két csapat nem volt egy súlycsoportban.

Leginkább egy hitchcocki thrillerre hajaz a bajnokság felsőháza. Ennek bizonyítására elég annyi, hogy az a Körmend, akit 1 hónapja a legtöbben a legfőbb bajnokesélyesnek véltünk, most két hatalmas zakóba szaladt bele. És még csak a felénél jár a középszakasz. Ugye, hogy kihagyhatatlan?

Felsőház, Eredmények:

Zalakerámia-ZTE KK – Szolnoki Olaj KK 72-76 (14-25, 14-7, 22-25, 22-19)

Egis Körmend – TLI-Alba Fehérvár 74-92 (16-20, 16-27, 15-21, 27-24)