Távozik a sikerkapitány

shadow

Az Európa-bajnoki kijutást követő ünneplés során a Magyar Röplabda Szövetség vezetése és a női válogatott szövetségi kapitánya, Jan De Brandt között szó esett a folytatás lehetőségéről is (azért ennyire gyorsan, mert hajnalban már indult Bursába a klubcsapatához). A belga, aki az elmúlt három évben sikert sikerre halmozott a nemzeti csapattal, akkor időt kért, hogy átgondolja, tudja-e vállalni a 2017-es maratoni programot (júniusban világbajnoki selejtezők, júliusban World Grand Prix, szeptemberben Európa-bajnokság). A kapitány mostanra hozta meg döntését, s írta meg levelét, amelyet változtatás nélkül közlünk.

Tisztelt Elnök Úr,

Kedves MRSZ-tagok,

Kedves MRSZ-munkatársak,

Kedves játékosok,

Kedves magyar röplabda-rajongók

Nem tudom tovább folytatni a munkát szövetségi kapitányként a magyar női röplabda-válogatottnál.

A klubcsapatomnál végzett munka (két éves szerződést írtam alá a Bursánál) és a családomtól való hosszú távollét a legfontosabb oka annak, hogy befejezem a munkát a nemzeti csapatnál.

Eddig három csodálatos nyarat töltöttem itt, és nagyon boldog vagyok, hogy mindig elértük a céljainkat. Büszke vagyok arra is, hogy el tudtuk érni: a magyar női röplabda ismét komoly tényezőnek számít nemzetközi szinten. Nagyon sok szép emlék fűz ide, és én vigyázok, és hogy ezt soha ne felejtsem el. KÖSZÖNÖM!!!

Szeretném megköszönni a Magyar Röplabda Szövetségnek, hogy megadta nekem a lehetőséget, hogy edzője lehettem a női röplabda-válogatottnak. Köszönöm a bizalmat, amit adtak nekem ezen a három nyáron.

Szeretném megköszönni minden munkatársnak, akikkel remekül együttműködtünk. Remekül éreztük magunkat, hiszen a mi nagy közös szenvedélyünk a röplabda, és nem csak felkészültünk, hanem mindig el is értük céljainkat, amit az edzőtáborok elején kitűztünk magunknak. Köszönöm az együttműködést, az elkötelezettséget, a motivációt, a megértést és különösen a barátságot. Hiszen itt igazi jó barátokra találtam!

Szeretném megköszönni minden játékosnak a hitet, és azt, hogy végig kiváló teljesítményt nyújtottak. Sikerrel vettünk minden akadályt, még ha néha én is eltévesztettem az utat, de végig hajtottunk, szerettük a röplabdát és MINDIG NYERTÜNK. Rengeteg érzelmet kaptam tőletek, volt, akitől olyan nagyot, hogy alig tudtunk beszélni a következő napon! Hiányozni fogtok!

Szeretnék külön köszönetet mondani az érdi embereknek, a kézilabda csapatnak és a sportcsarnok dolgozóinak. Ez lett a második otthonom, és mindig nagy öröm volt a számomra, amikor beléptem ebbe a gyönyörű arénába. Hiányozni fog a medence és a szauna is, ahol több fantasztikus pillanatot is töltöttem! Hiányozni fog az emberek mosolya! És azóta is szinte napi szinten követem a híreket a kézilabda csapatról, amelynek nagy rajongója lettem.

Szeretnék köszönetet mondani a magyar női röplabda-válogatott minden rajongójának. Köszönöm a támogatás és a lelkesedést, amelynek köszönhetően nagyon szerettük hazai pályán játszani. Hiányozni fog a szép Himnusz a mérkőzések elején, hiányozni fog a "Hajrá MAGYAROK!” és a „RIA, RIA, HUNGÁRIA!”

Szeretném megköszönni, hogy mindig melegen fogadtak Magyarországon, az Önök országában. Nagyon sok szép helyre és sok jó barátra találtam itt! Magyarország örökre a szívemben lesz!

KÖSZÖNÖM! KÖSZÖNÖM! KÖSZÖNÖM!

Szeretettel,

Jan De Brandt

Jan De Brandt utódjának személyéről a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége dönt majd a közeljövőben. Várhatóan jelentkezőkben nem lesz hiány, hiszen míg három éve egy olyan csapatot kellett átvenni, amely azt megelőzően közel három évtizeden keresztül nem szerepelt Európa-bajnokságon, most egy olyat, amely idén immár sorozatban második Eb-részvételét harcolta ki, tavaly megnyerte az Európa Ligát és jövőre az Európa-bajnoki részvétel mellett World Grand Prix-n és világbajnoki selejtezőkön szerepelhet.

Információink szerint a vezetőség külföldi szakemberben gondolkodik, arról azonban nem érkezett hír, hogy nyílt pályázat lesz a pozícióra, vagy a szövetség próbálja majd megtalálni az ideális jelöltet.

Forrás: hunvolley.hu