A karja, a feje és a szíve már megvan a jövő évi egri pólócsapatnak

shadow

Egerben zajik az élet. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata két héten belül másodszorra is legyőzte a címvédő Szolnokot a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában, múlt hét szerdán 6-3-ra. Három gólon tartották Angyal Dánielék a 2017-ben mindent megnyerő Tisza-partiakat.

Oda-vissza legyőzte a címvédő Szolnokot az Eger a BL-ben | Hosszabbítás

Az edzőváltáson áteső OSC bravúros döntetlent játszott a Dinamo Moszkva otthonában, az Eger két héten belül másodszorra is legyőzte a címvédő Szolnokot a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában, ezúttal 6-3-ra. Összefoglalónk. Az OSC-t hétfőn vette át a lemondott Petik Attila helyére beugró Tóth László, akinek első meccsén 7-7-es döntetlent játszottak az újbudaiak a Dinamo Moszkva vendégeként.

Vasárnap pedig átigazolási híreket is bejelentettek az egriek. Szerződést hosszabbított az Egerrel korábban már bajnokságot és Magyar Kupát is nyerő, a Bajnokok Ligájában tavaly a csapatot a negyedik helyig kormányzó Dabrowski Norbert, így továbbra is ő lesz a vezetőedző. Az egri klub honlapja arról is beszámolt, hogy az olimpiai bajnok – a válogatottban idén sajnos nem szereplő – Hosnyánszky Norbert, a világbajnok Decker Ádám és a pazar nyári igazolásnak bizonyuló, görög válogatott Angelos Vlachopoulos is Egerben marad.  

Szerződést hosszabbított három egri pólós csillag | Hosszabbítás

Egerben igen jól mennek a dolgok mostanában. A hevesi pólósok két héten belül kétszer is legyőzték a címvédő Szolnokot a Bajnokok Ligájában, előbb idegenben, majd legutóbb ezen a héten szerdán otthon is. Nem is akárhogy, 6-3-mal küldték haza a pocsékul játszó Dózsát. Kovács Gergőék pénteken 13-6-ra nyertek Tatabányán, ezzel pedig a B-csoport élén végeztek az alapszakaszban.

Kedden pedig a vlv-n jelent meg egy interjú az Egerben már az ötödik szezonját töltő Dabrowski Norberttel, ahol már a jövő évi csapat is szóba került.

"Az a mondat jut eszembe, amit négy éve is mondtam, amikor 7-8 játékos ment el tőlünk, hogy először meggyengülünk, aztán megerősödünk. Na, most is ez történik." - mondta.

Emlékezhetünk, akkor az OSC-hez távoztak tömegesen a hevesiektől. Úgy tűnik, idén is valami hasonló mozgásra számíthatnak az egri szurkolók. Ezzel kapcsolatban Dabrowski úgy fogalmazott, hogy "a gerinc nincs még meg. Úgy fogalmaznék inkább, hogy megvan a karja, a feje, meg a szíve a testnek. Ez a legfontosabb, hiszen a végtagok cselekednek, az agy parancsol, szív nélkül pedig nem működik az egész... Erre lehet építeni, de a gerinc még nincs meg, ahhoz két játékos kell még, dolgozunk rajta." 

Szóba került az egri mester látványos ünneplése csapata hatodik találata után, mely minket Thierry Henry gólörömére emlékeztetett, a francia világklasszis a 2002-es Arsenal-Spurs londoni rangadón látott mozdulatát szobor is megörökítette a londoni Emirates Stadion előtt.

"A habitusom ismert, de nem tudatosan ment el ez a dolog ennyire a teátralitás irányába. Azok az energiák szabadulnak fel ilyenkor benned, amik egy hónap alatt gyűlnek össze, s most, amikor látod, hogy igazad volt, kitörnek."

Nagyon korán elindult az idei átigazolási időszak, eddig inkább a rájátszás környékén kaptunk hivatalos bejelentéseket, ehhez képest most már februárban, a középszakasz előtt nyilvánosságra kerülnek a hírek. Dabrowsi ezzel kapcsolatban tett egy fontos bejelentést, miszerint olimpiai bajnok kapusuk, csapatkapitányuk, Branislav Mitrovic távozik Egerből.

"Nézzük: ugye, Valics visszatérése a vezető hír. Nem nehéz összerakni a képet, Valics Bencét nyilván nem azért hozzuk haza, hogy második számú kapus legyen. Ami azt jelenti - megelőzöm a kérdésedet... -, hogy Mitrovic el fog menni. A csapatépítés első lépése köztudottan az, hogy "kell egy kapus": Csiszár Boldizsár tehetséges fiatal kapus, de nincs még azon a szinten, hogy átvegye annak a Mitrovicnak a szerepét, aki jelen pillanatban a csapatkapitányunk is."