A Szolnok, az Eger, az OSC és az FTC is kiütötte soros ellenfelét

shadow

Mind a négy nagy csapat, a címvédő Szolnok, az Eger, az OSC és a Ferencváros is kiütéses győzelmet aratott a férfi vízilabda OB I felsőháza középszakaszának 3. fordulójában.

A Szolnok 16-8-ra diadalmaskodott Miskolcon úgy, hogy mind a négy negyedet megnyerte, a harmadik nyolc percet 7-3-ra hozta a Dózsa. A Tisza-partiak két szerb olimpiai bajnoka, Milos Cuk és Andrija Prlainovic együtt hét gólt lőtt, csak eggyel kevesebbet, mint a teljes Miskolc. Cseh Sándor együttese az OSC és a Miskolc nagy aranyú legyőzésével igazolja, hogy a hullámvölgye már a múlté.

Nem vártunk sima győzelmet az Egertől a BVSC otthonában, ehhez képest 13-7-re nyertek a hevesiek úgy, hogy már 9-1-re (!) is vezettek. Szebbnél szebb gólokat szereztek Strahinja Rasovicék, igaz, a Szőnyi útiak igen csak megkönnyítették a dolgukat rosszul működő védekezésükkel. Látványos, könnyed egri játékot láthattunk kitűnő egyéni teljesítményekkel, a már említett Rasovic, Angyal Dániel és Hárai Balázs is nagyszerűen pólózott. Mindkát kapus, Szakonyi Dániel és Branislav Mitrovic is kiválóan védett. Érdekesség, hogy amikor még Dabrowski Norbert volt a BVSC vezetőedzője, a vasutasok jelenlegi trénere, Szűcs Levente még a játékosa, sőt csapatkapitánya is volt. Mester és tanítványa.

Az OSC 0-3-mal kezdett hazai medencében a Debrecennel szemben, majd Erdélyi Balázsék csináltak egy 8-0-s sorozatot és simán nyertek, a folytatásban mindössze egy gólt kaptak. Három triplázójuk is volt, Erdélyi mellett Gór-Nagy Miklós és Tóth Márton is háromszor volt eredményes.

A hétvégén Egerben győzött az Euro-kupadöntős Ferencváros, most a Honvédot intézték el 14-3-ra. Szombaton az OSC-t fogadják Vámos Mártonék, a Szolnok és az Eger idegenbeli legyőzése után már csak az újbudaiak skalpja hiányzik szezonbeli gyűjteményükből.

E.ON Férfi vízilabda-bajnokság

Felsőház, 3. forduló

BVSC-Zugló – ZF-Eger 7–13 (1–2, 0–5, 3–3, 3–3)

Gólszerzők: Létay 2, Szabó Bence, Ambrus, Kovács P., Mészáros Cs., Sugár, ill. Angyal 3, Rasovic 3, Hárai 2, Bedő, Hosnyánszky, Kovács G., Cuckovic, Lőrincz

PannErgy - Miskolci VLC–Szolnoki Dózsa 8–16 (2–3, 2–4, 3–7, 1–2)

Gólszerzők: Bowen 5, Berta, Halek, Misic, ill. Cuk 4, Prlainovic 3, Bátori 2, Mezei 2, Younger 2, Hangay, Aleksic, Fülöp

A-Híd-OSC-Újbuda – Debrecen 12–4 (1–3, 3–0, 4–0, 4–1)

Gólszerzők: Erdélyi 3, Gór-Nagy 3, Tóth M. 3, Randjelovic 2, Brguljan, ill. Somlai 2, Boros, Vidovic

FTC-PQS Waterpolo – RacioNet-Honvéd 14–3 (3–1, 6–0, 4–1, 1–1)

Gólszerzők: Vámos 3, Pohl 3, Sedlmayer 2, Mitrovic 2, Madaras, Manhercz, Nikic, ill. Kiss B., Gyárfás, Balakirev

Az állás 

1. Szolnok 48

2. FTC 48

3. Eger 46

4. OSC 39

5. Miskolc 29

6. Honvéd 26

7. BVSC 25

8. Debrecen 17