A Szolnok és az FTC adja a pólóválogatott gerincét

shadow

Február 12-től 18 játékossal készül az Európa-kupa hazai selejtezőjére Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki kedd este hirdette ki keretét.

A spanyolok elleni, sikerrel megvívott Világliga-mérkőzés után szűk hónappal újra tétmeccsek várnak a magyar csapatra. Märcz Tamás együttese február 15-18. között Grúzia, Románia, Spanyolország és Franciaország ellen játszik az Európa-kupa selejtezőjében, Kecskeméten.

A világbajnokság óta először lesz lehetősége a kapitánynak egy héten át együtt készülnie kiválasztottjaival, mivel a február 13-i héten a mieink szabadnaposak a Világligában. Érdekesség, hogy 2013 januárjában is Kecskeméten szerepelt a válogatott, Benedek Tibor együttese a Volvo-kupán szerepelt akkor.

"A spanyolok ellen szereplő csapat öt játékossal egészül ki – csatlakozik Decker Attila, Kovács Gergő, Német Toni, Salamon Ferenc és Angyal Dániel. Az edzések és a négy mérkőzés kiváló lehetőséget biztosítanak számunkra ahhoz, hogy taktikailag előbbre lépjünk” – fogalmazott Märcz Tamás a waterpolo.hu-n„Az edzők korábban arról beszéltek egymás között, hogy jó volna bizonyos tornákra, ahol minden nap kell játszani, a tizenhárom helyett tizenöt játékost nevezhetnének, szóba került itthon az elnökségi ülésen is – nos, az Európa-kupában rögvest lehetőségünk lesz erre. Ez jó. Az olimpia az más, ott kétnaponta kell vízbe ugrani, ugyanakkor ennek ellenére sem hiszem, hogy ez a tizenegy játékos lesz a járható út, az sokkal inkább egy belekényszerített történet, ami idővel majd megváltozhat.”

A 18-as névsorból tíz játékost - fele-fele arányban - a Szolnok és a Ferencváros ad, az Eger hármat, az OSC két, a BVSC, a Honvéd és a Miskolc egyet-egyet. A Jansik testvérek ismét együtt szerepelhetnek, Vadovics Viktor, Vámos Márton és Zalánki Gergő személyében pedig ismét három balkezes szélső/átlövő szerepel a csapatban.

A 18-as keret:

Kapusok: Decker Attila (Honvéd), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Német Toni (FTC), Salamon Ferenc (OSC), Török Béla (BVSC), Vadovics Viktor (Miskolc), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)