A Szolnok és az OSC is nyert a BL-ben

shadow

A Szolnok szoros mérkőzésen 10-9-re nyert szerdán az Európa-kupa címvédője, a Brescia otthonában, ezzel három forduló után veretlen a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában. Az OSC 10-6-ra győzött a Spandau Berlin vendégeként, míg az Eger hazai medencében kapott ki 11-7-re a favorit Reccótól.

A nyitónegyedben a Szolnok 1-0-ra és 2-1-re is vezetett, az olaszok ezt három akciógóllal büntették meg. A második felvonásban fordítottak az olaszok és 5-3-ra megléptek. Ezt leszámítva a védekezése feljavult a magyar bajnoknak és friss kupagyőztesnek, ugyanakkor támadásban nem volt eléggé hatékony, így a nagyszünetben egy góllal vezetett a Brescia. A harmadik negyed elején Kis révén hosszú idő után egyenlített a Szolnok, ám az olaszok fórból azonnal válaszoltak, majd egy újabb emberelőnyt követően ismét elhúztak. A magyar csapat a Magyar Kupa négyes döntőjében nem játszó, francia Crousillat jóvoltából csökkentette a hátrányt, aztán Varga Dénes nagyszerű, csuklóból elengedett lövésével egyenlített. Az előny ezután egy remek ejtés eredményeként újra a hazaiakhoz került. Cseh Sándor a negyed utolsó támadását megelőzően időt kért, a figura végén pedig Prlainovic lőtte ki a jobb felső sarkot. A zárófelvonást Varga újabb klasszisgólja nyitotta, majd Younger értékesített egy emberelőnyt. A Brescia kissé elfáradt, még azzal sem tudott élni, hogy sorozatban kapta az emberelőnyöket. A hazaiak végül húsz másodperccel a vége előtt szerezték a találkozó utolsó gólját. Cseh Sándor együttese - amely rendezőként eleve tagja a budapesti hatos döntőnek - a január 18-i negyedik fordulóban a pont nélküli Nice csapatát fogadja.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport, 3. forduló

AN Brescia (olasz) – Szolnoki Dózsa-Közgép 9–10 (3–2, 2–2, 3–4, 1–2)

Gólszerzők: Paskovic 2, C. Presciutti, Rizzo, Muslim, Nora, N. Presciutti, Ubovic, Napolitani, ill. Younger 2, Prlainovic 2, Varga Dénes 2, Crousillat, Vámos, Mezei, Kis G.

Remekül kezdett az OSC Berlinben, Bátori Bence duplájával és Lukas Seman találatával háromgólos előnyre tett szert a nyitónegyedben. Ez meghatározta a találkozó további menetét, mivel a németeknek kapaszkodniuk kellett. Ebben a törekvésükben nem jártak sikerrel, az újbudaiak végig magabiztosan őrizték előnyüket, így sikerüket nem fenyegette veszély. Vincze Balázs együttese a január 18-i negyedik fordulóban a Bresciát fogadja.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport, 3. forduló

Spandau 04 Berlin (német) – A-Híd-OSC-Újbuda 6–10 (0–3, 2–2, 2–2, 2–3)

Gólszerzők: Marzouki 2, Cuk, Dedovic, Restovic, Hamby, ill. Nikic 3, Seman 2, Bátori 2, Nagy Á., Salamon, Zalánki

Az MK-ezüstérmes, sérülésektől sújtott Eger - két bekkje, Angyal Dániel és Uros Cuckovic is vállproblémával bajlódik - hősies csatát vívott a mezőny legerősebb csapata, a Recco ellen. Bár 2-0-ra az olaszok vezettek, két szép szabaddobásból elért találattal egyenlített az első negyed végére Dabrowski Norbert együttese. A második nyolc percben mindkét oldalon kimaradt egy-egy büntető, és csak a Recco volt eredményes, Branislav Mitrovic parádézott az egri kapuban, így a félidőben eggyel mentek a vendégek (2-3). Ezt az előnyüket növelték térfélcsere után, de így is csak gólon tudta tartani a Recco félelmetes támadógépezetét az Eger, ami óriási bravúr, a négy lőtt gól viszont nem volt sok. Végül 7-ig jutott az Eger, de 11-et kapott, ami nem volt benne a meccsben, 6-8 után húzott el a Recco, addigra már Decker Ádám is kipontozódott, így már Hárai Balázs (!) is bekkelni kényszerült. Három és fél negyedig nagyon jól tartotta magát az Eger, erre volt elég az ereje.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 3. forduló

ZF-Eger – Pro Recco (olasz) 7–11 (2–2, 0–0, 2–3, 3–6)

Gólszerzők: Milos Cuk 2, Bedő 2, Erdélyi 2, Vapenski, ill. Pijetlovic 3, Filipovic 2, Molina 2, Mandic, Sukno, Figari, Fondelli

(Hosszabbítás + MTI)