A Szolnok pólósainak öt trófea is kevés volt az Év csapata-díjhoz

shadow

A Szolnok férfi vízilabdacsapata 2017-ben mindent megnyert, öt sorozatban indult el és mindenhol első lett, kivéve az Év csapata-versenyben. Edzőjük, Cseh Sándor fantasztikus munkát végzett a csapattal, de ez sem volt elég az Év edzője-díjhoz, legénységéhez hasonlóan második lett a Magyar Sportújságírók Szövetségének szavazásán. Kíváncsiak lennénk, mi kellett volna kollégáink szerint ahhoz, hogy ebben a versenyben is ők diadalmaskodjanak.

Hosszú Katinka és Baji Balázs az Év sportolói | Hosszabbítás

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által szervezett M4 Sport-Az Év Sportolója Gála 2017-es szavazásán rekordot jelentő 436 voks alapján alakult ki a kategóriák első három helyezettje. Az Év sportolója Hosszú Katinka és Baji Balázs lettek, az év csapata a Győri Audi ETO KC és a Davis-kupa-válogatott, Shane Tusup a legjobb edző, Nikolics Nemanja az év férfi, Jakabfi Zsanett az év női labdarúgója.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjai 60. alkalommal voksolhattak, ezúttal már 11 kategóriában, rekordnak számító 436 szavazat érkezett ebben az évben. Voltak örömteli fejlemények a voksolás folyamatában és nagy hiányzók is a jelöltek között. A férfi sportolók 10-es listájára nem fért fel Fa Nándor, az edzőknél pedig hiányoltunk két olyan nevet, akiknek a csapata ott van a legjobbak között jelöltként. Köves Gábor és Märcz Tamás sem fért be a legjobb tízbe.

Két sikerkapitány sem lehet az év edzője | Hosszabbítás

Decemberben elkezdődött az internetes szavazás az év sportolóira. A Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjai 60. alkalommal voksolhatnak, ezúttal már 11 kategóriában. Vannak örömteli fejlemények a voksolás folyamatában és nagy hiányzók is a jelöltek között.

A hármas shortlistek január 4-én derültek ki, nálunk három toronymagas esélyes volt, Hosszú Katinka, a Szolnok vízilabdacsapata és edzőjük Cseh Sándor.

A mindent megnyerő szolnoki pólócsapat az Év legjobbja lehet | Hosszabbítás

A férfiaknál Baji Balázs, Liu Shaolin Sándor és Szatmári András, a nőknél pedig Babos Tímea, Hosszú Katinka és Márton Anita került a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) szavazásán. A győztest jövő csütörtökön, a Nemzeti Színházban sorra kerülő M4 Sport-Az Év sportolója gálán hirdetik ki - adta hírül az MTI.

Ebből az Iron Lady hatodik sikere be is jött, a másik kettő viszont nem. Az év csapata a hagyományos csapatsportokban a Bajnokok Ligáját és magyar bajnokságot nyerő, de a Magyar Kupa döntőjét elveszítő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata lett. A BL-győzelem a Szolnoknak is összejött 2017-ben, veretlenül (!), ahogy a magyar bajnoki cím, az Európai Szuperkupa-elsőség, a Magyar Kupa-aranyérem és a magyar Szuperkupa-diadal is. Öt sorozatban indultak a Tisza-partiak tavaly, mind az ötöt megnyerték, de ez sem volt elég az Év csapata-díjhoz. A világbajnoki ezüstérmes férfi vízilabda-válogatott egyébként a negyedik helyre futott be.

Nagy Viktorék ma nem nyertek.

Az év csapata hagyományos csapatsportokban:

1. Győri Audi ETO KC (női kézilabda) 766 pont

2. Szolnoki Dózsa (férfi vízilabda) 524

3. Férfi kosárlabda-válogatott 424

Ahogy Cseh Sándor sem lett az Év edzője, az öt aranyérem, amelyben óriási szerepe volt, a második helyre volt elég Hosszú Katinka edzője és férje, Shane Tusup mögött.

Az év edzője: 1. Shane Tusup (Hosszú Katinka) 477 pont

2. Cseh Sándor (szolnoki vízilabda) 340

3. Ambros Martín (győri kézilabda) 301

A Szolnok pólósai mindent vittek 2017-ben | Hosszabbítás

2017-ben sűrű éve volt a magyar vízilabdának, bajnoki döntők, hazai rendezésű és szolnoki sikerrel záruló Bajnokok Ligája Final Six, a Ferencváros Euro-kupa-győzelme, az UVSE LEN-kupa-elsősége, budapesti világbajnokság, Magyar Kupa, európai Szuperkupa és magyar Szuperkupa is volt idén. Cikkünkben felelevenítjük a sportág legfontosabb hazai történéseit.

Nem tudjuk, mit kellett volna még tenniük a szolnokiaknak, hogy ezekben a versenyekben is ők diadalmaskodjanak. Elég csehül bántak velük a kollégák a szavazólapok kitöltésekor.