Az egri Hosnyánszky hatot vágott a Miskolcnak

shadow

A hétvégi európai Szuperkupa-döntő és egyéb okokból elhalasztott mérkőzések miatt csak négy élvonalbeli bajnokit rendeztek meg szombaton a férfi vízilabda OB I 6. fordulójában. Összefoglalónk.

Múlt hét keddi cikkünkben írtunk arról, hogy a Szolnok-FTC európai Szuperkupával egyidőben rendezik meg az OB I aktuális körét, amit nem értettünk és ez azóta sem változott. Azóta Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda-szövetség ügyvezetője a vlv-nek adott videóinterjújában elárulta, hogy ők, tehát az MVLSZ választotta ezt az időpontot a LEN ajánlásai közül, hogy tovább nőjön értetlenségünk.

Teljes bajnoki forduló lesz a Szolnok-FTC pólós Szuperkupa-döntő alatt | Hosszabbítás

Az európai Szuperkupa-döntőt idén a Bajnokok Ligája-győztes Szolnok és az Euro-kupát megnyerő Ferencváros vívja férfi vízilabdában. A mérkőzést november 4-én, szombaton a Komjádi uszodában rendezik. A Szolnokot és az FTC-t leszámítva szinte a teljes hatodik fordulót megrendezik aznap, tehát szombaton az élvonalban.

Majd a Kaposvári VK–UVSE meccset a fővárosiak kérésére elhalasztották, és betegség volt az oka a Honvéd-Tatabánya parti elmaradásának is. A Szolnok és az FTC meccsét értelemszerűen nem rendezték meg, így mindössze négy találkozóra került sor, mind a négy a Szuperkupával egy időben zajlott.

Így csak négy találkozóra került sor, az A-csoportban mindössze egyre. A Debrecen a második sikerét aratta, mivel legyőzte az újonc Szombathelyt. Szlovák centerük, Lukas Durik négy gólt szerzett, ahogy a túloldalon Ekler Bendegúz is.

A B jelű nyolcasban az Eger és a Miskolc vívott rangadót, amelyet 8-4-re az esélyesebb hazaiak nyertek meg. A hevesiek nyolc góljából hatot (!) Hosnyánszky Norbert szerzett. Másfél hete tudhatjuk, hogy Hosi jövőre biztosan nem szerepel a válogatottban, ezeket a gólokat látva pláne mindenki sajnálhatja döntését. A vlv.hu cikkében az olimpiai bajnok, vb-aranyérmes pólós mind a hat találatát megcsodálhatjuk.

(Forrás: vlv.hu)

Az OSC kiütötte a mindössze egy gólt szerző Szegedet, Erdélyi Balázsék 15-öt lőttek. Az újbudaiak újonc kapus avattak, a 16 éves (!)  Szalai Márknak ez volt az első OB I-es mérkőzése. A vendégek zsinórban három negyeden át nem tudtak eredményesek lenni.

A Pécs 8-3-ra verte a Szentest, a mecseieknek ez volt az első győzelmük az idei bajnokságban. Kapusuk, Józsa Ottó 79%-kal (!) védett.

E.ON Férfi vízilabda-bajnokság, alapszakasz, 6. forduló

A-csoport

Debrecen–AVUS 16–10 (4–3, 3–2, 6–3, 3–2)

Gólszerzők: Durik 4, Macsi 2, Boros 2, Szőke 2, Kállay 2, Obradovic 2, Fejős, Somlai, ill. Ekler B. 4, Kiss Cs. 2, Garancsy 2, Polovic, Ukamanov

B-csoport ZF-Eger–PannErgy-Miskolci VLC 8–4 (1–0, 3–2, 0–1, 4–1)

Gólszerzők: Hosnyánszky 6, Avramovic, Rasovic, ill. Halek, Sánta, Berta, Kuzmenko

A-Híd-OSC-Újbuda - ContiTech-Szeged 15–1 (4–1, 2–0, 3–0, 6–0)

Gólszerzők: Erdélyi 4, Gór-Nagy 3, Bundschuh 2, Tóth M. 2, Seman 2, Salamon, Brguljan, ill. Berki

PVSK-Mecsek Füszért – Metalcom-Szentes 8–3 (4–0, 2–2, 1–0, 1–1)

Gólszerzők: Csacsovszky E. 3, Szatmári 2, Csacsovszky A., Chilkó, Csaba M., ill. Takács J., Werner, Szalai